Türksat Kablo Net İçin Binadan Eve Döşenmesi Gereken Fiber İnternet Kablosu Nedir ?
-
EricNorthman bunu yazdı
Empedans'ın kelime anlamı da; ( "Resistif(~=)Direnç" = { (Uzunluk)*(öz direnç)} / kesit, (empedans ya da elektriksel empedans olarak da adlandırılır) Alternatif akım'a (İngilizce'de AC) karşı koyan zorluk olarak adlandırılır.
Yani ikisi de bir biri için kullanıyor sanırım. Ve aradığım nitelikler doğru diye düşünüyorum.
Diğer konuya gelirsek, direk ne kadar düşük olursa, akımın o kadar iyi mi olacağını düşünüyorlar kısmı için henüz bir bilgim yok, o konuyu araştırmaya girmedim daha ama araştırırım. :)ilginçmiş. tşkler.
RitmFarbRacourci tarafından 01/Ara/19 16:37 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıEricNorthman bunu yazdı
Empedans'ın kelime anlamı da; (Resistif Direnç= {Uzunluk*(öz direnç)} / kesit, (empedans ya da elektriksel empedans olarak da adlandırılır) Alternatif akım'a (İngilizce'de AC) karşı koyan zorluk olarak adlandırılır.
Yani ikisi de bir biri için kullanıyor sanırım. Ve aradığım nitelikler doğru diye düşünüyorum.
Diğer konuya gelirsek, direk ne kadar düşük olursa, akımın o kadar iyi mi olacağını düşünüyorlar kısmı için henüz bir bilgim yok, o konuyu araştırmaya girmedim daha ama araştırırım. :)ilginçmiş.
Olay senin dediğine geldi ;
Her uzunlukta empedans sabit kalmaz.
Temel olarak kablonun iç ve dış iletkenleri birer bobindir. Kablonun iki iletkeninin birbirlerine olan uzaklığı ve ilişkileri birer kondansatördür.
Belli frekanslarda kablonun (l) uzunluğu ile iç kapasitesi rezonansa gelirse çıkıştaki gerilim ya sonsuz olur ya da hiç olmaz.
Bu sebeple çok yüksek frekans tekniğinde kablo tipi ve uzunlukları cm ler boyutunda özel hesaplamalar gerektirmektedir.
50-75 ohmluk kablo tanımı, çıkıştaki yük empedansının fundamantel (temel) frekanstaki ER (Toplam empedans) değerini ifade eder.
Yani 50 ohm kablolar, yük empedansı 50 ohm olan sistemlerde, 75 ohm olan kablolar ise çıkış yükünün 75 ohm olduğu sistemlerde kullanılmaktadır.
Her yük çoğunlukla birer bobin, direnç veya L-C gibi elemanlarla bağdaştırılır. Bir yarım dalga anteni ele alacak olursak bu antenin canlı ucu ile şase ucu arasında çoğunlukla bobin bulunmaktadır. Kablo kayıpları veya SWR gibi unsurların devreye girdiği durumlarda kompanze için serii veya parelel C elemanı da kullanılabilir.
Bir iletim hattının blendaj (Dış) kısmı hattın sonlarına doğru çeyrek dalga boyunda sökülür ve kablonun iç kısmı bırakılırsa bu açıkta kalan iç kısım teorik olarak çeyrek dalga anten olur. Tam empedans 50 ohm olmayacağı için (Toprağa göre) şaseye RADIAL adı verilen çubuklardan bağlanır.
Eğer kablonun uç kısımı direk toprakla irtibatlı ise ve kablonun açıkta kalan iç kısım uzunluğu tam çeyrek dalgada rezonansa geliyorsa bu yük tam 50 ohm olacaktır. Bakınız markoni antenler.
Halbuki ohmmetre ile ölçersek sonsuz görürüz.
Hangi frekansta olursa olsun bu genel kurallar değişmez. Anten dalga boyu değişir, antene bağlı bobin değişir ama hangi frekansta olursa olsun yük empedansı bu kriterler doğrultusunda belirlenir.
Temel kural, frekans yükseldikçe 50-75 ohm kuralıdır. Çok daha alçak frekanslarda 150 ohm, 300 ohm 600 ohm veya 300 ohm balanced gibi uygulamalar vardır.- Alıntıydı
Diğer okudum kaynaklara görede, frekans yükseldikçe empedans açısından en hatasız ve yükü en fazla iletebilen değeler uyumlu cihaz ve sistemler adına 50-75 ohm arasında stabilize göstermiş.
-
İyide daireye kadar kabloyu Türksat çekiyor diye biliyorum. Türksat kutusu zaten asma kilitle kilitlidir öyle kafasına göre herkes açıp kablo çekemez.
-
mkyb bunu yazdı
İyide daireye kadar kabloyu Türksat çekiyor diye biliyorum. Türksat kutusu zaten asma kilitle kilitlidir öyle kafasına göre herkes açıp kablo çekemez.
Konuştum hocam, kabloyu çekmediklerini daire içine kadar bizim çektirmemiz gerektiğini söyledi. Bende öyle olacağını düşünüyordum ama öyle değilmiş.
Kutu kilitli değil, anahtar yok açıp bakabiliyor kafana göre oynuyorsun çok umurlarında değil anladığım kadarıyla. Bayrampaşa'da kabloyu üreten firmanın bayisini buldum.
Gidip pazartesi kabloyu alıp, F değerinde ki dişi yuva ile ayarlattırıp getireceğim, kabloları çeker bina içinde ki kutuya bağlantı vermem gelince takın derim. Bir şey olur sonra onla uğraşmayayım. -
Sen bi kutunun fotoğrafını atsana hocam.
-
mkyb bunu yazdı
Sen bi kutunun fotoğrafını atsana hocam.

-
E tamam benim kutuda böyleydi başvurunca gelip kendileri kablo çekmişti? 2016 yılında böyleydi. Sonradan prosedürü mü değiştirdiler acaba?
Hatta kabloyu çeken elamandan rica ettim bir kaç metre fazladan bırakta modemin yerini değişirsem uğraşmayayım demiştim kırmamıştı.
Hatta tanıdıklara altyapı çektirmiştik asansör boşluğundan çekmişlerdi kabloyu görüntü kirliliği olmasın diye. Yani adamlar bayağı özen gösteriyorlardı işlerine.
-
mkyb bunu yazdı
E tamam benim kutuda böyleydi başvurunca gelip kendileri kablo çekmişti? 2016 yılında böyleydi. Sonradan prosedürü mü değiştirdiler acaba?
Hatta kabloyu çeken elamandan rica ettim bir kaç metre fazladan bırakta modemin yerini değişirsem uğraşmayayım demiştim kırmamıştı.
Hatta tanıdıklara altyapı çektirmiştik asansör boşluğundan çekmişlerdi kabloyu görüntü kirliliği olmasın diye. Yani adamlar bayağı özen gösteriyorlardı işlerine.
Valla ben daha başvuru yapmadan ilk cümle de bu konuda direktif yedim müşteri hizmetlerinden. Biz karışmayız modem ve uydu cihazlarının kurulumları için kişiler gelir evde kurarlar,
Ama bina kutusundan evinize gelecek kablolama işlemini sizin yaptırmanız hattı sizin çekmeniz gerek diye belirtti.
Şuradan bir sebep olabilir mi ? 80'tlilk bir paket satın alacağım, içerisinde 190 küsürlük iki kurulum ve aktivasyon ücretleri ücretsiz olara belirtilmekte.
Sırf bunlar ücretsiz diye, binadan kapıya kablo çekmeyi ret edip kar mı kasıyorlar tam anlamadım. -
Haa tamam işte. Şimdi anlaşıldı. Normalde kurulum ve aktivasyon ücretlidir. Ama 2 yıl taahhüt sözü alınca ücretsiz yapıyorlar.
2 yıldan önce taahhütü bozarsan kurulum parasını istiyorlar. Bende de böyleydi.
Sen taahhüt vereceğim dedin mi? Orada müşteri hizmetleri ile aranda bir iletişim kopukluğu oldu galiba.
mkyb tarafından 01/Ara/19 18:43 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Haa tamam işte. Şimdi anlaşıldı. Normalde kurulum ve aktivasyon ücretlidir. Ama 2 yıl taahhüt sözü alınca ücretsiz yapıyorlar.
2 yıldan önce taahhütü bozarsan kurulum parasını istiyorlar. Bende de böyleydi.
Sen taahhüt vereceğim dedin mi? Orada müşteri hizmetleri ile aranda bir iletişim kopukluğu oldu galiba.
Bende başta belirttim, 2 seçenkli bir paket 1 yıl tahattüt yada 2 yıl şeklindeydi. Fiyatta da ona göre oynama var.
En baştan belirtiyorum ben konuşacağım her şeyi bu paketin 2 yıllık tahattütü üzerinden konuşuyorum, 2 yıllık sözleşmem olacak haberiniz olsun dedim.
Dediğin gibi de, tahaddüt yüzünden kadın bana direk binadan daireye kurul olmayacak demiştir.