folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türkiyedeki İnternet Neden Bu Kadar Leş?

Türkiyedeki İnternet Neden Bu Kadar Leş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Mesut Çevik demin kendi videosunda internet hızının 20 mbps olduğunu 50 gbde kota olduğunu söyledi demin.Bu adam bide teknoloji editörü.

Ben sürekli MMA videoları indiriyorum diziler vs indiriyorum 50 gbyi zaten ben geçiyorum 1 ayda.Aslında dünyanın biçok ülkesinde kota diye bir saçmalık yok bile.Bütün avrupa internette ileride bi biz böyle sürünüyoruz.Yanlış hatırlamıyorsam Çinde bile bizimkinden çok daha iyi durum.

Türkiyede verilen internet hem bombok hemde çok pahalı.

Bence  bu sektörün patronları 1 ayda 3-4 mercedes parası fazladan kazanacak diye kendimizi mağdur yerine koymaya razı olmamak lazım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Kotanın mantıklı bi açıklaması var mı acaba cok merak ediyorum.

Sanki kıtlık var ülkede kiloyla seker un filan alıyo gibiyiz.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

O değil de pingler de çok kötü. Diğer konuya yazmıştım buna da yazayım dedim. Bir defasında twitch de denk geldim sanıyorum. Ben iyi ihtimalle 100 ping aldığım oyunda amerikalı bir adamın pingi 2 ydi. Ha localde oynamış ha internette hiçbir farkı yok vallahi.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

O değil de pingler de çok kötü. Diğer konuya yazmıştım buna da yazayım dedim. Bir defasında twitch de denk geldim sanıyorum. Ben iyi ihtimalle 100 ping aldığım oyunda amerikalı bir adamın pingi 2 ydi. Ha localde oynamış ha internette hiçbir farkı yok vallahi.

pingler kötü ne demek ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.

Edit: Bir de örnek vereyim, mesela bizde de kablolu tv çok daha ucuz Amerika'ya kıyasla.

pcdoktor636 tarafından 23/Haz/14 15:03 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Aslında suç bizde.Eylem vs olsa biraz tırsarlar belki.Tonla para veriyoruz kaplumbağa hızında internete giriyoruz.Sadece şu adil kullanım kotasını kaldırsınlar oda kabulüm.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.

Bi de isin maddi boyutu var hocam ?

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Bi de isin maddi boyutu var hocam ?

Hocam bildiğimiz üzere silikon vadisinin bulunduğu yer olan california'da internet fiyatlarından bir örnek.

"Cox. 50 dollars a month gets you a 12mbit cable connection if you don't have any of their other services. you can get Verizon DSL for 20 bucks a month but it's 1.5mbit, and that price is only guaranteed for a year and contractually obligated if you read the fine print"

12 mbit internet aylık 50 dolar, ve bu fiyattan alabilmek için 1 yıllık sözleşme imzalaman gerekiyor. Verizon DSL varmış bir de, bu da aylık 20 dolar ama 1.5 mbit.

Bilişimin kalbi olan yerde fiyatlar böyle, Yeni Zelanda ise yıllardır dünyanın en yaşanabilir ülkelerindendir ( isviçre ve norveç ile kapışıyorlar, değişmeli olarak ilk sırada bu 3 ülke var işte) bizim sövdüğümüz internet hizmeti onlarda 100 dolar mesela. Tabi bunun sebebi internetin son durağı olmaları, ama gene de California örneği gayet yeterli bence.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    golgi bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

pingler kötü ne demek ?

Boktan ttnet altyapısı sağolsun bilgisayarımızdan çıkıp routera oradan santrale sonra ulaşmak istediğimiz sunucuya gidip bilgisayarımıza tekrar ulaşan sorgular arasındaki gecikme(yani bu işlemin oluş süresi) diğer ülkelerdeki servis sağlayıcılarına oranla yüksek bir seviyede demek istemiştim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Streamerların oyunları aşırı derecede seri. Adamlarda ping yok resmen. Bu turkcell, ttnet başta olmak üzere tüm altyapıya iyi bir protesto çekmek lazım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

3581007148.png%20%28300×135%29

moldova'daki hız bu mesela. 50 lira civarındaydı sanırım bu hizmetin bedeli. 

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 4887 Toplam Mesaj: 40