Türkiye‘Nin Gelişmesi İçin Kendimce Bazı Fikirler
-
Yaşım 23; bu yaşıma kadar bilgisayar müh. işletme, matematik müh. elektrik-elektronik müh, mekatronik müh gibi dalları şöyle bir yokladıktan sonra elektrik-elektronik müh ve mekatronik müh okumaya devam etmekteyim. Türkiye'nin gelişmesi için bazı fikirlerim var sizinle paylaşmak istedim.
1) Doğuya yatırım yapılmalı, teşvik edilmeli kesinlikle, bunun için doğuda iş gücü - istihtam sağlayan/saylayacak şirketlerden Sivas ve Sivas‘tan sonra Erzurum‘a kadar kurulan şirketlerden yerli yabacı ayırt etmeden %65 ye varan oranda daha az vergi alınmalı,Erzurum‘dan sonra bu oran %75 olmalı bu bölgelerde yatırım daha cazip hale getirilmeli.
2) Mezun olunduktan sonra hiçbir şey olunmayan düz liseler kaldırılmalı. Tüm liseler meslek lisesi olmalı( marangozluk- elektrik - kuaför- motor-tekstil.....) ve öğrenim görülen 4 sene boyunca stajlar zorunlu olmalı. Böylece liseden mezun oldunduktan sonra insanların ilerde uğraşmayacaklar bile olsa bir uzmanlık alanları olur. Lİse boyunca yatkınlık alanları ölçülerek, insanların hangi mesleklerde başarılı olabilecekleri rehber öğretmenler tarafından testleri yapılmalı, bilgi verilmeli
3) Üniversite sınavında herkes eşit olmalı sözel öğrencisi doktor ya da mühendis olmak istiyorsa ya da bir sayısal öğrencisi avukat olmak istiyorsa önüne engel çekilmemeli.
4) Üniversiteden mezun olan insanlar bu ülke için en önemlilerinden biridir. Onların kaliteli eğitim alması için iyi anlayıp bu ülke için iyi üretebilmesi için başkalarına faydaları dokunabilmesi için ve bir insan en iyi anadilinde öğrenebildiği için yurtdışındaki önde gelen üniveristelerde okutulan kitaplar akademisyenler tarafından Türkçeye çevrilmeli ve o kitaplar okutulmalı.Bilim dili ingilizce olarak görüldüğü için toplamda 8 ingilizce dersi olmak üzere her dönem kaliteli İngilizce dersleri de verilmeli 3. sınıftan sonra mesleki İngilizce verilmeli.
5) Bizim milli bayrağımız olan Türkçe, kanun çıkarılıp koruma altına alınmalı. Dükkan adları Türkçe olan işverenlerden daha az vergi alınmalı.
6) Yaşı ne olursa olsun kimsenin kılık kıyafetine (küçük çocukların ruhsal gelişimini etkilemeyek şekilde ) hiçbir yerde karışılmamalı. Okullar dahil her yerde kıyafet sakal bıyık yönetmelikleri kaldırılmalı. İnsanların hak ve özgürlükleri hiçbir beyinleri küçük dar kalıp olan insanların koyduğu kurallar yüzünden kısıtlanamaz.7) 4 mevsimin dolu dolu yaşandığı bu güzel ülkemizde insanlar güzelim anadolumuzda tarıma hayvancılığa yönlendilirmeli, Büyük önderimiz Atattürk'ün yaptığı gibi o boş boş duran verimli araziler tarım , hayvancılık yapmaları şartıyla bölünüp insanlara verilmeli.
.
.
.
"Yaradılanı Severiz Yaradan‘dan Ötürü" Y.Emre -
mantıklı ama geliştirilebilir
-
Mühendislerin toplumun gelişimi üzerine fikir üretmesi ve siyaset yapması yasaklanmalı. Bunun yerine bu işleri sosyologlar, tarihçiler, filozoflar, askeri eğitim görmüş kişiler ve düz liseliler yapmalı.
-
yaşım 21 elektronik teknikeriyim.
1- doğu batı ayrımı yapılmaksızın her yere teşvik gerekli doğunun ne ayrıcalığı varmış. her yerde insanlar aç patronun neresi işine geliyosa yatırım yapsın.Özellikle reel sektör e çok fazla destek verilmeli e yerine göre vergileri bile alınmamalı.
2-katılıyorum
3-mantıklı
4-kısmen öyle zaten
5-yabancı isimler kafadan yasaklanmalı
6-saçma çünkü sarıklı cübbeli adamdan veya mini etekliden türbanlıdan hakimmi olur doktormu olur yada ilkokul 1 e giden ne anlar türbandan serbest olsa olacaklar bunlar
7- o iş geçti artık çok geç
-
Abi yabancı kelimelere iş yeri isimlerine laf atıyoruz ama.Halen daha nicikimiz CODE.
-
6 hariç mantıklı. din özgürlüğünden bahsediyorsan tamam da bıyıklı öğretmen, sakallı doktor itici olur be hocam.
-
code_46 bunu yazdı:
-----------------------------
5) Bizim milli bayrağımız olan Türkçe, kanun çıkarılıp koruma altına alınmalı. Dükkan adları Türkçe olan işverenlerden daha az vergi alınmalı.
6) Yaşı ne olursa olsun kimsenin kılık kıyafetine (küçük çocukların ruhsal gelişimini etkilemeyek şekilde ) hiçbir yerde karışılmamalı. Okullar dahil her yerde kıyafet sakal bıyık yönetmelikleri kaldırılmalı. İnsanların hak ve özgürlükleri hiçbir beyinleri küçük dar kalıp olan insanların koyduğu kurallar yüzünden kısıtlanamaz.
-----------------------------Bizim milli bayrağımız olan Türkçe ???
6) Katılmıyorum hocam.. o zaman kanunlar kalksın adam öldürmek serbest olsun insanlar her konuda özgür olmalı değilmi ?
-
Eğitim konusunda meslek lisesi,ülke için üretken,nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağından kesinlikle katılıyorum.Üniversite sınavlarının kaldırılması konusu ise her sene üniversiteye başlayan kişi ile başlamak isteyenlerin sayısı açısından mümkün değildir kanımca.Sınavların kaldırılması yerine yatkınlıklarına göre meslek liselerinin ilgili bölümlerine giden öğrenciler başarılarına göre okudukları bölümün devamı niteliğindeki üniversite bölümlerine yerleşebilir.
Kılık kıyafet konusunda ise M.Kemal Atatürk'ün nutukta bahsettiği gibi ifrad ve tefrid olmadığı sürece herkes dilediği şekilde giyinmekte ve yaşamakta özgürdür.
İfrad ve Tefrid:aşırılık anlamına gelen ifrad ile noksanlık anlamına gelen tefrid den eklektize edilmiş söz grubu. herhangi bir konuda çok ileri gitmek veya geride kalmak
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------
Mühendislerin toplumun gelişimi üzerine fikir üretmesi ve siyaset yapması yasaklanmalı. Bunun yerine bu işleri sosyologlar, tarihçiler, filozoflar, askeri eğitim görmüş kişiler ve düz liseliler yapmalı.
-----------------------------Birde İmam-Hatiplileri ekle. Tamamdır.
-
2-3 çok saçma geldikten son diğer maddeleri okumadım
hele 3. madde intihar sebebi :| -
bu dedikleri bu ülkede savaş çıkarmazzsa bende arap olimmm