folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiye‘Nin Amerika‘Ya Bağımlılığı Ve Çözümü



Türkiye‘Nin Amerika‘Ya Bağımlılığı Ve Çözümü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ben şahsen çözümü sosyalizmde görmüyorum. orta-doğu avrupada sosyalizm ile yönetilen ülkelerdeki insanlarla konuşursanız anlarsınız. artık devri kapanmış bir sistem. eskiden teorik olarak desteklerdim ama pratiği mümkün değil ve çoğu zaman zorba faşist bir yönetim sergileniyor. bugün sosyalist ülkelere bakıldığında da halleri ortada. ha ambargo v.s. de etken olabilir tabi..

    bu filmi tam izlemedim ama ikinci gösterdiğin videoda atatürk ün resmi vardı. oysa sosyalistler burjuva kemal diyerek dalga geçerler. (nazım hikmet in şiirinden gelir bu söz,tabi nazım da polonya yahudisi mehmet ali paşa nın torunu, o adamın çok büyük ihaneti var da yeri değil)

    sovyet rusya bir sürü avrupa ülkesi fethederek sosyalist yönetim yerleştirdil. bir gün imkanın olursa o ülkelere gidip rusların yaptıklarını anlatsınlar size. onlarca insana sordum istisnasız hepsi karşıydı o kadar çok çekmişler ki ruslardan.. sözde sosyalizim adına ülkelerindeki doğal kaynakları kullanmışlar, sömürü yani.. çek cumh. de yaşadığım bölge kömür madenleri vardı, burdaki kömürlere hep el koymuş ruslar. ayrıca yönetim insanları zorla ve rastgele istedikleri bölümlere veriyorlarmış. kız arkadaşımın annesini zorla ekonomi bölümüne göndermişler mesela.. zaten 90 lı yıllarda yıkıldığı için bunu yaşayan çok insan bulacaksınız ve size anlatsınlar bakalım yaşadıkları şeyleri, kiliseleri kapattırıp dini yasaklamışlar. ostrava da hala bir sürü kilise kilitli kalmış..

    ama bizimkiler hala insanlığın kaçmaya çalıştığı bu sisteme sarılmaya çalışıyorlar ilginçtir.. dünyada artık ilkel kominal toplum yok, dünya global ve dinamik. sosyalizm gelseydi tekrar rusya ya gelirdi..

    türkiyede sosyalizm gelmesi çok çok zor. ama gelseydi evet abd yi çıkartmaya çalışırlardı tabii sözde :) abd izin vermezdi buna kolay kolay. hele türkiye gibi bir ülkenin sosyalizme geçmesi batı için büyük bi tehdit olacağı için ab yi de karşımıza alırdık. yani her şey o kadar kolay olamaz ve yıllarca süren bir savaş çıkardı, çünkü abd en değerli müttefiğini kaybetmek istemez..

     

    benim için en akla yatan yol şu.. bir ülkenin gelişimine izin veren ya da vermeyen ülke kimdir abd.. o halde abd nin türkiyeyi güçlendirmesi sağlanacak ve yeteri kadar güçlenip kontrolleri eline alabilecek seviyeye geldiğinde bağları kopartacak.. bunun detayı var baya.. ama abd ile ilişkileri koparacak babayiğit yoktur. öyle lafla olacak işler değil.. dünyayı dar ederler hele türkiye gibi ortadoğu da kilit bir ülkeye..

     

    unbalanced tarafından 18/Eki/13 01:40 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    konuyu okuduktan sonra aklıma aselsan da öldürülen mühendisler geldi nedense


    ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    benim için en akla yatan yol şu.. bir ülkenin gelişimine izin veren ya da vermeyen ülke kimdir abd.. o halde abd nin türkiyeyi güçlendirmesi sağlanacak ve yeteri kadar güçlenip kontrolleri eline alabilecek seviyeye geldiğinde bağları kopartacak.. bunun detayı var baya.. ama abd ile ilişkileri koparacak babayiğit yoktur. öyle lafla olacak işler değil.. dünyayı dar ederler hele türkiye gibi ortadoğu da kilit bir ülkeye..

     

    hocam varsayalım ki öyle bi babayiğit çıktı niyetlendi bu dediğini yapmaya.. abd nin türkiyeyi güçlendirmesini bekelyip güçlendirdiğinde de bağları koparmayı beklerse o babayiğit daha çoook bekler :) tasmayı tutan el, boynunda tasma olanı tasmayı kıracak kadar güçlendirir mi hiç :)


    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    güzel noktaya değindin hocam ama o işin arkasında BOP olacak. büyük ortadoğu projesinin temelinde yeni osmanlı var. bunla ilgili cumhuriyetçi parti de mecliste obamayı yeni osmanlıyı kurma ile suçlamıştı, youtube da videosunu bulabilirsin. zaten demokrat partinin amacı bu.

    şimdi şöyle düşün, türkiye belli bi seviye güçlendi ve islam ülkeleri ile birleşti, tabi osmanlıdaki gibi sınırların kalkması artık bu dünyada mümkün değil ama ab gibi nato gibi bir birlik olduğunu düşün, işte o zaman türkiyenin eli güçlenir.. işin türkiyedeki siyasi boyutuna gireceğim ama ortalık karışır o yüzden çok detaya gerek yok.. 

    abd, islam alemini savaşsız olarak kontrol etmek istiyor. biliyorsun adamlar bi müslüman ülkeye girdiğinde bir sürü zaiyat veriyorlar ve dünya hatta abd halkı tepki gösteriyor. işte bu tarz bi duruma düşmemek için bir maşa ülke gerek. bu da biz oluyoruz.. 

    ikinci bir nokta ise, abd nin artık miadı dolmaya başladı. 20-30 yıl sonra parçalanacak.. nereden çıkarttın dersen, geçenlerde bi habere denk geldim, teksas eyaletinde bilmem kaç milyon imza toplanmış ayrılmak için. bildiğin gibi abd, eyaletlerden oluşuyor. bazı eyaletler bu birleşimden çok memnun değil ve bu noktada birileri bu memnuniyetsizliği kullanarak eyaletleri bölmeye çalışacaktır. bunun arkasında da çin olacaktır. çünkü abd nin artık potansiyel en büyük düşmanı onlardır. tabi çin in arkasında da bir grup var, bunların kim oldukları da bellidir..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    ya o eyaletlerin bölünme olayı/ bölünme isteği bayadır var. ne zaman olur bilmiyorum ama akla bi kere düştü mü bi fikir illa ki gerçekleşir tabi :) 

    yeni osmanlı olayı da, bizim ortaokul-lise deykenk dönemimizde yeşermişti aslında o zamanlar osmanlı canlanır mı konuşmaları oluyodu sağda solda, ama sorun şu ki bu tasma olayını abd de pek tabi biliyo tabi, bölgede güçlü müttefik isterken kontrolsüz güçlendirip kendinden ayrılan bi güç istemez haliyle, bu durumda da farklı yönlerden zayıflatıyo gün geçtikçe.. çok derinden bölünüyoruz mesela, bundan daha büyük ne kozu vericez zaten. bölünmekten kastım her forumöda hararetli hararetli yazılan doğu elden gitti kürdistan kuruldu haykırışlarından bahsetmiyorum.her kesimden ayrılıyoruz. (zaten bi ayrı devlette kurulsa kürdistan diye, türkiye yle ittifak yapmadan gelişebileceği bi alan yok.)   paket, ayağına dahada güzel ayrılıyoruz. her gün tv lerde bangır bangır kürt türk ayrımı propagandası yapılıyo alttan alttan, bikaç seneye tamamen ayrı kesimlermişiz gibi bahsedilmeye başladıktan sonra tahminim sıra gelir Alevilere. koskoca paketten adamlara sadece üniversite adı verdiler dalga geçer gibi, hiç bir madde koymasalar zaten kimse beklemiyodu ama maksat adı geçsin maksat bi yerden tutalım diye eklemişler işte, bi 5-10 seneyede alevi-sunni tartışmasını ateşlerler,ki gereksiz yere artan aşırı muhafazakarlık bu ateşlemenin ivmesini baya baya hızlı tutar en hızlısından :) :) (konuyu dine çekip çemkirebilitesi olan arkadaşlara sesleniyorum muhafazakarlıktan bahsetmiyorum aşırısından bahsediyorum, hani benden olmayan kafirdir diye nefret güdenler felan var ya heh onlardan)  bu ikisi zaten toplumsal bi ayrılığa yeterde artar bile, iki durumda da etkilenen insan sayısı çok fazla çünkükapatılı
    e işin maddi boyutuna felan bakarsak zaten sürekli güçlü ekonomiyiz ama sıcak para diplerde :) toki kurumlara ana hizmet binaları yaparken, sosyal tesislerin hepsi sessiz sedasız kapatılıp otellere işadamlarıan felan satılıyo.. kurumlardan zaten bahsetmiyorum bile. e bunlardan gelicek sıcak parada bi yere kadar :) vergide art art nereye kadar.. ötv yi %300 felan yaparlar heralde :) musluk kesilse sallanacak duruma gelmişiz, bu durumda da zannetmiyorum ki efelenen birileri olsun abd ye :)

    o sosyalizm felanda tırı vırı :) :) he keşke olabilse öyle bişey, tüm bireyler aynı anda o şekilde yaşamak istesede yönetenlerde bi yerden sonra diktatörlüğe bağlamasa vs vs vs... oohoo çok kriter var orda, suistimale çok açık :) teoride çok güzel olup, pratikte tırt olan bişey malesef :) hele hele türkiye de? yok öyle bi dünya :) daha biz hizmete değil, camiaya oy veren, demokrasiyi çözememiş bi toplumuz :d


    .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    haklısın hocam yazdıklarında genel itibariyle.. ama amerika türkiyenin güçlü olmasını istiyor ve bizi aslında kalkındıran da onlar bu iktidarı getirende onlar. çünkü maşa gerekli. çok da bu konuya girmek istemiyorum aslında.. 

    bu adamlar islam dünyasına hakim olabilmesi için maşalarının kuvvetil olması gerek o yüzden zayıf türkiye işlerine gelmez. ama senin dediğinde de haklılık payı var ama hedef yanlış. zayıf türkiyeyi isteyenler yahudilerdir (büyük israil için) ya da ermenilerdir (büyük ermenistan için) ya da ruslardır (sıcak denizlere açılmak için) ya da iranlılardır (eski persi yeniden canlandırmak ve türklerin gölgesinden kurtulmak için, ahudlar sizi) ...işte bu ülkeler zaten bizi içten yaralamaya çalışıyorlar çünkü dış etkenler ile yaralayamıyorlar.. amerika'da da türkiyenin güçlenmesini istemeyen kesin de yahudi kontrollü cumhuriyetçilerdir. 

    ben yabancı forumları ve haber sitelerini okuyorum yorumlara falan önem veriyorum. çünkü oradaki insanlar nasıl ülkemizi görüyor öğrenmek istiyorum. genel itibariyle bizim muhalefete göre çok olumlular. adamlar türkiyenin güçlendiğini ve etkin bir rol oynadığını kabul ediyorlar. ama aynı zamanda muhalefet ile ,islami gücün yükselişi hakkında hemfikirler. onlar da biraz korkuyor ve avrupaya yaklaşmamızı istemiyorlar. çünkü müslümanları sevmiyorlar ve sistemin islamileşmeleri hoşlarına gitmiyor. zaten benim kendi ülkem için de gördüğüm şey bu. o yüzden ne muhalefet kanalları ne de yandaş kanallar %100 doğru değil. birisi her şeye kötü der, birisi her şeye iyi der.. doğrudan taraf olmak lazım. 

    neyse abd ye gelirsek, abd bizi ab için destekliyor sonuna kadar ama onlar da bizim başımızdakiler de biliyor bizi ab ye almayacaklar. ancak böyle yapmak zorundalar.. amerika, arap ülkelrine türkiyeyi model ülke olarak göstermeye çalışıyor. oradaki islami direnişi kırıp laik ama müslüman bir ülke olmalarının yolunu açıyor. bunu da genelde türk dizileri ile yapıyorlar. mesela suriyenin yeni rejimi ile ilgili halktan fikir almışlar, türkiye gibi müslüman ve özgürlükçü bir ülke olmak istediklerini söylemişler. işte bize biçilen değer ortadoğuda rol model ülkesi ve onlara liderlik yapacak ülke (osmanlı dan gelen tarihi ve dini bağları kullanarak) böylece abd elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan, ortadoğu lider ülkesiyle istediklerini yaptıracak. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    yeni osmanlı nın yalan dolan olacağındandan kastım buydu bi nevi.. osmanlı dediğimiz güçlü ve bağımsız, duraklama ve gerilemeyi saymazsak sadece kendi çıkarlarına göre hareket eden bi devletti.(ki bağımsızda öyle olunuyo zaten) , ama yeni osmanlı rüyasının olayı güçlü gözüken kukla dan başak bişey değil :) bi nevi takip edecek bişeyler/amaçlar arayanlara emzik gibi işte :) rol model olacağımız ülkelere güçlü gözükelimde, hollywood işlevi misali dizilerle şunla bunla neyle olduğu pek önemli değil :) ab ye girmeyeceğimiz/giremeyeceğimiz aşikar zatende,  ab nin dışladığı ama ortadoğu nun model olarak gördüğü bi türkiye senin bahsettiğin kesim tarafından asıl istenen türkiye zaten. avrupa da tüm tanıdıklarım bizim memleket hakkında olumsuz yoruma sahipler. zaten istenende bu.
    medyanın yavşaklığına gelirsek, TR de had safhaya ulaşmış durumda ama bu her yerde var malesef, daha bu suriye olayları bize bu kadar sıçramadan , suriyedeki olaylar yeni başlamışken türkiyeye gelen bi yabancı misafirimiz anakra nın suriye ye ne kadar uzak olduğunu sormuştu. meğer bizi suriye ile savaşta sanıyomuş ondan soruyomuş :) savaş felan yok, kendi içlerinde anlaşmazlıkları var vs desemde inandıramamıştım TR-Suriye savaşı olmadığına :) Ha bi taraftanda şu var AB eğer söz sahibi bi topluluk olmak istiyosa, güçlü ve müttefiki olan bi TR ye öpe öpe ihtiyacı var. ama tabi maşa olarak TR ye abd nin ihtiyacı varken AB ye bırakır mı? bırakmaz :) bununda sonu yok ki maşallah. ab de TR yi güçsüz isteyen kesimde var güçlü isteyende var. ABD de de 2sinide isteyen ayrı gruplar var.. onların kulis oyunları bitmez, bizde anca sonuçlar bize yansıyınca fikir yürütürüz böyle işte :) :) genede şu İsrail ve politikacıkları olmayaydı , tüm o kesimlere rağmen daha güzel bi ortam olurdu diye düşünüyorum :)

    MaviGozluDev tarafından 18/Eki/13 02:52 tarihinde düzenlenmiştir

    .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    şimdi hocam bilinen bir gerçek var, kimse buna engel olamaz. büyük bir islam devleti kurulacak yine, ama öyle ama böyle ve yeniden büyük bi güç olacak (vakti zamanındaki gibi) tabii bunun için artık ne kadar zaman lazım bilmiyorum ama olacağından zerre şüphem yok.. ve bu büyük devletin karşısında da çin gibi devasa bir güç olacak ve çin o zaman abd nin şuanki halinden daha güçlü olacaktır. çünkü adamlar pire gibi her yere el atıyor..

    abd çökecektir, bu da kaçınılmaz, zaten obama çok sıkıştı. adama müslümansın, elindeki kur'an ı bırak ve git diye haberler çıkartıyorlar.. büyük oyunlar dönüyor valla. 

    yurtdışındaki türkler evet ülkenin halini iyi görmüyor ama yabancılar öyle düşünmüyor. Yani eskiye oranla daha güçlü olduğumuz aşikar, gerek ekonomik olarak gerek siyasi olarak (abd abimizin büyük desteği ile) ama biz ab ye uyumlu değiliz, ab bize muhtaç aslında potansiyel olarak büyüğüz ama 80 milyonluk bir türkiye fazla gelir ab ye. sadece bizi oyalamaktan ibaret bir şey.. ha yaşam standartlarımız o şekil olsa amenna bir de schengen e girsek ne gereği var.. 

    gelecek 10 yıl içinde çok büyük değişimler olacak. toplum şuan fedaral sisteme hazır değil ama öyle görünüyor ki türkiye nin ortadoğuda lider olabilmesi için bu tarz bir sistem gerekli. işte başkanlığı da o yüzden istiyorlar. bölgelere ayrılıp her bölgeyi valiler yönetecek., suriye parçalanacak ve kuzey kısmını biz alacağız, bugün tv de gördüm laskiye tarafındakilerin çoğu türkmen, harita yeniden şekillenecek ama abd hariç diğer güçler buna engel olmak isteyecekler.. ben 10 yıl sonra farklı şeyler bekliyorum. tayyip boşuna 2023 diye sürekli dayatmıyor.. yani cumhuriyetin 100. yıl dönümü değil olay sadece, hazırladıkları plan neyse o zamana kadar farklı bi mesafede olacağız.. daha önce yazdıklarımla alakalı şeyler olacak da çok fazla açık yazmadım, yaşayıp görelim.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arnavutr
    arnavutr's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2011
    Erkek

    Çizik

Toplam Hit: 3036 Toplam Mesaj: 22