Tütün Kültürünü Anlamıyorlar!
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
Artı yasa ile yasaklamak her babayiğidinde karı değildir. Benim neyi yiyip neyi yiyemeyeceğime karar veremez yasa
-----------------------------sende benim temiz hava hakkımı elimden alamazsın (:
hala şu boku bırakıyım demiyosunuzda içerim deşerim diyosunuz.hayırlı bi şekilde bırakmanız dileğiyle..
-
Bazılarının verdiğim linki okumadan yorum yazdıkları ne kadar da belli oluyor mk :\
bu arada kapalı alanlarda kahvelerde filan içmeyi yasaklayacka yasa geliyor habarınız olsun.
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Bazılarının verdiğim linki okumadan yorum yazdıkları ne kadar da belli oluyor mk :\
bu arada kapalı alanlarda kahvelerde filan içmeyi yasaklayacka yasa geliyor habarınız olsun.
-----------------------------haberim war..cok uzuldum...artık sigara odaları tarih oluyor....yerine sigara avluları gelicek :)))
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
-----------------------------kültür ömrü sömürüyosa ne kdar kültürdür?
-----------------------------Hoca Boşver yahu Sen kendi Ömrünle ilgilen, Başkasının Ömrü ile ilgilenme yetkin ne var nede Hükümet denen kişilerin var.
Hiç sigara nedir bilmedğii halde Kansere yakalanıp giden nice kişiler bildim. Sigara içtiği halde yaşı 100 üzerinde vefat eden nice dedeler Gördüm. Yahu Hangi Doktor dediyse bunu kocaman bir saçmalıktır, daha önce yine demiştim yinede derim, Bilinçlendirsinler o zaman, Yada hangi kanı taşıyana hangi tütün kalitesi iyi gelir konusunda faydalı araştırmalar yapsınlar. Ciddi diyorum arkadaşlar bazı tütün çeşitleri bazı insanlara zarar verirken bazılarınada zarar vermediğini bizzat ben test ettim bilirim. Yada üretim yapan fabrikalarda Sarma kağıdına Naylon benzeri maddeler katıp katmadıkları konusunda yasa ve düzelemeler getirsinler, düz tütün Aşırıya gidilmediği taktirde o kadar da büyük tahrip gücüne sahip değildir.
Netekim Sigaranın Önüne Tabu Engeli koymaya büyük bir hazırlık var, vede Sigara dendiğinde dahi ayıp diyebilecek bir toplum yaratmaya çabalıyorlar, Esasen Dokunulmaz Erişilmez Sorgulanamaz bir yasayla işi bağlayacaklar Sözde ama bunu başaramayacaklar.
gfb_soldier Kardeş Çok havana Düşkünsen Yanımda oturmazsın, O kadar kafanı ne yorarsın yahu. Ayrıca hak elden alma konusunda Almaya kalkan Siz Duman Avcılarısınız, biz Dumancıların kimsenin hakkına karıştığı yoktur.
Linkte Sevgili Enis BATUR Abimiz Bakın ne güzel Görüş bildirmiş, Son derece Radikal bir Demokratlık ile.
"Hemen belirtmeliyim: Kamuya açık, birbaşına ‘keyif’ işlevli sayılamayacak her yerde yasaklanmasını doğal karşılıyorum sigara içmenin. İçmeyenleri bütünüyle koruma altına alarak bir çözüm yolu bulunabiliyorsa, sözgelimi istasyonlarda ya da havaalanlarında, yalıtılmış bir kösede tüttürme salonları tesis edilebiliyorsa, biraz çaba gösterilebilir, diyorum. İsyerlerinde de. Tabiî, o mekânları birer işkence odası, birer tabutluk, birer gaz odası haline getirecek biçimde tasarlamak iş değil. Maşallah herşeyin daha lüksü, gelişkini, ferahı akıl ediliyor ve hayata geçiriliyor günümüzde, tüttürhaneler (bakın adı da hazır) neden adam gibi havalandırılmasın?"
Dediği gibi Kamuya ait yerlerde ysaklanmasını anlayabilirim, Kamu işim oldumu bir saat içmeyebilirim buna dayanabilirim, Ama benim Keyifhanelerime O yasaklama zihniyeti girmemelidir. Bunun yerine Keyifhanelerde Yasalar lada olsa Düzenlemeye gidilmelidir. Yasak Adı üstünde irenç bir şey Yasaklamalar hayatın keyif ile ilgili kısımlarına ancak Ciddi Toplumsal Felaket sayılabilecek Durumlarda girmelidir,(Eroinmanlık, Uyuşturucu Maddelerin tümü, Ahlak Dışı yayınlar.) Aksi hali Vatandaşın hayat Standartlarında Naylonlaşmış, Sürekli Ceza Ödeyen bir toplum yaratmaktan öteye gidilemez. Tiryakileri Yasalar la Durduracağını sanan Zihniyetler verdikleri Rahatsızlıklar onlara kar kalaraktan silineceklerdir, Bu Fransada da aynı olacaktır her yerde aynı olacaktır. Süreklilik arzetmeyecektir bu uygulama.
Bi Saniye bakın Tezata yahu, Acaba Yasayı çıkaranlar Kendine en yakın olan kişi Oğlu yada Kızını Vazgeçirebilmişlermi acaba Müptelası olmaktan, yada Normal içmeyen bir baba Acaba Ailesinden bir ferdi vazgeçirebilmişmiki Yasaklaştırıyorlar olayı. Ne Malüm Karısına Oğluna söz geçiremeyen bir Liderin (isim vermeyecem) bir ev kavgası sonucu Karısına yada Oğluna Bak görürsün Yasasını çıkarmazsam iki olsun diyerek millete bela olduğunu ne biliyorsunuz. Saçmalık bu.
Şurayada Yazıyorum Sigara keifhanelerinde (Kahvehaneler, Kıraathaneler, İnternet Kafeler) Ahha yakaladık suçüstü diyerek Millete Esnafa kestikleri Cezalarıda Millet ödemeyecektir. Ödeyende Kerizdir. Nihayetinde Ben olsam Astronomik rakam Cezalara karşın zırt pırt dükkanı taşırım isim değiştiririm ama ödemem, Gelsinlerde alsınlar bakiyim, çok meraklılarsa Atsınlar hapse Onlar çeksin kahrımı, günde 3 Öğün Yemek yer keyfime bakarım.
İyi Valla Azrailin İşinide elinden alacak bu saçma Sapan Şahsiyetler. Kısaca özetliyim İnsanların seçimi ile ilgili konulara Yasanın Yasaklama değil Düzenleme getirme hakkı vardır. Seçim hakkı yasaklanamaz. Ne demek iş yerlerinde İçmeyenler ve içenler için ayrı yer bile yapılamaz, Avlu olacak diye bir saçmalıkda nereden çıkıyor yahu, İşyerlerinin tamamında Avlumu var Alla alla. Töbe töbe Sinirlerim yine tepeye Oturdu yahu.
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------shockman bunu yazdı:
Artı yasa ile yasaklamak her babayiğidinde karı değildir. Benim neyi yiyip neyi yiyemeyeceğime karar veremez yasa
-----------------------------sende benim temiz hava hakkımı elimden alamazsın (:
hala şu boku bırakıyım demiyosunuzda içerim deşerim diyosunuz.hayırlı bi şekilde bırakmanız dileğiyle..
biraz geriden hocam. koskoca dünyanın atmosferini sigaramı kirletiyor?ya bu tbt de sigara ile açılmış konuların neredeyse hepsinde aynı şeyi savunuyorum. ya yeter artık yahu... sigara içilen yere sen girmeyeceksin, içilmeyen yerde ben içmeyecem bu kadar basit neyi savunuyosunuz?
inin şu sigranın yakasından artık yazıktır ya...içmedende şöyledir böyledir diye yorum yapmayın.ben içipte şikayet eden birini hiç görmedim. hep bu içmeyenler maydanoz oluyor.
-
mimar bunu yazdı:
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------shockman bunu yazdı:
biraz geriden hocam. koskoca dünyanın atmosferini sigaramı kirletiyor?ya bu tbt de sigara ile açılmış konuların neredeyse hepsinde aynı şeyi savunuyorum. ya yeter artık yahu... sigara içilen yere sen girmeyeceksin, içilmeyen yerde ben içmeyecem bu kadar basit neyi savunuyosunuz?
inin şu sigranın yakasından artık yazıktır ya...içmedende şöyledir böyledir diye yorum yapmayın.ben içipte şikayet eden birini hiç görmedim. hep bu içmeyenler maydanoz oluyor.
-----------------------------bak kardeşim ben dünyayı sigara kirletiyor falan demedim.benim orda demek istediğim sigara içilmeyen ortamda yasaksa seve seve ((: içmiceksin hepsi bu.
eskiden adam gibi bi yerde oturamazdın .yan masadan sigara dumanı gelir sen boğulmazsın tabi. ama artık öyle değil ve çok rahatım .)
söylemek istediğim bu .kimsenin hakkında gözüm yok .ancak senin bir lüksün varsa o lüksünü beni rahatsız etmeden yapma zorundasın.
umarım anlatabilmişimdir.
-
kafama poşet geçirir onun içinde içerim durduramazsınız lan bizi :|
türkiye şartlarında sigara içmemek içmekten daha zararlı, git sor bakam bi minibüs şöförüne sigara içmese stresten ne hale gelir adam istanbul trafiğinde :)
stres sigaradan daha zararlı,türkiyede işler düzelene kadar continue smoking..
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------kafama poşet geçirir onun içinde içerim durduramazsınız lan bizi :|
türkiye şartlarında sigara içmemek içmekten daha zararlı, git sor bakam bi minibüs şöförüne sigara içmese stresten ne hale gelir adam istanbul trafiğinde :)
stres sigaradan daha zararlı,türkiyede işler düzelene kadar continue smoking..
-----------------------------Haklı Vallahi Ben kafede sigara içilmeyen Bölmede olacağım esnafım Mecbur içerim, Makinistede içemezsin diyemezler ya canım. Yoksam Sitresten Adam Döverim yada Adamlar beni Döver. bu durumda Sağlığımla oynanmış olmazmı. Yazık dimi bana yahu.
Gfb_Soldier Kardeşim tamam seni anlıyorumda bak adamlar ne diyor yahu, Sigara içenler için Ayrı alanda açılmayacakmış felan diyolar, Ben buraya Fıttırıyorum işte.