Türkler Ve İtalyanların Yaşam Tarzlarının Benzerliği
-
ozgunlu bunu yazdı
Bi de lamborghini var tabi :(
Her guzelin bir kusuru oluyor ne yaparsin.
Allahtan Tanri Türkü kusursuz yaratmis:)
-
clogu bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Amin.. :))
-
clogu bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Kalin isaretledigim kisim ne kadar sacma duruyor farkinda misin :D
-
NmC bunu yazdıclogu bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
:D bug lu bir cümle
-
...
...
Kalıplaşmış ifadeler hocam. Oturmuş bir kere, çıkarmak zor.
-
Italyanlar benziyor ama Turklere Yunanlardan cok benzeyen millet gormedim.
-
Şu anda komşu olan ülkeler çok uzak olmayan bir geçmişte birlikte yaşıyorlardı. Elbette bir noktada kültür benzerlikleri yaşanacak. En güzel örneği Osmanlı değil mi? Osmanlı sonrası parçalar halinde özerk hale gelen ülkelere gitseniz pek çoğuyla da öyle böyle anlaşırsınız. Dersiniz ki bunlar da bize çok benziyorlar.
Bundan kabaca 50-100 sene sonra dünyada Türklük, Yunanlık, Almanlık vb. kalacağını zannetmiyorum. Tıpkı nasıl ki bugün önceki medeniyetlerin yaşantılarını özellikle mitoloji başlığı altındaki kitaplardan okuyoruz o hale gelecekler. Küreselleşme sebebiyle son 20 senede bile ne kadar çok şey değişti. İnternet ve ulaşımdaki kolaylıklar, özellikle Avrupa arasındaki serbest dolaşım ve bürokratik denkleştirmeler vs. ile insanlar farklı kültürden insanlarla birliktelik kurar oldular. Bunların gelecek soyları yaşadıkları bölgeye adapte şekilde büyüyecekler ve bir noktadan sonra ilk evlenen ananın, atanın geçmişi yalnızca bir görmüşlük, geçirmişlik düzeyinde kalacak. Bazı şeyler yalnızca sözlü olarak ya da mitler şeklinde taşınamazlar. Hoş birer hatıra şeklinde anımsanacaklar. Buna dayanarak bugün milyonlarca Arap kökenlinin ülkemize doldurulmasına bazı kişiler tepki gösteriyorlar. Çünkü bu insanların pek çoğunun gitmeyeceği biliniyor. Gelecek nesillerle öyle böyle alışverişe girecekler ve melez ayrı bir kültür oluşacak. Arap kültürü zaten din etkisiyle iliklerimizde dolanırken bir de insan sayısının fazlalığı ve konuşulan Arapça miktarının artması öyle böyle bizi etkileyecek.
Olayın detayına girmek isterdim ama sayfalarca şey yazmak lazım. Bunlar belki çok kabaca yazılmış şeyler gibi görünebilir. Ama temelleri oldukça kuvvetli. Kültür asimilasyonuna pek çok örnek verilebilir. Buna günlük yaşantınızda artık omuriliğinize işlenmiş duruma gelen bazı davranışlardan çok net örnekler verilebilir. Bugün bile çok şey değişti, değişmeye devam ediyor.
-
do_som bunu yazdıNmC bunu yazdıclogu bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
:D bug lu bir cümle
hahaha harbiden yav :D
(Allahtan Allah Türkü kusursuz yaratmış :,D)
ozgunlu tarafından 17/Mar/16 18:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynen yazarken 2 kere düşündüm sonra dedim ki aslına saygısızlık olmasın. Türklük kelimesinin yaratılmak yüceltme, kutlamak kelimeleriyle birlikte geçtiği her yerde Tanrı yada Tengri kullanılıyor. Ortaasya geleneği sanırım. Hatta bakınız;
Nice akşam erişirken sabaha,
Alp Erenler el açtı Allah’a.
Dediler; dünya var oldukça daha,
Yüce Rabbim yüzümüzü ak etsin,
Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin.Yusuf Tuna mısralarında böyle yazıyor. (googledan rastgele buldum. Şiiri bende ilk defa görüyorum. Yoksa yanlış anlaşılmasın kafatası milliyetçiliği flan yok:D)