folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye‘Nin Gelişmesi İçin Kendimce Bazı Fikirler

Türkiye‘Nin Gelişmesi İçin Kendimce Bazı Fikirler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

hocam Türkiye demokratik we tam gelişmiş olsa politikacılar napar mazallah :| adamlar bile bile ülkeyi bu hale hatta daha kötüsüne sürüklerken senin bu gelişim düşüncelerin sadece watanını sewdiğini gösterir ama oda yarın bigün pasif konuların içine gömülür başımızdakiler bizi buna sürüklerken biz sadece ya masada ya klawyede kalabilioruz..acı gerçek 

dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

2 ve 3. maddeyi okuduktan sonra okumaya gerek duymadım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

jawsap67 bunu yazdı:
    -----------------------------

yaşım 21 elektronik teknikeriyim.

1- doğu batı ayrımı yapılmaksızın her yere teşvik gerekli doğunun ne ayrıcalığı varmış. her yerde insanlar aç patronun neresi işine geliyosa yatırım yapsın.Özellikle reel sektör e çok fazla destek verilmeli e yerine göre vergileri bile alınmamalı.

2-katılıyorum

3-mantıklı

4-kısmen öyle zaten

5-yabancı isimler kafadan yasaklanmalı

6-saçma çünkü sarıklı cübbeli adamdan veya mini etekliden türbanlıdan hakimmi olur doktormu olur yada ilkokul 1 e giden ne anlar türbandan serbest olsa olacaklar bunlar

7- o iş geçti artık çok geç

doğunun ne ayrıcalığı varmış garip bir laf yorumlamaya gerek bile duymuyorum anlayan anlar....

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

bu memleketin adam olmasi icin tek birseye ihtiyac var oda : Milletvekilligi vs bilimum derecedeki dokunulmazliklar kaldirilmali... sen adaleti seffaf olmayan bir ülkede, milletvekillerinin istedigini yapabildigi bir ülkede, onu yargıla bunu yargılayamazsin denilen bir ülkeden ayaga kalkip sahlanmasini bekleyemezsin.. saltanat yanlisi degilimdir amma osmanlida bile sadrazam vezir yargılanabiliyordu. cumhuriyet gibi bir rejimle yönetilen bir ülkede dokunulmazlik diye birseyin olmasi akıllara zarardir.. siyaseten girmek istemedim konuya ama iş güc istihdam, egitim bunlarda önemli tabiki ama bazi seyler böyle gelmis böyle gider özellikle benim dokunulmazlik konusunda siyasi idareninde adaletin süzgecinden gecirilmeli..  cünkü milletvekillerinin görevi bagli bulundugu bölgelere göre sorunlari belirlemek ve meclise tasimaktir. simdi bakiyorsunuz olaya adamlar parti sorununu veyahut partinin istedigi bicimde bir yasa tasarisi olarak meclise geliyorlar..  baska bir sey icin geldiklerini gördünüz mü? türkiyedeki maas esitsizliginin bir numarali nedeni özel sektörün ekonomi canlansin diye dahada serbest birakilmasini. kendi kendine yeten bir ülke olmamiz gerekmiyor mu bizim? ama bakıyorsun. egitimde sınıfta kalma yok. devamsizliktan kalma yok. gelecege bak hizaya gel valla.. böle gelecek mi olur. bilisim caginda olmamiza ragmen bircok bölgemizde bazi kesimlerin hcbirseyden haberi yok. ögretmenlik yapanlar bunu bilir. aslina bakarsaniz bakanlikta sorunun ne oldugunu cok iyi biliyor birseyler yapmaya calisiyor. sürekli müfredatin degistirilmeside buna örnektir.. kimse ülkesinin kötülügünü istemez ama devlet baba mantalitesi eski türk hükümdarligindan buna devam etmektedir. devletin bekaasi icin gereklidir tabiki, amma gelismesi icin hicbir fayda getirmiyor.. seffaflasma sürecindeyiz ama  kendi icimizde bile seffaf olamiyoruz , her kesim saman altindan su yürütüyor. elin memleketinde koskoca bakan bisikletle işe gidiyor bizimki burda maasina zam yaptirip işine son model makam arabalariyla gidiyor.. yasalarimizda bazı bosluklar var kimisi kendisi icin kullanir kimiside baskasini lagvetmek icin kullaniyor.. doguga istihdam, liselere ceki düzen hicbiri fayda etmez... önce seffaf bir yönetim ve seffaf bir halk gerekir.. adaletide halk icin degik tüm ülke icin yaparsan bak bakalim sorun kaliyor mu? herkes essek gibi calisir düzeninide serefli bir sekilde kurardi..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arno
    Arno's avatar
    Erkek

1.Madde hariç diğerleri güzel

Ay Go Yuu Go Wee Go ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    bana gore kat etmemız gereken yol cok neye gore gelısecegz ? bızım hedefımz ne ben suana kadar duydugm sey hep ileri medeniyetler ileri medeniyetler dunyada hıc bır ulke bızden daha medenı degıller sadece bzden daha cok calısıolar o kdar cok calısmak ne getırr sonuc olarak calısan kazanır bu dunyada bı haebr okudum sıyası ıcerıgıne bakmıorm ucuz petrol arayısına grmemız ıyı artık pahalı petrolden kaçıoruz yanı artık uyuyan dev uyanıo bu o hukumet bu hukumet ısı degıl bu bızlerın bu cografyanın gerektrdıgı bır sey bızım artık calısmamız gerek sadece calısmaktan korkmamız gerek ama calıstıktan sonra bunun meyvelerını almamız gerek bu meyvelerı ac gozlu ınsanlar gozlerını dıkmemelerı gerek bana gore bole kurallar ne ıcın konur toplum duzenını bozacak acıklar oldugu ıcın bızler bu acıklardan faydalanan toplum yetıstrmek amacımz olmalı bu amac ugrunda kendımızı feda etmek zorundayız bu bi ütopya evt utopya cunku ınsanın degısmez kurallarından bırı olan acgozluluk yetınmeme gıbı vasıflar tasıoruz .. cok karıstı kafam :/

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

OdiN bunu yazdı:

code_46 bunu yazdı:

5) Bizim milli bayrağımız olan Türkçe, kanun çıkarılıp koruma altına alınmalı. Dükkan adları Türkçe olan işverenlerden daha az vergi alınmalı.

6) Yaşı ne olursa olsun kimsenin kılık kıyafetine (küçük çocukların ruhsal gelişimini etkilemeyek şekilde ) hiçbir yerde karışılmamalı. Okullar dahil her yerde kıyafet sakal bıyık yönetmelikleri kaldırılmalı. İnsanların hak ve özgürlükleri hiçbir beyinleri küçük dar kalıp olan insanların koyduğu kurallar yüzünden kısıtlanamaz.

Bizim milli bayrağımız olan Türkçe ???

Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın "Türkçe Katında Yaşamak" şiirindeki 'Türkçem, benim ses bayrağım.' benzetmesinden esinlenmiş olabilir..

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    3-6 saçma gerisi tamam
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bence hiç biri bir sike yaramaz....

önce halkı bilnçlendircen... kitap okutucan... herşeyi görmesi lazım... herşeyden haberdar olması lazım halkın %80 i bilinçsiz ve asosyal.. bunlar düzeltilmeli.. sonra tekerlek yeniden icat edilmeli..

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

code_46 bunu yazdı:

1) Doğuya yatırım yapılmalı, teşvik edilmeli kesinlikle, bunun için doğuda iş gücü - istihtam sağlayan/saylayacak şirketlerden Sivas ve Sivas‘tan sonra Erzurum‘a kadar kurulan şirketlerden yerli yabacı ayırt etmeden %65 ye varan oranda daha az vergi alınmalı,Erzurum‘dan sonra bu oran %75 olmalı bu bölgelerde yatırım daha cazip hale getirilmeli.

Doğu kökenli iş adamlarımız dahi bu bölgeye yatırım yap(a)mıyor.. Terör sorunu çözülmeden sözünü ettiğini fabrika falan hiiç bişey gelmez.. Kaldı ki, o bölgede zaten teşvik adı altında az vergi alımı uygulanmakta..

2) Mezun olunduktan sonra hiçbir şey olunmayan düz liseler kaldırılmalı. Tüm liseler meslek lisesi olmalı( marangozluk- elektrik - kuaför- motor-tekstil.....) ve öğrenim görülen 4 sene boyunca stajlar zorunlu olmalı. Böylece liseden mezun oldunduktan sonra insanların ilerde uğraşmayacaklar bile olsa bir uzmanlık alanları olur. Lİse boyunca yatkınlık alanları ölçülerek, insanların hangi mesleklerde başarılı olabilecekleri rehber öğretmenler tarafından testleri yapılmalı, bilgi verilmeli

İnsanlara emekliliklerini iyi bir yaşta, iyi şartlarda sağlayamazsanız; ne o usta marangozlar maddi sıkıntı çekmemek için dükkanlarını kapatır, ne de o meslek lisesi mezunları mesleklerini kendi dükkanlarında icra edebilir. Sistemin şu andaki başarısızlığını endüstri meslek ve anadolu meslek liselerinde gözlemleyebiliriz.

3) Üniversite sınavında herkes eşit olmalı sözel öğrencisi doktor ya da mühendis olmak istiyorsa ya da bir sayısal öğrencisi avukat olmak istiyorsa önüne engel çekilmemeli.

Kademe kademe bu sisteme geçiş hazırlanıyor gibi sanki..

4) Üniversiteden mezun olan insanlar bu ülke için en önemlilerinden biridir. Onların kaliteli eğitim alması için iyi anlayıp bu ülke için iyi üretebilmesi için başkalarına faydaları dokunabilmesi için ve bir insan en iyi anadilinde öğrenebildiği için yurtdışındaki önde gelen üniveristelerde okutulan kitaplar akademisyenler tarafından Türkçeye çevrilmeli ve o kitaplar okutulmalı.Bilim dili ingilizce olarak görüldüğü için toplamda 8 ingilizce dersi olmak üzere her dönem kaliteli İngilizce dersleri de verilmeli 3. sınıftan sonra mesleki İngilizce verilmeli.

Çeviri zaten yapılmakta fakat yetersiz kalmakta. Mesleki İngilizce fikri bence de çok güzel..

5) Bizim milli bayrağımız olan Türkçe, kanun çıkarılıp koruma altına alınmalı. Dükkan adları Türkçe olan işverenlerden daha az vergi alınmalı.

Türkçe, zaten mevcut anayasada koruma altında. Türkçe dükkan isimleri ise şu an sadece bazı belediyelerce teşvik edilmekte.. Yaygınlaştırılmalı..

6) Yaşı ne olursa olsun kimsenin kılık kıyafetine (küçük çocukların ruhsal gelişimini etkilemeyek şekilde ) hiçbir yerde karışılmamalı. Okullar dahil her yerde kıyafet sakal bıyık yönetmelikleri kaldırılmalı. İnsanların hak ve özgürlükleri hiçbir beyinleri küçük dar kalıp olan insanların koyduğu kurallar yüzünden kısıtlanamaz.

Sakal-bıyık uygulaması dışında tamamen katılıyorum.

7) 4 mevsimin dolu dolu yaşandığı bu güzel ülkemizde insanlar güzelim anadolumuzda tarıma hayvancılığa yönlendilirmeli, Büyük önderimiz Atattürk'ün yaptığı gibi o boş boş duran verimli araziler tarım , hayvancılık yapmaları şartıyla bölünüp insanlara verilmeli.

Tarım teşviği dediğiniz gibi yetersiz, taban fiyatları ne yazık ki çiftçiye emeğinin karşılığını karşılamıyor..

.
    .

"Yaradılanı Severiz Yaradan‘dan Ötürü" Y.Emre

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
Toplam Hit: 2832 Toplam Mesaj: 24