Türkler İslamiyetten Önce Sünnet Oluyomlarmıydı ?
-
başlık gayet acık merak ettim.googlede sünnetci diye aratınca pek bişey bulamadım ....
-
alala bilmiom olabilir çok temizlermiş de orta asyada sünnetçiyi nerdn bulcaklar :D
-
kesin bir biilgim olmamakla beraber olmuyolardı diye biliyorum fakat olan diyende duydum..:S
iyi sormussun soruyu merak ettim bende
-
-oluyomlarmıydı-
bi kere ben bilmiyom sen islamiyetden önce sünnet oldum mu :D:D:D: espirik
neyse yok canım zaten sünnet islamiyet de var
ee haliyle olmuyolar
-
olmuyorlardı
-
olmuyodu :)
-
Şoyle bişeyde anlatılır;Hz Muhammet'in sunetli olarak dogdugu ve ondan sonra muslumanların sunnet olamaya basladıgı
soylenir ne kadar dogrudur bilmem ama hristiyan olup sunnet olan da var??demekki dinle pek bi alakası yokk
valla karısık bi konu??biri gelir aydınlatır bizi
-
Musluman olmadıkları icin olmuyorlardır diye dusunuyorum. Hz. Peygamber (sav) sünnetli olarak doğduğu icin musluman olanlarda sunnet olmaya başlamışlardır.
Ve de musluman olan Turklerde bu sünneti uygulamıslar. şimdi sorcak sınız : Hic musluman olmayıpta sunnet yapanlar var miydi ?
Mesela hazar Türkleri MUSEVİDİR. Ve bildiğim kadarıyla yahudiler doğduktan 7 gun sonra sunnet yapıyorlar.Bu nedenle onlarda da sunnet olabilir.
Avrupaya akınlarla gidip orada hristiyanlaşmış Türklerin sünnet olduğunu da sanmam. Cunku hristiyanlık ta sünnet yok...
-
Müslüman olmayıp da sünnet olanlar tıbbi nedenlerden dolayı oluyolar..
Sünnet olmak çok sağlıklı bişedir...
İslamiyet Türkler'e birşey kazandırmadı diyenlere en basit bir örnek...
-
e yahudiler ne zamandan beri oluolar o zaman zira yahudilikte de var sünnet.
-
ewet yahudiliktede sunnet var.Bunu gulben ergenin oğlu doğduğunda babası "yedi gun sonra sunnet yapacağız" demişti.
7 gun sonra sunnet yahudilerin geleneği olduğundan acaba bunlarda gizli yahudi mi diye dusundurmustu beni...