folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiye"Nin İlk İnsansız Helikopteri: Malazgirt...

Türkiye"Nin İlk İnsansız Helikopteri: Malazgirt...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Güzel Bir Şiir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Olayları anlatıyım...

1. İnsansız ucaklar başta metooroloji olmak üzere askeriye haberalma keşif fotograf çekimi dahil olmak üzere bircok dalda kullanılmaktadır...

2. Daha bundan 2.5 ay önce Odtunun yeni yaptığı meteoroloji ucağı mardinde thk hocaları tarafından ucuruldu...

Aletin özellikleri Gps sayesinde yön belirleyebilme, önceden belirtilen 3 boyutlu koorinatlar sayesinde istediği ucuşu sağlayabilme ve geri dönebilme...

Bu tip sistemler cok kasış değildir aslında, matlabda olası bütün durumların tesbit edilip sisteme entegre edildi bi yapay zeka sistemi ucaklar belli bi yüksekliğe cıkıldığında bırakılıp kendisi yapması gereken hareketleri yapıyor. O kadar kasış bir işlem değil...

En son mardinde ucurulan odtunun ucağı 25.000$ a mal olmuştu yanlış hatırlamıyorsam...

Fakat şöle bir durum var bu tip bi helikopter üretilseydi bizm okulda üretilirdi, benim haberim yoksa nereden aldılar bunu :) Büyük ihtimal Arf kitlere sistem eklenerek yapılmış bi sistem cok fazla abartmaya gerek yok Model olarak zaten 1500 ytl ye aldığınız 4 zamanlı patlar motorlu 60 lık bi helikoptere 3 tane extra sistem ekleyerek malazgirti kardeşime bile yaptırabilirim :)

Yani o kadar abartmayın sistemi ama hem küçük oluşu hem hızlı oluşu sebebi ile bu tip ucakların askeri olarak yüksek kullanım alanları var...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuxes
    Tuxes's avatar
    Erkek
    heh iste bizde onu söylemeye calisiyoz :))

Akşam olur kurulur sıra sıra kürsüler,o kürsülerde kendini düzdürür vatan haini dürzüler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    herseysanal bunu yazdı:
    -----------------------------

YERLİ ÜRETİM MALAZGİRT HELİKOPTERLERİNDE ÖNE ÇIKAN DÖRT ÖZELLİK ŞÖYLE:

Otopilot sistemi
    Yer kontrol istasyonu
    Helikopter simülasyon sistemi
    Helikoptere özel donanım şifreli haberleşme, telemetre ve digital resim haberleşmesi

Bu arada

Otopilot sistemi : Muhtemelen Matlabda yapılmış yapay zeka... Cok kasış değil...

Yer kontrol istasyonu : Graupner mc 20 kumanda, 600Euro...

Helikopter simülasyon sistemi : Realflight g3 simulator 320 $

Helikoptere özel donanım şifreli haberleşme, telemetre ve digital resim haberleşmesi : Bununda kitini geçen yabancı bi stede satıyolardı :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dangerover
    dangerover's avatar
    Erkek
    KGD bunu yazdı:
    helal olsun insanlısını yapamadan insansızına gçtik
    :)

Bu aralar Pek net..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Son zamanlarda askeri sanayide güzel gelişmeler oluyor. Umarım daha başarılı işler de çıkarırız.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sırada ilk türk tank projesi var

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    başlıı okuduktan sora resmi görünce koptum amk :DD uzaktan kumandalı helikopterler kapalı çarşıda oyuncakçılarda satılıo boşuna uraşmış tsk :D ama adını sevdim ilham verio insana :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wild_man
    wild_man's avatar
    Erkek
    ahanda buyurun insansız maket uçağımızda! :D oldu walla helal olsun ama sağlam alete benzio isim süper yalnız yafs :S

Ne mutlu Türk"üm diyene!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Tuxes bunu yazdı:

Orda yanlislikla ucak yazmisiz sonunda da helikopter die belirtilmis zaten.Ben habere sktir git diyom bole kolpa habere baska ne denir.İİ ki soledin model ucak oldunu :) Bende diyorum zaten adamlarda bunlarin gerceginin insansiz ucanlari var ama admin bile anlamiyorsa yazdiklarimi neylesin veysel akarani :))

bana bak velet, 8 senedir türk hava kurumunda model yapıyorum ben, model ucak öğretmeniyim, ucak diye ucururum seni senin bildiğin kadar benim unuttuğum var o konuda it herif düzgün konuş her önüne gelene atlama kırarsın bi yerini sonra piç gibi ortada kalırsın...

Ne modelden anlarsın ne modelcilikten anlarsın ne hangi amaclar için kullanıldığından anlarsın bari susda birileri adam sansın...

Toplam Hit: 5416 Toplam Mesaj: 30