Turkiyedeki Nufus Ortalamasi
-
Iyi aksamlar arkadaslar turkiyedeki Nufus sayimlarina gore turkiyede kac turk kac kurt kac laz kac cerkez vb irklara ait sayim veya tahmin mevcutmudur.
MOD; konu üzerinden tartismaya yol açacak post atan veya tartisanlar banlanacaktir.
-
Günümüzdeki durum[değiştir | kaynağı değiştir]
Türkiye Nüfusu - 1[10] Türkiye Nüfusu - 2[11] Türkiye Nüfusu - 3[12] Türkiye Nüfusu - 4[13] Türkiye Nüfusu - 4[14] Türkler 59.000.000 Geri kalan çoğunluk Geri kalan çoğunluk Geri kalan çoğunluk Geri kalan çoğunluk Kürtler 11.000.000 10.000.000 10.500.000 9.500.000 ? Araplar 550.000 ? ? ? ? Zazalar 520.000 300.000 300.000 ? ? Lazlar 220.000 80.000 152.000 300.000 300.000 Çerkezler + Abhazlar 150.000 500.000 ? ? ? Gürcüler 70.000 ? 50.000 ? ? Boşnaklar 70.000 ? 37.000 ? ? Çingeneler 30.000 ? 60.000 ? ? Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_demografisi
-
Resmi sayim bu sekildedir ancak gayri resmi durum tahmini nedir???
-
5 milyon suriyeli yok mesela
-
ayhun bunu yazdı
Resmi kayıt neden tatmin etmedi anlamadım hocam ama
Tahminen
10 milyon kürt var
60 milyon civarı Türk var
Kalanları da paylaşılmış işte. Bir de ırk hesabı olarak neye göre kürt neye göre Türk bunu da tam bilemiyoruz.
-
by_Tet bunu yazdıayhun bunu yazdı
Resmi kayıt neden tatmin etmedi anlamadım hocam ama
Tahminen
10 milyon kürt var
60 milyon civarı Türk var
Kalanları da paylaşılmış işte. Bir de ırk hesabı olarak neye göre kürt neye göre Türk bunu da tam bilemiyoruz.
Resmi kayitlar nufusa kayitli insanlar uzerinden yapiliyor halbuki nufusa kayitli olmayan insan sayisi doguda saniyorumki fazladir.
-
Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Yaşayan Herkes, Türkiye Vatandaşıdır. Çerkezi Türkü Kürtü Çingenesi Değil. Hepsi Bu vatanın Vatandaşıdır.
Dikkat edelim kırmayalım kırılmayalım bölmeyelim ayırmayalım. saygılar.
-
HeadBanger bunu yazdı
Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Yaşayan Herkes, Türkiye Vatandaşıdır. Çerkezi Türkü Kürtü Çingenesi Değil. Hepsi Bu vatanın Vatandaşıdır.
Katılıyorum İnsanları kategorize edip sınıflandırmayalım...
-
LNAU bunu yazdıHeadBanger bunu yazdı
Katılıyorum İnsanları kategorize edip sınıflandırmayalım...
Ben katılmıyorum şahsen ama mevzu bu değil konuyu buraya çekmeyelim hocalar. Bugün ırk kavramı bilinen bi gerçekken kürtler yok mu diyelim bu vatanın vatandaşıdır diye herkes insan deyip ingiliz diye bişey yok çinliler yalan japonlae hiç olmadı türklük kaka mı diyelim.
Konuyu değiştirmeye gerek yok modlar özellikle belirtmiş..
-
Kürtler kendi aralarında ve mitoz olarak bölünüyor 11 milyondan fazla olduklarını düşünüyorum :D Kastamonulular da öyle onlar da kendi aralarıda mitoz bölünüyor ulan ne çekti bu ülke be... Ama kabahat bizde biz üremiyoruz, misal benim tr sınırları içinde 3 çocuğum var, bu sayının normalde 7 veya 9 olması gerekir ki demografik durum korunsun.
-
RETRET bunu yazdı
Kürtler kendi aralarında ve mitoz olarak bölünüyor 11 milyondan fazla olduklarını düşünüyorum :D Kastamonulular da öyle onlar da kendi aralarıda mitoz bölünüyor ulan ne çekti bu ülke be... Ama kabahat bizde biz üremiyoruz, misal benim tr sınırları içinde 3 çocuğum var, bu sayının normalde 7 veya 9 olması gerekir ki demografik durum korunsun.
Sen birak nüfus u benim isodan haber ver :)