Türkiyedeki İnternet Neden Bu Kadar Leş?
-
Mesut Çevik demin kendi videosunda internet hızının 20 mbps olduğunu 50 gbde kota olduğunu söyledi demin.Bu adam bide teknoloji editörü.
Ben sürekli MMA videoları indiriyorum diziler vs indiriyorum 50 gbyi zaten ben geçiyorum 1 ayda.Aslında dünyanın biçok ülkesinde kota diye bir saçmalık yok bile.Bütün avrupa internette ileride bi biz böyle sürünüyoruz.Yanlış hatırlamıyorsam Çinde bile bizimkinden çok daha iyi durum.
Türkiyede verilen internet hem bombok hemde çok pahalı.
Bence bu sektörün patronları 1 ayda 3-4 mercedes parası fazladan kazanacak diye kendimizi mağdur yerine koymaya razı olmamak lazım.
-
Kotanın mantıklı bi açıklaması var mı acaba cok merak ediyorum.
Sanki kıtlık var ülkede kiloyla seker un filan alıyo gibiyiz.
-
O değil de pingler de çok kötü. Diğer konuya yazmıştım buna da yazayım dedim. Bir defasında twitch de denk geldim sanıyorum. Ben iyi ihtimalle 100 ping aldığım oyunda amerikalı bir adamın pingi 2 ydi. Ha localde oynamış ha internette hiçbir farkı yok vallahi.
-
Haymatlos bunu yazdı
O değil de pingler de çok kötü. Diğer konuya yazmıştım buna da yazayım dedim. Bir defasında twitch de denk geldim sanıyorum. Ben iyi ihtimalle 100 ping aldığım oyunda amerikalı bir adamın pingi 2 ydi. Ha localde oynamış ha internette hiçbir farkı yok vallahi.
pingler kötü ne demek ?
-
Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.
Edit: Bir de örnek vereyim, mesela bizde de kablolu tv çok daha ucuz Amerika'ya kıyasla.
pcdoktor636 tarafından 23/Haz/14 15:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Aslında suç bizde.Eylem vs olsa biraz tırsarlar belki.Tonla para veriyoruz kaplumbağa hızında internete giriyoruz.Sadece şu adil kullanım kotasını kaldırsınlar oda kabulüm.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.
Bi de isin maddi boyutu var hocam ?
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Bi de isin maddi boyutu var hocam ?
Hocam bildiğimiz üzere silikon vadisinin bulunduğu yer olan california'da internet fiyatlarından bir örnek.
"Cox. 50 dollars a month gets you a 12mbit cable connection if you don't have any of their other services. you can get Verizon DSL for 20 bucks a month but it's 1.5mbit, and that price is only guaranteed for a year and contractually obligated if you read the fine print"
12 mbit internet aylık 50 dolar, ve bu fiyattan alabilmek için 1 yıllık sözleşme imzalaman gerekiyor. Verizon DSL varmış bir de, bu da aylık 20 dolar ama 1.5 mbit.
Bilişimin kalbi olan yerde fiyatlar böyle, Yeni Zelanda ise yıllardır dünyanın en yaşanabilir ülkelerindendir ( isviçre ve norveç ile kapışıyorlar, değişmeli olarak ilk sırada bu 3 ülke var işte) bizim sövdüğümüz internet hizmeti onlarda 100 dolar mesela. Tabi bunun sebebi internetin son durağı olmaları, ama gene de California örneği gayet yeterli bence.
-
golgi bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
pingler kötü ne demek ?
Boktan ttnet altyapısı sağolsun bilgisayarımızdan çıkıp routera oradan santrale sonra ulaşmak istediğimiz sunucuya gidip bilgisayarımıza tekrar ulaşan sorgular arasındaki gecikme(yani bu işlemin oluş süresi) diğer ülkelerdeki servis sağlayıcılarına oranla yüksek bir seviyede demek istemiştim.
-
Streamerların oyunları aşırı derecede seri. Adamlarda ping yok resmen. Bu turkcell, ttnet başta olmak üzere tüm altyapıya iyi bir protesto çekmek lazım.
-

moldova'daki hız bu mesela. 50 lira civarındaydı sanırım bu hizmetin bedeli.