Türkiye'de İrtica Tehdidi Yoktur
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------
Ordaki yazılar gayet mantıklı ve ikna edici. Sende okuduysan türkiyedeki mevcut özgürlükçü durumdan ve değiştirilemeyeceğinden bahsetmişler. Alıntı yapayım.
Yeni bir araştırma yapıldı. Bu araştırmada fundamantalist (köktendinci) eğilimlerin yüzde 8 olduğu saptandı. Somut veri yüzde 8. Dört beş sene önce yapılan başka bir raştırmada bu oran yüzde 12 olarak çıkmıştı.
Türkiye’de dinin yaşanması açısından bir sıkıntı yok. Siyasal iktidarın İslamcı bir iktidar olması ister istemez bu sonucu doğuracaktır. Atatürkçü bir iktidar olduğunda bu görüşü ortaya çıkartıcı bir yaşam tarzı olacaktır. Devleti tehdit eder boyutta mıdır? Hayır. Benim kriterim İran olayı. Herkes İran’ı gösteriyor, “Türkiye İranlaşacak” deniyor. İran’ın Humeyni rejiminden önceki sosyal ve ekonomik durumu neydi, Türkiye’nin durumu ne? İran’da zaten sosyolojik boyutta mollalar rejimi vardı, ekonomi güçsüzdü, Şah rejimi parsayı götürüyordu, adaletsizlikler yoğun boyuttaydı. Sosyal kumaş yobaz bir yoruma kapıları açtı. Onlar da iktidarı ele geçirdi. Benim kanaatime göre Türkiye’de fert başına düşen gelir 7 bin doları bulmuş, Türkiye’nin dokusu son derece özgürlükçü, liberal demokratik bir yapıya sahiptir. Refah almış gitmiş, bütün bu İslamcıların kadınları da bu refahın içindeler. Türkiye’deki bu iktidar Amerika ile ve Batı ile kavga eder mi? Realist olmak lazım. Türkiye’nin sosyal koşulları, dokusu asla yobaz bir rejime müsade etmez. Prof. Dr. Niyazi Öktem
bu araştırmanın doğruluğu ne peki??? sallmasyon ürünü olmadığı ne malum.. arkadaşlar bazı konular vardır pekala evet kanıtlanabilir. ama gözle görünür bir şeyi al sana araştırma yoktur demek mantıkdışı bi eylemdir.. belki siz görmiorsunuz çevrenizde yok ama bir çok yerde bu barizz var...... -
yani adamların mesleği bu bilim adamları sallamasyon bi araştırmaya göre konuşmazlar. ve karşıt araştırma görmedim şimdiye kadar.
-
E yok diorlarsa yok olsun....
-
İrticai faaliyet yok diyenler 27 nisan muhtırasını bi okusunlar. Ne yazıyo, neden verilmiş.
-
attack bunu yazdı:
-----------------------------İrticai faaliyet yok diyenler 27 nisan muhtırasını bi okusunlar. Ne yazıyo, neden verilmiş.
Aslında var. Tanımı okuyalım.toplumun sahip olduğu çağdaş değerleri reddedip akla ve bilime aykırı eylemlerde bulunarak çağ dışı bir düzeni geri getirmeye çalışırlar.
Sen ve senin gibiler günümüzdeki en iyi irtica tehditi... Fırsatınız olsa aşağıdakiler yapmayacağınız şey değil.
aykırı eylem: şiddet
çağ dışı düzen: darbe
-
kalemlik bunu yazdı:
attack bunu yazdı:
-----------------------------İrticai faaliyet yok diyenler 27 nisan muhtırasını bi okusunlar. Ne yazıyo, neden verilmiş.
Aslında var. Tanımı okuyalım.toplumun sahip olduğu çağdaş değerleri reddedip akla ve bilime aykırı eylemlerde bulunarak çağ dışı bir düzeni geri getirmeye çalışırlar.
Sen ve senin gibiler günümüzdeki en iyi irtica tehditi... Fırsatınız olsa aşağıdakiler yapmayacağınız şey değil.
-----------------------------çocuk gibisn yaa çocuk... biri aykırı bişey söledimi hemen tansiyonu yükseltiorsun.... ne oluro ne oldu??? biraz saygılı olalım.... ne bu yaa hangi konuya baksak bi iki murd birbirnin boğazına yapışmış sanki :S zıt görüşlere saygılı olmak lazım
-
kalemlik bunu yazdı:
attack bunu yazdı:
-----------------------------darbeci değilim. muhtırada yazanların doğruluğunu kabul ediyorum. benimle seviyeli tartış, bana ithamlarda bulunma.
-
ithamda bulunduğum yok tehdit yok diyenler muhtıra neden verildi yazmışsın burdan herkes aynı sonucu çıkarırdı.
-
evet yoktur.ben de ABD 35. başkanı John Kennedy memnun oldum.
-
Vardır. Her zaman vardır. Bizde sürüyle tehdit vardır, derin dondurucularda muhafaza ediliyorlar. Zamanı geldiğinde her türlü tehdit kullanılmak üzere çıkarılıp canlandırılır. Elde yoksa bile oluşturulur. Mesela irtica geliyor diye Erbakan hocayı düşürüp kaos ortamında yüzlerce milyar dolar bankalardan eşantiyon mal gibi alınıp cebe atılmıştır. Herkes görmedi mi? Yine 2002de tayyip başa geldiğinde bir irtica fırtınasıdır kopmuştu. 2 seneye kalmaz izmir kordonda başı açık kız dolaşamaz diye bas bas bağırıyorlardı. 8 sene geçti, ne oldu? Olanlar başkaymış dimi, 1. ordu karargahında, Jandarma komutanlığında ne planlar yapılmış, yeni yeni haberimiz oluyor.
Hangisi tehdit sizce, irtica mı, anti-irtica mı?