Türkiyenin Bilişimde Bilinçlide Geriliği
-
Arkadaşlar bu gün discovery de robocar vardı 1-2-3-4-5-6 bölüm full hala olabilir.Google cı standfor üniversitesi, mit falan filan var.
Amaçları yapay zekalı bir araba yapmak.Sensörler, bilgisayar programları falan filan.Prototipini ypa vardı o tarz birşey.İzledim ve çok hoş.Yarıştırıyorlar, boş kasabada işte parktır, kavşak falan filan.Süper ötesi bir programdı.ADamlar 18 ay çalışmış.Kazanana 2 milyon dolar.
Şimdi düşündüm de Türkiyeden bir üniversite olmaması için bir sebep varmıydı ?
NEden biz yapamıyoruz ? Yapamıyoruzda değil aslında ben ufak borlu çalışan araba yapan genci biliyorum.Prototip hesabı.İŞte bu durumda aklıma kesinlikle bilinçli gericilik geliyor.
Düşünün şimdi bu şekilde bir yarışma Türkiyede yapılıyor.Herkez uğraşıyor.Akşam 7-8 gibi salka salak yarışma programları, diziler yerine bu yarışmayı , tabi ki yapılış aşamasından itibaren, veriyorsunuz.Sonunda yarışı gösteriyorsunuz.Bir başka programda başka bir şey yapıyorsunuz.Arabasal olması önemli dğeil robot falan filan.Öğlen koca karı programları yerine yine bu tüz belgsel, eğitici güzel programlar veriyorsunuz sonuç ne olurdu ?
Ne mi olurdu ? Türkiyede milyonlarca kişi polat alemdar değil yapay zeka mühendisi olmak isterdi.Arkadaşlar yapabileceğimiz çok şey var fakat yapılamıyor.Beni kahreden nokta budur.
-
o konuda bende isyanlardayım açınca değiştirtiliyor evde okanallar cebren ve hile ile büyük hissediyorum lafı insanları çekiyor aptal kutular sarışınlar neden böyle işte sebep yozlaşıyoruz seda sayanla evlendirme programları ile boşuna demiyorlar ne koysan izlerler diye şimdi bi kaç kişi derki ilgi meselesi bu nasıl ilgi mantık almıyor
-
Sabah akşam din konusu açan arkadaşlara sormak lazım.
-
fetfa hattına bakın
"kocam beni öptü orucum bozulur mu ?"
:)
11. yüz yılda kliseler çok sert tutumda idi.Müslümanlarda batının uygarlık felsefesi olan yunan felsefesini arapçaya çevirmişler.Ortadoğuda çok büyük bir aydınlanmaya başlamıştır.Tam 700 sene ileri geçmiştir.Sonra devir değişmiş herşey tersine dönmüştür :)
Japonyada osmanlı gibiydi fakat araştırdı batıyı sonunda çıkışı buldu güçlendi.Osmanlı bunu yapamdığı için sürekli çöktü.Şimdide ayakta kalmaya devam ediyoruz.Kimse şunu anlamıyor
Türkiye yi din kurtarmaz.Din insanları kurtarır.Türkiyeyi kurtaran şey bilim, demokrasi vs.. oalcaktır
-
helal zumsuk yanlız şöyle bişi de var eğer bu ülke içine çekilmeye çalışılan bataklıktan kurtulamazsa bu sefer dinde kurtaramz insanlarımızı. bknz ırak afganistan :)
ülkemizde malesef bi korku var aselsandaki mühendislerimize olanlardan sonra kimse yerinden kıpırdayamıyor....
-
elin gavuru bizden daha çok çalışıyorda ondan, gavur falan ama bizim gibi tembel değil !
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ahan olay budur
Ülkeleri din kurtarmaz din insanları kurtarır ülkeri bilim kurtarır.
-
tarikatçi değl projeci gençlik istiyoruz
-
ege üniversitesinde elektronik haberlesme okuyup daha xp'de not defterının yerını...dosya ziplemeyi bılmeyen adam bılıyorum.Fakat pc basına gecınce ılk ıslerı face ve msn...Xp ve vistanın ne oldugunu bılmeyen sadece kafası futbola basan adam bılıyorum...Nasıl ilerlicek bu ülke abiler.?
-
bana televizyon demeyin arkadaş, televizyon demeyin sinirim tepeme çıkıyor bizim rezalet kanallar aklıma geldikçe :@
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
ege üniversitesinde elektronik haberlesme okuyup daha xp'de not defterının yerını...dosya ziplemeyi bılmeyen adam bılıyorum.Fakat pc basına gecınce ılk ıslerı face ve msn...Xp ve vistanın ne oldugunu bılmeyen sadece kafası futbola basan adam bılıyorum...Nasıl ilerlicek bu ülke abiler.?
-----------------------------18 yaşına kadar bilgisayarı msn + facebook + oyun gören tipler össyi ineklikle kazanıp ödtü bilgisayar mühendisliğine gidiyor.
Öte yandan tahribtta bile össden belki yerleşmeyn fakat bir kaç programlama dili, sistmei süper bilen bunun nedeni ders yerine bilgisayar ile uğraşması olan adamlar var.Yanlış insanları yanlış yerde arıyorlar.