Türklerin Bildiği Dil Sıralaması
-
swordfish bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
ilkokuldan üniversiteye kadar ingilizce dersi verip de ingilizceyi öğretemeyen tek ülkeyiz sanırım
ingilizce dersi veren öğretmenler ingilizce biliyor mu ki ?
öyle demeyin ya diğer milletlerle karşılaştırınca bizim ingilizcemiz kötü kalmıyor yanlarında. bizimkiler en kötü araya biraz eee ıııı falan sıkıştırıp yine derdini güzel güzel anlatıyor, adamların birçoğu hello my friend düzeyinde. çin, brezilya sıfır, BERBAT. fransızlar oi oi diye diye cümle kuramıyor. araplar desen korkunç. hele bi italyan ingilizcesi var ki of off..
izzmarit tarafından 13/Şub/14 19:46 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdıswordfish bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
ilkokuldan üniversiteye kadar ingilizce dersi verip de ingilizceyi öğretemeyen tek ülkeyiz sanırım
öyle demeyin ya diğer milletlerle karşılaştırınca bizim ingilizcemiz kötü kalmıyor yanlarında. bizimkiler en kötü araya biraz eee ıııı falan sıkıştırıp yine derdini güzel güzel anlatıyor, adamların birçoğu hello my friend düzeyinde. çin, brezilya sıfır, BERBAT. fransızlar oi oi diye diye cümle kuramıyor. araplar desen korkunç. hele bi italyan ingilizcesi var ki of off..
tanımadığın milletten insan kaldı mı? :)
-
swordfish bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
bilseler bile öğretmiyorlardı mezara götürcekler sanki aq :D
lisedeki hocamız vardi zaten 1 sene gördük ondada kadın sınıfa girer masassına oturur ders bitene kadar ordan kalkmazdi .
elinde bi kitap bi öğrenci kaldırıp tahtaya kitaptaki yerleri tahtaya yazdırırdı kalkıp kendisi bile yazmazdi o derece yani :D
ve kadın en az 90 kilo vardi :D
-
peki onlara verilen eğitim şekli ne? yani bizdeki gibi okullarda 15 yıl öğretiliyor mu yoksa belli bi süre mi? hiç bu konuda sohbetin oldu mu?
-
Prometheus bunu yazdı
sistem bunu kendiside kabul ediyor.
ilkokulda gösterilen ingilizce ile üniversitede gösterilen ingilizce aynı.(full ingilizce ders işleyen veya hazırlık veren üniler hariç) en çok öğrencisi olan aöf açısından baktığımızda kitapların ilk giriş konusu
how .. you today ?
i .. fine. thanks ? and ... ?
-fine thanks
bu demek oluyorki ben bu öğrenciye ilkokul,ortaokul ve lisede hiç bişi öğretmedim. ordaki öğretmenler işlerini yapmadı demekle eşittir.
ve bu ingilzice sınavını veremeyenler var :| ilkokul,ortaokul,lise hangi yıl bitirebildiniz müfredatı ? tüm tenseleri tam zamanında gördük diyen var mı ? hoca derse gelir
+how are you?
-fine thanks and you?
+fine. sit down.
+oğlum açın şu camları. nöbetçi tahtayı sil.
not : sadecede öğretmenleride suçlamamak lazım öğrencide biraz çaba sarfetmeli ve herşeyi okuldan beklememeli
-
Prometheus bunu yazdıizzmarit bunu yazdıswordfish bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
peki onlara verilen eğitim şekli ne? yani bizdeki gibi okullarda 15 yıl öğretiliyor mu yoksa belli bi süre mi? hiç bu konuda sohbetin oldu mu?
Suudiler hatırladığım kadarıyla ilkokul 3-4 civarında başlıyorlardı eğitimlerine, üst düzey yöneticilerine kadar denk geldim, reziller. Lübnan'da da benzer şekilde ilkokuldan başlıyor diye biliyorum, onlar Araplar arasında bence en iyiler. Çin'i Brezilya'yı bilmiyorum ama bir sene bile eğitim almamış gibilerdi. Avrupa ülkeleri de ilkokuldan bu yana ingilizce eğitim alıyorlar diye biliyorum, İtalya'dan eminim, diğerlerinden emin değilim.
O kadar kötü bilmeyin bizi, bence gerçekten kötü değiliz. Tamam belki muhteşem öğretmenlerimiz yok her yerde, herkesin ilgisi de yok belki ama bu saydıklarımın EN bilmesi gereken insanları (iş geliştirmeciler, fuarcılar, projeciler, üst düzey yöneticiler..) yamuluyordu, bizim alakasız mesleklerdeki insanlarımızın bilmemesi büyük bir şey değil. O en bilmesi gereken insanlar dediklerimin Türk eşdeğerleri ve hatta üç dört kademe altları, yeni mezunlar, onların yanında sular seller gibi konuşuyor..
izzmarit tarafından 13/Şub/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir -
en sevdiğim fail bir yunanın "motherfucker" demesi.
-
Benim Fikrime Gore,
Turkiye de basta gelen ilk yabanci dil Ingilizce,
2. Olarak Almanca diye Dusunuyorum. Nitekim Hayatlarini Vien de Almanya da Yasayan Turk Vatandaslari Gibi.
3. Olarak Arapca Diye Dusunuyorum. Turkiye nin Hemen Hemen Yurdun Genelinde Her Yerde Imam Hatip Okullari Var. Bende Bir Imam Hatip Lisesi Mezunu Olarak Haftada 7-8 Saat Arapca Dersi Goruyorduk.
4. Olarak Su Son Gunler de Tum Dunyanin Tanidigi Hatta Facebook un Bile Yabanci Diller Kategorisine Ekledi Kurtce Diyorum. Nitekim Turkiyenin Belli Basli Kesimlerinde Kullanip Afis Ve Reklam Tablolarina Bile Asildi.
Turkiye de Ispanyolca Yada Cince Egitim Veren Kurslari Goremedigim den 5 Ve 6 Siralamasi Olarak Gidemiyorum. Ama Fikir Acisin dan Sormak Istersen Eger Bana Kalirsa 5. Olarak Rusca Derim.
Nedeni Yurt Disinda Rusya,Ukrayna Gibi Ulkeler de Okuyan Ogrencilerden, Her Yil Ulkemize Gelen Rus Turistler den Ve Yurdumuzun Guney Kesimindeki Otelciler Cat Pat Rusca Bilmesin den Dolayi Ruscayi 5. Siraya Koyardim.
Saygilar.
-
Listede Türkçe var mı?
krypt tarafından 13/Şub/14 20:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Türkiye'de ingilizce biliyorum diyen adamların nasıl konuştuklarını binlerce kez gördüm hocam aldanma sen onlara, daha yol tarif edemeyen insanlar mevcut.Ha bu arada üniversite araştırması yapmıştık avrupada(AB ve aday ülkeler içinde) en kötü ingilizce konuşan Türklerdi.Türklerden sonra ispanyollar vardı.En iyi isveç çıkmıştı.Baya kapsamlı bir araştırma idi daha sonra büyük bir gazetede bizimkine yakın sonuçlar bulmuştu.Almanca biliyorum diyen insanlar ingilizce biliyorum diyenlerden çok daha iyi konuşuyorlar bu arada.Ben daha ingilizce bilmiyorum diyene rastlamadım en kötüsü bile orta seviye diyor.