Türkiye`De (Kayseri) İnsanlık Ölmemiş
-
geçence bizim arkadaşlar bulmuş bi telefon adamı aramışlar koca jiple gelmiş adam sağolun deyip alıp gitmiş bizimkiler pis kptırmış
ben böyle bi durum karşısımda biş şekilde bi cömertlik yapma taraftarıyım
-
normalde olmasi gereken zaten bu ama oyle bi hale geldiki ortalik,olmasi gereken insani ahlaki nekadar davranis varsa erdem sayar olduk
-
hacılar bende kayseriliyim bu olay için demiyorum kayserililer iyidirler .yalan sölemeyi sevmezler .ama parayıda çok severler.:D
-
Kayserililer para-ticaret-hesap inanmazdim arkadas ama ciddi ciddi bu para mevzusunda sevmiyorum adamlari , onun disinda cok iyi insanlar ama para soz konusu olunca bana tersler :D
bende lise2 de okula giderken bulmustum guzel bi tel, "evim" diye kaydetmis ,aradim kontoru yoktu , sofore soyledim haci boyle boyle , adam kendi cebinden aradi , son duraga gelin alin teli dedi :D
-
asabi53 bunu yazdı:
-----------------------------
"gardaş" diyor eski türkçe bunu genelde ülkücüler kullanır, para pul öenmli değildir, dostluk önemlidir, onlara göre "fani dünya" başkalarına göre ebedi!
-----------------------------gardaş erzurumda kardeş yerine kullanılır. eski türkçe değil kardeşin ağız değiştirilmiş halidir. ülkücüler kullanır genelede denilerekten siyasilere bağlanmasını ise hiç hoş karşılamadım..
-
"gardas" bizim adananin alayi ulkucu o zaman :D .Daha cok sicak bir yaklasim bildirdigi ve bizim Adanalilar "k" harfini "g" diye telefuz ettikleri icin 10kisiden 8i gardas der.
Ac lan glimayi , terledik a.q :D
-
Telefonun markası neydi :) ! ? .
-
aynı olay izmirde de oldu kordonda ama izmirdeki insanlık ölmüş sanırsam arkadaşın tel gitti bedavadan..
-
Bildiğim kadarıyla kayserililer cok cakal ve kurnazdır :) benim calındıgı ıcın gerı gelmedı hic :(
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------"gardas" bizim adananin alayi ulkucu o zaman :D .Daha cok sicak bir yaklasim bildirdigi ve bizim Adanalilar "k" harfini "g" diye telefuz ettikleri icin 10kisiden 8i gardas der.
Ac lan glimayi , terledik a.q :D
-----------------------------bizim hoca niye o zaman ağanalık diyo :D