Türkiye"De Petrol Ve Engellemeler ( Önemli )
-
asıl uyayan sen ve senin gibiler,ülke satılmış onlara ses çıkarmıyorsun da gelip eblehçe şeylere laf ediyorsun. Vatanı seven insan ülkesine bu denli girilmesine giriş izni vermez belli bir yerde mücadeleye katılır.Senin yaptığın ise kuru milliyetçilik,taşkafa milliyetçiliği.Lafla olmuyor bu işler.Ağzınıza ciklet gibi biz ülkücüyüz,biz öyleyiz biz böyleyiz.Vatana ne icraatınız var,ne yapmışsınız bu güne kadar. Mhp denilen ülkücü parti,ab onay yasası için imza atmıştır da.Devlet bahçelinin imzaası var orda,atmasaydı o zaman,ülkesini seven adam gerekirse görevinden ayrılır ve o imzayı atmazdı... bu işin politik yanı
önce kendinize bakın,kendiniz ne kadar milliyetçisiniz sonra başkalarını vatan hainliğiyle suçlayın -
Ugur mumcunun bu konu uzerine kitabi oldugunu hatirliyorum sanki...listeye bakmam gerek ama buyuk ihtimalle olacak...Aslinda bizim kahvelerimizde cay ocaklarimizda aile sohbetlerinde konusulur turkiye petrol yatagi cikartirmiyorlar hipotek altinda toprak falan diye yaslilar yorum falan yapar bazilari cahil iste falan der ama o insanlar blimsel olarak arastirmasalarda bazi seylerin farkindalar...siyasilerin gorup gormemizlikten geldigi konulari butun samimiyetleriyle dile getiriyorlar....Karedeniz ayni keza petron yatagidir...Bor meselesini herkes biliyor zaten.Ancak amerikan emperyalizmi topraklarimizi avcuna almis...Vatan hainligi konusuna gelince Ahmet Kaya yaptigi hatanin cezasini cekti...orasini gec...ama Nazim Hikmet stalin karsitiydi zaten...ve koko adnan menderes turk askerini kore savasina gonderdiginde nazim su siiri yazar ve bu siirden sonra vatan haini ilan edilip turk vatandasligindan cikarilir.
siir asagida.
--
23 Sentlik Asker
23 Sentlik asker
Mister Dalles,
sizden saklamak olmaz,
hayat pahalı biraz bizim memlekette.
Mesela iki yüz gram et alabilirsiniz,
koyun eti,
Ankara'da 23 sente,
yahut iki kilo kuru soğan,
yahut bir kilodan biraz fazla mercimek,
elli santim kefen bezi yahut,
yahut da bir aylığına
yirmi yaşlarında bir tane insan.
erkek,
ağzı burnu, eli ayağı yerinde,
üniforması, otomatiği üzerinde,
yani öldürmeğe, öldürülmeğe hazır,
belki tavşan gibi korkak,
belki toprak gibi akıllı
belki gençlik gibi cesur,
belki su gibi kurnaz
(her kaba uymak meselesi) ,
belki ömründe ilk defa denizi görecek,
belki ava meraklı, belki sevdalıdır.
Yahut da aynı hesapla Mister Dalles
(tanesi 23 sentten yani)
satarlar size bu askerlerin otuz beşini birden
İstanbul'da bir tek odanın aylık kirasına,
seksen beş onda altısını yahut
bir çift iskarpin parasına.
Yalnız bir mesele var Mister Dalles,
herhalde bunu sizden gizlediler:
Size tanesini 23 sente sattıkları asker
mevcuttu üniformanızı giymeden önce de,
mevcuttu otomatiksiz filan,
mevcuttu sadece insan olarak
mevcuttu, tuhafınıza gidecek,
mevcuttu hem de çoktan mı çoktan,
daha sizin devletinizin adı bile konmadan.
Mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu,
mesela, Mister Dalles,
yeller eserken yerinde sizin New-York'un,
kurşun kubbeler kurdu o
gökkubbe gibi yüksek,
haşmetli, derin.
Elinde Bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek.
Halı dokur gibi yonttu mermeri,
ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına
ebemkuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri.
Dahası var Mister Dalles,
sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz,
zulüm gibi,
hürriyet gibi,
kardeşlik gibi sözlerin,
dövüştü zulme karşı o,
ve istiklal ve hürriyet uğruna
ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek,
ve yarin yanağından gayrı her yerde,
her şeyde,
hep beraber,
diyebilmek için,
yürüdü peşince Bedreddin'in
O, tornacı Hasan, köylü Mehmet, öğretmen Ali'dir.
kaya gibi yumruğunun son ustalığı:
922 yılı 9 eylülüdür.
Dedim ya Mister Dalles, ,
Herhalde bütün bunları sizden gizlediler.
ucuzdur vardır illeti.
Hani şaşmayın,
yarın çok pahalıya mal olursa size,
bu 23 sentlik asker,
yani benim fakir, cesur, çalışkan, milletim,
her millet gibi yüce Türk milleti.
Nazım Hikmet Ran
--------------------------------------
nazima karsi onyargilarini artik kirin....neden kimse nazimin kurtulus savasinda askerleri yureklendirmek icin yazip cepheye gonderilen 2-4 bolumluk siirlerden bahsetmez bu gorev mustafa kemal tarafindan verildigi soylenmez?...ama illa tutturmuslar bir moskof komunisti...nazim komunistti dogrudur...Ben Nazim,buyuk TURK sairi Nazim,komunist ben.diyor birileri gibi ayagi avrupaya basit komunistlik yapmadi...birileri gibi Turk bayraginin yerine baska bayrak cekmek istemedi..."Ayyildizimi esir etmis amerikan bandirasi" diye dizlerinde yazdi..."Kuvayi milliyet sehitleri sizler toprak altinda derin uykudayken dusmani cagirdilar...simdi uyanmanin vaktidir uyanin ve bizide uyandirin."dedi...ve "kara yilan derki harbe oturak kilis yollarindan kelle getirek nerde dusman varsa orda bitirek vurun antepliler namus gunudur" diye yazdi dizelerinde....ve haykirdi "beyler bu vatana nasil kiydiniz diye"...ve olurken bile "turkiyede bir koy mezarligina gomun beni..basimda birde cinar olursa tas masta istemez."dedi...ama asla bu ulkenin butunlugune veya bagimsizligina ve turkceye ve turklere en ufak bir soz soylemedi....azerbaycanda rusca konusuldugu icin staline e acik mektup yazip turkce konusulmasini istedi ve gerceklesti...yine bulgaristanda o kadar turk var ama neden turkce egitim veren okul yok dedi muhalefet oldu sovyetlere nazim hikmet okulu acildi....bulgar koylulerin yureginde nazimin yeri ayridir...kime vatan haini dediginize dikkat edin....neden nazima vatan haini diyenler komunistiliginden ote bir kanit gostermiyor....komunist olmak vatan haini olmak anlamina gelmez....birileriyillarca bunu asiladi...komunistler vatansiz degildir...milletsiz degildir...ama bazi kendine komunist diyenler Turk demenin fasistlik oldugunu ileri surduler ve bu halki komunistlerden soguttular fakat o cok bilmisler bilmiyorlarmiydi lenin konusmalarinda "Buyuk Rus milleti" diye baslardi halk konusmalarina...tabi ayaklari nazim gibi turkiyede degildi onlarin avrupadan pof poflaniyor fonlardan paralar yagiyordu ve halada yagiyor....
Yilmaz guney' e gelince ozel soforu yoktu arabasi vardi...ertan aciklamis odulu aldiginda eve gidecek taksi parasi bile yoktu ceplerinde...ve adanaliyim ve yilmaz guney in adandaki konumunu iyi bilirim...karatasta irgatlik yapmistir uzun zamanlar ve unlu olduktan sonra bile yazin gelip irgatlarla birlikte kara salvarini giyip pamuk toplamistir onlara...tek kisilik tiyatrolar oynamistir koylulere....
neyse bu siyasi hainlik tartismasini uzatmayalim...onemli olan artik birilerini suclamak siz boylesiniz biz soyleyiz degil...hepimiz nasil olmaliyiz ve nasil kurtulabiliriz....ulkemizdeki yabanci elleri nasil def edebiliriz ve mustafa kemal in istiklal-i tam turkiye amacina nasil ulasiriz...mustafa kemal in ey turk gencliginde,nutukta ve bursa nutkunda turk gencligine bictigi gorev bilincinde olmamiz gerekir. -
bişey yapıyor ya da yapmıyorum. bu benim geleceğimle ilgili sorun. ayrıca ne olduğum sen ilgilendirmez. ülkücülükle uzaktan yakından alakam yok. varsa da beni ilgilendirir. mhp çıkıp savunmıcam sana.. bahçeliyle de alakam yok. vatana ne icraatım var seni ilgilendirmez ben senin ekmeğini yemiyorum ama şu bir gerçek ki ahmet kaya pkk bayrağının altında şarkı söylemiştir. hala göremiyorsan senin sorunun. ha beni eleştirme hakkını sana vermiyorum ertan bey. ben şöyleyim ya da böyleyim seni hiç bir yerde ilgilendirmez alakadar etmez..
-
kendini eleştirmekten acizsen bu noktada kimseye laf etmeye hakkın yoktur.Önce kendini ve çevreni düzelt sonra dünyayı düzeltmeye karış.Sen kendini bana eleştirme hakkı vermiyorsan bende sana Ahmet KAYA yı eleştirme hakkı vermiyorum.O da benim canımdır.bilmem anlatabildim mi?
computerwolf, eline sağlık güzel açıklamışsın,eğer bunu okuyan kişi at gözlüklü,beyni kemikleşmiş biri değilse gerçeği idrak eder -
ahmet kaya tartismasina bir son verin konu uzerine yorum yapalim.
-
Ya herkes biribirne laf atıp duruyo. Millet ugraşana kadar insan ilk önce kendinden başla işe sonra milleti eleştir. Merak ediyorum kaçınız kulladıklarımızın aldıklarımız attıklarımızı nereye gittyine milli geliri falanı filanı nasıl etkilediğine dikkat ediyoruz. Petrolden falan vaz geçtim günde kaç ekmek çöpe gidiyo. Yada kaç kişi Levis, Lee ..... gibi markalara takıntılı bir düşünün. (en güzel örnek: Aselsan cep telefonşarı yeni cıkmaya başladığında Nokia ile aynı zamanda titreşimli,Lityum pilli (ki türkiyey o zamana dek giren en ince vafif pilli telefonu üretti kimse almadı çünkü Türk malıydı.) Ancak konuşalım. Yok o vatan haini yok şu vatan haini. Hepsini bıraktım. Ya ülkeyi abd uşakları yönetiyor diyoruz. Peki bunları kim başa getiryor? Ne olursa olsun bu kazığın ucu gene bize kendimize dönüyor çünkü bizi koyun gibi gütmelrine izin veriyoruz. Bir kişi çıkıpta siz yanlış yapıyorsunuz dediği anda mutlaka bir kaç görüş tarafından siz ülkeyi bölmeye çalışıyorsunuz diyip vatan haini ilan edilmiyormu? Ne olursa olsun bu ülkenin bu hale gelmesinde en büyük etmen gene biziz ne ordu ne yöneticiler...
-
kendini eleştirmekten acizsen bu noktada kimseye laf etmeye hakkın yoktur.
kendimi eleştiririm ya da eleştirmem şu an eleştirdiğim ahmet kaya. acizim ya da değilim sana ne oluo ben onu anlamıyorum.
Önce kendini ve çevreni düzelt sonra dünyayı düzeltmeye karış.
Seni alakadar etmez ertan bey. İLGİLENDİRMEZ SENİ. ANLADIN MI İDRAK ABİDESİ?!ÇEVREM SANA KÖTÜ BİŞEY Mİ YAPTI YOKSA VAHHHH...
Sen kendini bana eleştirme hakkı vermiyorsan bende sana Ahmet KAYA yı eleştirme hakkı vermiyorum.
SEN KİMSİN?BANA ONU Bİ AÇIKLA.
O da benim canımdır.bilmem anlatabildim mi?
ZATEN BAŞKA BİŞEYİN OLAMAZ. BAYRAĞIN ALTINDA SENİN DE Bİ FOTONU ÇEKELİM.
computerwolf, eline sağlık güzel açıklamışsın,eğer bunu okuyan kişi at gözlüklü,beyni kemikleşmiş biri değilse gerçeği idrak eder
BEYİNSİZ OLMAKTAN İYİDİR. KUSURA BAKMA KÖTÜ BİRŞEY SÖYLEMEK İSTEMEZDİM AMA VERDİĞİN CEVABIN KARŞILIĞI BU OLMALI.
-
ahmet kaya gibi orosbu çocuğu vatan haini varmı lan ? kimse savunmasını yapmasın bu piçin ne şarkısını dinlerim ne kendini severim it herifin pkk ya yardım ve köğeklik yapan vatan hanininden başkası değil..
pkk ya yardım yapan ipnedir elime verseler fabrikadan çıkmış gibi gövdesini ayrı kellesini ayrı çıkarırı paketler ahmet kaya hayranlarına verirdim ! -
Vay anam vay :D
-
tamamını okudum. ne yazıkki vurdum duymaz bi milletiz herkezin üstüne düşen en basit görevden biri seçimdir insanlar üstlerine kimi geçireceklerini iyi bilmiyolar seçimi yapıyolar bu benim basıma geçsin tamam diyolar ve iş orada bitiyo ama T.B.M.M. de hakkını savunan adamlar varmı ben ona oy verdim ama o benim sesimi benim düşüncelerimi T.B.M.M. duyuruyomu işte bu çoğumuzda yok biz alışmışız boş işlerle uğraşmaya gidelim mehmet ali erbilin sıkanlandallarını hiç kaçırmayalım!!! bu konular beni derinden ilgilendiriyo devlet parca parca satılıyo ve herkez bi şekilde uyutuluyo
Toplam Hit: 3461 Toplam Mesaj: 27