folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiyede 3 Boyutlu Prototipleme

Türkiyede 3 Boyutlu Prototipleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    n3xt bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Hocam benim endüstiriyel tasarımlarım var, böyle termos bardak ıvır zıvır, 3d çıktı almam gerekiyo  çoğu zaman 3d çıkdı veridyomusunuz veriyosanız nekadar?, gramı 2 lirademişlerdi bana bu yiyeceklerle temas edebilecek bir plastik vardı onunla.

Çoğu zamanda çizdirecek kimsemde olmuyo, yanı ben kaba taslar çizerimde 3d ye dökebilecek birilerinede ihtiyacım oluyo bunun içinde yardımınız varmı ?

Merhaba Hocam,

Öncelikle hizli prototipleme hizmeti veriyoruz, hizmet fiyati boyuta, doluluğuna(infill), katman kalinligina gore değişiyor. En iyi fiyatı verdigimizi biliyoruz. Genellikle çizim işlerine karışmak istemiyoruz çünkü sorunlar çıkabiliyor ama senin için bir üretim yapar hediye edebiliriz.

Çok teşekkür ederim,iyi oldu  sizi bulduğum, yaptıklarınızda şeffaf yada gıdayla temas edebilecek plastikler varmı? yav tutup yemek yenmiyecek veya 120 derecelik birşey içilmiyecek sonuçta sadece neye benzediği görülsün iye yaptırdığım şeyler ancak hani bi su içildiğinde ertesi gün ciğerlerimde leke olmasın :D

Cevabınız için şimdiden teşekkürler, ihtiyacım olduğunda  size ulaşıcam :) kolay gelsin

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam bi tane 3d printer düşünüyorum ama makerbot düşünüyordum. bu şeyin driverları fln standartmı? siz yapıyosunuz ama solidworks fln adam gibi tanıyo dimi?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam bi tane 3d printer düşünüyorum ama makerbot düşünüyordum. bu şeyin driverları fln standartmı? siz yapıyosunuz ama solidworks fln adam gibi tanıyo dimi?

Hocam merhaba,

Bugün başımdan geçen olayı anlatayım biraz önce şimdi ofise geldim. Ben insanlara makerbot öneriyordum bendede makerbot replicator dual vardı eski balsa olsan. Oyüzden makerbot replicator 2x önerdim ve Türkiyeden aldılar. Ben Türkiye distribitörünü tanımıyorum sadece bana aktarılanları söylüyorum.

Öncelikle Türkiye distribitörü televizyon satıyor gibi destek veriyor. Sürekli beni arıyorlar önerdiklerim şu sorunum var bu sorunum diye, bende onlara sordum niye distribitörü aramıyorsunuz diye onlarda destek vermiyorlar sürekli başımızdan savıyorlar diyorlardı.

Bugün başka bir iş için gittiğimde konuştuk makerbot un fiyat performansının türkiye içinde çok kötü olduğunu konuştuk 10.000 TL verdiklerini çıktı aldığı ürünleri gösterdi emin ol bizim yaptığımız prototipten aldığımız ürünler daha iyi, makerbot replicator (eski balsa, ahşap) e ulaşabiliyorsan almanı tavsiye ederim, ama yeni makerbotlar çok sorun çıkartıyor. Filamentlerde çok önemli basacağın plastikte çok önemli hocam,ve ben kendim kullanmadığım filamenti satmıyorum.

Yani hocam söylemek istediğim bu işte ya profesyonel makina almalısın yada en ucuz sistemleri denemelisin. Kullandığın filament ve diğer malzemelerde çok önemli kapton tape vs. gibi. 

Not: Hocam bütün cizimleri stl formatına çevirdiğiniz zaman üretim yapabilirsiniz.

n3xt tarafından 12/Haz/14 18:20 tarihinde düzenlenmiştir

İş kurma işi biraz uzun sürdü. ben askere gitmicem demedim ki lan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    n3xt bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Hocam benim endüstiriyel tasarımlarım var, böyle termos bardak ıvır zıvır, 3d çıktı almam gerekiyo  çoğu zaman 3d çıkdı veridyomusunuz veriyosanız nekadar?, gramı 2 lirademişlerdi bana bu yiyeceklerle temas edebilecek bir plastik vardı onunla.

Çoğu zamanda çizdirecek kimsemde olmuyo, yanı ben kaba taslar çizerimde 3d ye dökebilecek birilerinede ihtiyacım oluyo bunun içinde yardımınız varmı ?

Merhaba Hocam,

Öncelikle hizli prototipleme hizmeti veriyoruz, hizmet fiyati boyuta, doluluğuna(infill), katman kalinligina gore değişiyor. En iyi fiyatı verdigimizi biliyoruz. Genellikle çizim işlerine karışmak istemiyoruz çünkü sorunlar çıkabiliyor ama senin için bir üretim yapar hediye edebiliriz.

Çok teşekkür ederim,iyi oldu  sizi bulduğum, yaptıklarınızda şeffaf yada gıdayla temas edebilecek plastikler varmı? yav tutup yemek yenmiyecek veya 120 derecelik birşey içilmiyecek sonuçta sadece neye benzediği görülsün iye yaptırdığım şeyler ancak hani bi su içildiğinde ertesi gün ciğerlerimde leke olmasın :D

Cevabınız için şimdiden teşekkürler, ihtiyacım olduğunda  size ulaşıcam :) kolay gelsin

Hocam öncelikle garantisini veremem çünkü o kadar kimya bilgim yok ama bildiğim kadarıyla PLA (yarı şeffaf) doğaya zararsız olduğunu biliyorum.  ABS de legoların yapıldığı plastiklerdir. Daha önce bir firmaya bardak şekilleri üretimiştik, herhangi bir kötü geribesleme dönmediler. Kullanmak için uygun olacağını düşünüyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Polylactic_acid // burada NFPA_704 tablosunda zararsız olarak görünüyor. PLA

http://en.wikipedia.org/wiki/Acrylonitrile_butadiene_styrene // ABS in zararları ile ilgili birşey söylemiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

geçen haftalarda sizin ordaydım bu konuyu konuşurken bende sizi dinliyordum  beraberde  döner yemiştik :)

caner abiyle fotoğraf çekinmiştik :)

gelecekte güzel projelere imza atacağınıza inanıyorum. umuyorum.

bi gün o yaptığınız cıncıra binicem :)

kaygusuz tarafından 12/Haz/14 21:05 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

Hocam çok güzel bir iş yapıyorsun, bende okulda hocalara az yüklenmedim 3d yazıcı ile ilgili çalışmak için ama pek sallamadılar. Umarım ilerde piyasada iyi bir isim yaparsın, yerli üreticiler için çok iyi bir pazar bence

bu arada pla için 110 dereceye kadar kullanım varmış (wikiye göre) yani termus bardak vs yaparsan kullanabilirsin sadece 60-65 dereceden sonra biraz yumusar

http://reprage.com/post/36869678168/is-3d-printed-pla-food-safe/

Ama ne olursa olsun kullandığın hammaddenin üreticisi ürünü için gıda ile teması uygundur diye garanti vermiyorsa kullanmayın

kukunku tarafından 13/Haz/14 20:53 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Not
    Not's avatar
    Erkek

3 boyutlu yazıcı ile ne tarz üretim yapabiliyoruz? Yazıcının kullandığı malzeme ve yazıcı teslimi ne kadar zamanda olabilir?

Birinci vazifen,Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini,ilelebet,muhafaza ve müdafa etmektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek
    kukunku bunu yazdı

Hocam çok güzel bir iş yapıyorsun, bende okulda hocalara az yüklenmedim 3d yazıcı ile ilgili çalışmak için ama pek sallamadılar. Umarım ilerde piyasada iyi bir isim yaparsın, yerli üreticiler için çok iyi bir pazar bence

bu arada pla için 110 dereceye kadar kullanım varmış (wikiye göre) yani termus bardak vs yaparsan kullanabilirsin sadece 60-65 dereceden sonra biraz yumusar

http://reprage.com/post/36869678168/is-3d-printed-pla-food-safe/

Ama ne olursa olsun kullandığın hammaddenin üreticisi ürünü için gıda ile teması uygundur diye garanti vermiyorsa kullanmayın

Hocam kusura bakma yeni gördüm,

Okuldaki hocalarla illa çalışmak zordunda değilsin kendinde çok rahatlıkla 3D yazıcılar hakkında geliştirebilirsin kendini. Bende elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.

Söylediklerinde haklısın gıdaya ürünlerinde özellikle 40 santigrat derece üzerinde PLA yumuşamaya başlayabilir. Özellikle natural PLA kullanılması daha uygundur (şeffaf makalede virgin veya natural diye geçiyor). Yine makalede söylediği gibi hot end in paslanmaz çelik gibi zararlı olmayan ürünler kullanılmasıda uygundur. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek
    Not bunu yazdı

3 boyutlu yazıcı ile ne tarz üretim yapabiliyoruz? Yazıcının kullandığı malzeme ve yazıcı teslimi ne kadar zamanda olabilir?

FDM tarzı bir üretim yapıyor. Yazıcı teslimi 1 hafta içerisinde ankara veya istanbul ofisinden teslimedilir. PLA veya ABS ise gün içerisinde kargoya verilir. 

Toplam Hit: 3413 Toplam Mesaj: 30