Türkiye'de İşsizlik Maaşı Var Mı?
-
http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isarayan/issizliksigortasi.aspx
Şöyle bişey buldum da anlayamadım. Türkiyede, normal bir vatandaş, senelerdir çalışan bir aile babası misalen, bir şekilde işsiz kalırsa işsizlik maaşı alabiliyor mu?
Hiç çalışmadan direk işsiz hayata atılanlar için değil soru, primi bir süre ödenmiş kişiler için..
-
miktarını bilmiyorum ama alındığını biliyorum
-
kaç kuruş lan acaba
sikim onların vereceği yardımı amk
-
murdery bunu yazdı
kaç kuruş lan acaba
sikim onların vereceği yardımı amk
:D
-
belirli bir süre çalışıp işten ayrılanlara 9 ay boyunca veriliyor. aylık 600-900 arası diye biliyorum. 3 sene de çalışmış olma şartı var galiba
-
noname bunu yazdı
http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isarayan/issizliksigortasi.aspx
Şöyle bişey buldum da anlayamadım. Türkiyede, normal bir vatandaş, senelerdir çalışan bir aile babası misalen, bir şekilde işsiz kalırsa işsizlik maaşı alabiliyor mu?
Hiç çalışmadan direk işsiz hayata atılanlar için değil soru, primi bir süre ödenmiş kişiler için..
evet alabiliyor issizlik sigortasi diye ara google amcada
-
çalıştığın yıla göre, maaşı kaç ay alacağın değişiyor. en fazla 1 yıl veriliyor galiba. Biraz araştırman lazım akılmda bu kadar kalmış iş hukuku dersinden.
-
6buçuk sene fiilien bi işletmede çalıştım çıktıktan sonra 8 ay boyunca her ay 660 tl işsizlik maaşı aldım
-
3 yıl çalışmış olana veriliyor başvurması halinde. miktarı ve süreyi bilmiyorum. en az 6 ay gibi birşeydi galiba.
-
bende aldım 3 yıl 2000lira üzerinden yatan sigorta sonrası 6 ay ~750 lira işsizlik maaşı aldım. bu miktar ve maaş alma durumları değişiyor sizin durumunuza göre.
-
İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları
İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için;
§ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
§ Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,
§ Son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
§ Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak, gerekmektedir.
Son 4 aylık Prime Esas Kazançların Aylık ortalaması
Hesaplanan İşsizlik Ödeneği Miktarı
Damga Vergisi
Ödenecek İşsizlik Ödeneği Miktarı
Son 4 Ay Asgari Ücretle Çalışan
940,50
376,20
2,48
373,72
Son 4 Ay Aylık 2500 TL ile Çalışan
2500,00
752,40*