folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiyeyi Alamazsınız Cümlesindeki Alamazsınız Terimi

Türkiyeyi Alamazsınız Cümlesindeki Alamazsınız Terimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

''Deyil mağnada Alınamıycak'' bence sen ilk önce lugat'ını düzeltmelisin hoca Anlaman için baya yol katettirebilir sana. 

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek
    RootB bunu yazdı

türkiyeyi içinize alamazsınız, zorlamayın.

bunu yazmaya geldiydim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    trabs0n bunu yazdı

''Deyil mağnada Alınamıycak'' bence sen ilk önce lugat'ını düzeltmelisin hoca Anlaman için baya yol katettirebilir sana. 

Lügat : kelime dağardıcığı

Bi insan kelime dağarcığınının bozuk veya eksik olduğunu nerden anlar diye düşündüm. Sonuç olarak eğer konuştuğun kişi, kullandığın kelimelerden ötürü söylemek istediğin şeyi tam olarak anlıyamıyorsa lugatında problem var demektir diye düşündüm.  Yanlışsam düzelt.

Konuda verilen cevaplara baktığımda çoğu kişi nedemek istediğimi anlayıp istediğim şekilde soruyu yanıtlamış. Buda demek oluyoki lugatımda bir problem yok. Ama senin yazdığın yazıya bakıyorumda "Deyil mağnada Alınamıyacak" bu cümleden bi sikim anlamadım, okuyanlarında anlayacağını sanmıyorum. Onun için kendini zeki sanıp kafanda kurduğun devrik cümleleri insanların anlamalarını beklemektense daha basit cümleler kurup kendini daha iyi ifade etmek için uğraşman senin lugatın için daha iyi olur. Saygılar

manhyak tarafından 31/Mar/13 01:58 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    trabs0n bunu yazdı

Bi insan kelime dağarcığınının bozuk veya eksik olduğunu nerden anlar diye düşündüm. Sonuç olarak eğer konuştuğun kişi, kullandığın kelimelerden ötürü söylemek istediğin şeyi tam olarak anlıyamıyorsa lugatında problem var demektir diye düşündüm.  Yanlışsam düzelt.

Konuda verilen cevaplara baktığımda çoğu kişi nedemek istediğimi anlayıp istediğim şekilde soruyu yanıtlamış. Buda demek oluyoki lugatımda bir problem yok. Ama senin yazdığın yazıya bakıyorumda "Deyil mağnada Alınamıyacak" bu cümleden bi sikim anlamadım, okuyanlarında anlayacağını sanmıyorum. Onun için kendini zeki sanıp kafanda kurduğun devrik cümleleri insanların anlamalarını beklemektense daha basit cümleler kurup kendini daha iyi ifade etmek için uğraşman senin lugatın için daha iyi olur. Saygılar

Lügat ''kelime'' demek arkadaşım Kelime Dağardıcığı değil . Ve Senin bi s** anlamadığın doğal çünkü yazdığın kelimeleri doğru yazmamışsın  .  Kaba tabirinede hayran kaldım lügat'ın tanımınıda google'dan bulmuşsun zaten : ) Kurduğum bir cümlede değil zaten senin yanlışların. Burda bunları anlamayacak adamda bir sen olmalısın sanırım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

4 arkadaş pes oynamaya gitmiştir.

2 v 2 yapıcaklardır..

biri gidip fil dişi sahillerini alır diğeri koyu milliyetçi olup ben türkiyeyi alıcam oğlum demiştir.

diğer 2 arkadaşta bunlara çıkışarak "türkiyeyi alamazsınız" demiştir.

biri fil dişi biri brezilya oynamışlardır.

ekleme : bu denmiş. aslında burda post yok kanaklar. 

baristbt tarafından 31/Mar/13 02:14 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.leyladansonra.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    trabs0n bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı
    trabs0n bunu yazdı

Lügat ''kelime'' demek arkadaşım Kelime Dağardıcığı değil . Ve Senin bi s** anlamadığın doğal çünkü yazdığın kelimeleri doğru yazmamışsın  .  Kaba tabirinede hayran kaldım lügat'ın tanımınıda google'dan bulmuşsun zaten : ) Kurduğum bir cümlede değil zaten senin yanlışların. Burda bunları anlamayacak adamda bir sen olmalısın sanırım :)

Öncelikle senin seviyenen inmemek için kendimi zorluyorum argo kullanmıycam.

Lügatımı düzeltmemi isteyen birisinin, türkçede bir kelimemenin birçok mağnaya gelebileceğini bilmeyecek kadar ( mal demeyim )lügatının gelişmemiş olması hakkaten ilginç.

Kullandığın cümle "önce lugat'ını düzeltmelisin"

Bu cümlede lugat ı kelime olarak kastettiysen git önce bi türkçe öğren. Sonra artis artis cümleler kurarsın.

Edit: Türkiyeyi alamazsınız. Alınamıycak şey olarak kastetilen türkiye hangi mağnada alınamaz kastedilmiştir ?

Cevabın : Deyil mağnada alınamıycak. Önce soruyu anla sonra cevap yaz.

manhyak tarafından 31/Mar/13 02:25 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Manhyak kardeşimi severim ederim, durmadan Dota 2 oynar kendisi, bir de herkes niye laf sokma çabasına girmiş anlamadım. 

Usta sende alınganlık yapmışsın fazla. Başlık yanlış yerlere çekilebiliyor haliyle. :)

Alınamaz diyince ilk aklıma da "Çanakkale Geçilmez!" sloganından çıkan anlamla eş değer bir anlam geldi bana. Ama daha siyasi ya da manevi derinliklerede yorulabilir. Neden olmasın?

palakan229 tarafından 31/Mar/13 12:57 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Manhyak Kardeşim karşı değilim sana zorlama beni Benim sana yazdığımı hala anlamamışsınki . 

Arkadaşım türkçe kelimeleri o kadar değiştirmişsinki hala hatanı kabullenmeyerek tekrar yazıyorsun. 

Anlayamadığın nokta şu .

mağnada  (manada)

alınamıycak (alınamayacak)

deyil (değil)

Halada devam ediyorsun arkadaş aynı şekilde yazmaya.

Not : Banlanma sebebi bu saçma konuyu uzatmam. Hiç değilse bişeyleri göstererek banlanırım arkadaş..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bari edebiyat bölümüne açsaydın konuyu. Konun yeri doğru yerde değil.

Ayrıca soru çok saçma olmuş. Ele geçirmek anlamında söylenen bir kelime.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    trabs0n bunu yazdı

Manhyak Kardeşim karşı değilim sana zorlama beni Benim sana yazdığımı hala anlamamışsınki . 

Arkadaşım türkçe kelimeleri o kadar değiştirmişsinki hala hatanı kabullenmeyerek tekrar yazıyorsun. 

Anlayamadığın nokta şu .

mağnada  (manada)

alınamıycak (alınamayacak)

deyil (değil)

Halada devam ediyorsun arkadaş aynı şekilde yazmaya.

Not : Banlanma sebebi bu saçma konuyu uzatmam. Hiç değilse bişeyleri göstererek banlanırım arkadaş..

Abi yazım yanlışı desen tamam eyw nerede hata ver söyle düzelteyim diycm ama lugat diyosun. İkisi çok farklı. Öss sınavı sorusumu hocam bukadar kasıyosun. Anlamadınmı ne demek istediğimi ?

Toplam Hit: 4567 Toplam Mesaj: 41