folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türkiyedeki İnternet Neden Bu Kadar Leş?

Türkiyedeki İnternet Neden Bu Kadar Leş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

aslında internet çokda leş değil sadece kotalar sıkıntılı.

25 mb fiber kullanıyorum her türlü yetiyor. süperonline ayda bir kapıyı çalıp problem varmı diye hal hatır soruyor. ben memnunum sadece akk ibnelik yapiyor. onuda s.online zaten açıklamıştı sorduğumda bize kalsa kota koymayız ama btk mı bi kurum koyulmasını zorunlu bırakmış o yüzden koyuyorlarmış.

edit. ttnette bile 8mb altı artık çok az kaldı.  hatta geçen bi haber vardı otomatik 16 mb a çıktı filan diye. ttnet kullanmadığımdan tam bilgim yok.

8 olsa bile güzel bi rakam bence bizim gibi bi ülke için.

FOXXLY tarafından 23/Haz/14 18:01 tarihinde düzenlenmiştir

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    LizardKing bunu yazdı

3581007148.png%20%28300×135%29

moldova'daki hız bu mesela. 50 lira civarındaydı sanırım bu hizmetin bedeli. 

Al iste gelde delirme amk. Ayni paraya dortte birini anca alabiliyoruz bu hizetin.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Biraz Türk youtuberleri takip edenler varsa bilirler, Videoyun Berk ve Gamerjah birlikte bir stream yapmışlardı. Videoyun Berk İstanbulda, Gamerjah Almanyada fakat Türk.

Bizim Türk eleman 480p'de stream yaparken cs:go da pingi 200lerde dolaşıyordu. Almanyadaki ise 1080p stream açmışken cs:go'da max 50 pingle oynuyordu. 

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.

Bi de isin maddi boyutu var hocam ?

Hocam bildiğimiz üzere silikon vadisinin bulunduğu yer olan california'da internet fiyatlarından bir örnek.

"Cox. 50 dollars a month gets you a 12mbit cable connection if you don't have any of their other services. you can get Verizon DSL for 20 bucks a month but it's 1.5mbit, and that price is only guaranteed for a year and contractually obligated if you read the fine print"

12 mbit internet aylık 50 dolar, ve bu fiyattan alabilmek için 1 yıllık sözleşme imzalaman gerekiyor. Verizon DSL varmış bir de, bu da aylık 20 dolar ama 1.5 mbit.

Bilişimin kalbi olan yerde fiyatlar böyle, Yeni Zelanda ise yıllardır dünyanın en yaşanabilir ülkelerindendir ( isviçre ve norveç ile kapışıyorlar, değişmeli olarak ilk sırada bu 3 ülke var işte) bizim sövdüğümüz internet hizmeti onlarda 100 dolar mesela. Tabi bunun sebebi internetin son durağı olmaları, ama gene de California örneği gayet yeterli bence.

türkiye'de internet kotası dışında leş değil demek bokun içinde yüzüp ben temizim demekle aynıdır dpi'ın dibine vuran bir çok ülkeden atılan phorm bu gün sizin servis sağlayıcınızla reklam anlaşması yapıp şirket kuruyorsa. son yasayla birlikte kayıt (log) tutma zamanı azımsanmayacak boyuta çıkarılıyor ve eski kayıtlar silinmiyorsa (gidin bakın sizin 5 yıl önceki kayıtlarınızda duruyordur) bunun yanında her türlü filtreleme ve dns hijacking gibi tehlikeli olaylara girişildiyse internetiniz boktur bok kalacaktır. bu gün türkiye altyapı olarak ırak suriye gibi üçüncü dünya ülkeleri ile aynı alt yapıya sahiptir.

gelelim amerika'ya amerika'daki insanların alım gücünle buradaki insanların alım gücü bir değil. ikincisi orada 80-90 tane dsl veya fiber alt yapı sağlayıcı var.

sen 50 mbit interneti 50 dolarada bulursun 12 mbit interneti 50 dolarada bulursun. bu senin hangi servis sağlayıcısını kullandığın ile değişir. buradaki gibi 2 tane şirket bulunmuyor orada. heleki google'ın fiber projesi ile evlere 1 gbit geliyor çok uygun fiyatlara. iki tane firmaya bilip oha bizim internet daha iyi demek komiktir.

Daniel-Koo tarafından 23/Haz/14 19:20 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Adil kullanım haricinde öyle çok leş bir yanı yok aslında internetimizin, bunu da California ve Yeni Zelanda'yı baz alarak yazıyorum.

Bi de isin maddi boyutu var hocam ?

2 yıl önce almanyada bir otelde kaldım düseldorf dorstende nüfusu 200bin di özellikle hız ölçme testine girdim 4 megabit ölçtü... akk sini bilmiyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Bulagaristanda ayda 25tl ye 50mbps internet aliyorum. kopek gibi download yapiyorum, sayfalar aninda aciliyor, oyunlarda ping 20ms gecmiyor. 

KKTC'de aylik 90tl oduyorum 4mbps paylasimli, yani havuz sistemi var. downloadda 200kbps daha gormedim, sayfalar zor aciliyor, youtubeda video izlemek neredeyse imkansiz. 

Amk ben boyle sistemin.

Shaban Interactive Pro.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hergün sövüyorum bilgisayar başına oturduğumda. Alıştık artık. :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Ping olmuş comolokko Türkiye de internet iyi demeyin 

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VIVA isimli mobil sirketin 4g interneti bu. Kuwait ofisinde bunu kullaniyorum. Disarda da bunu kullaniyorum.

Mobil icin fena degil. Ama 9 KWD (65 tl)  100 gb kota ile.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Edit: Bir de örnek vereyim, mesela bizde de kablolu tv çok daha ucuz Amerika'ya kıyasla.

adil kullanımın şu şeikkil açıklaması var diye duydum ev bağlantısını kurumsal alanda kullanmayasın diye 
    büyük firmalar kotasız kurumsal internete çok para bayılmakta bunun önüne geçmek için 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 4907 Toplam Mesaj: 40