Tuzruhu Bombası
-
SpyßreaK bunu yazdı:
-----------------------------nu_metal bunu yazdı:
-----------------------------
öle tuz ruhu muz ruhu hiç uraşma dondurma kamyonlarında kulanılan kuru buzu al 2.5 litrelik sisenin yarısını su doldur o buzuda üstüne at suyla öle bi reaksiyona girioki inanamazsın böle filmelerdeki ruhani sahnelerde yere yayılan sis gib duman cıkıo fosur fosur kapagınıda kapadınmı hemen öle bir gürültüyle patlıoki gercek bomba sanırsın
-----------------------------arkadaşın dediği doğrudur onaylanmıştır.. bizim burda madodan dondurma alıyoduk uzunyol abi diyince içine kuru buz koyuolardı.. ufak pet şişeye bi parça koyup az da su koyuyoduk bomba mübarek bombaa :) süper ses yapıordu valla
la dediğinizi denedim oldu :D dısardaki cocuklara gösterdim eğleniolar bakkal follos oldu :D:D -
bu kuru buzu evde nasıl üretiriz?
-
çok çok düşük sıcaklıklarda çalışabilen bir derin dondurcun olmalı diye biliyorum...doğrumudur bilmem :D
-
kerim bunu yazdı:
ya kimseye bişey olmaz :D forumda bi murid patlamıyor diye eline alıp çöpe atmaya giderken elinde patlamıs :D genede sağlamdı =) çiş kokuyordu o kadar :D
o ßenim :D -
Spacheata bunu yazdı:
bu kuru buzu evde nasıl üretiriz?
-----------------------------co2 donudurarak
-
Mylitta bunu yazdı:
kerim bunu yazdı:
ya kimseye bişey olmaz :D forumda bi murid patlamıyor diye eline alıp çöpe atmaya giderken elinde patlamıs :D genede sağlamdı =) çiş kokuyordu o kadar :D
o ßenim :D
zuhahahhaa :D -
o kuru buz bombasını da denedim dibimde patlamıştı silah sesi gibi kulakları çınlatıor :D
-
batucynic bunu yazdı:
tuzruhu ile asit reaksiyona girmez ki ? :s kimya dersinde aynı deneyi yapmıstık bsy olmadı ama alüminyum folya sorun cıkarabilir mi bilmiyorum ?
-----------------------------Tuzruhu seyreltik hidroklorik asittir. Aluminyumla cok hizli reaksiyona girer. Hidrojen gazi aciga cikar. o basinc altinda elbette patlar.
Hcl + Al = Alcl + H2
yani
2hcl + 2 Al = 2Alcl + H2
Alcl zehirli bir gazdir denemeyin.
-
naki bunu yazdı:
-----------------------------batucynic bunu yazdı:
tuzruhu ile asit reaksiyona girmez ki ? :s kimya dersinde aynı deneyi yapmıstık bsy olmadı ama alüminyum folya sorun cıkarabilir mi bilmiyorum ?
-----------------------------Tuzruhu seyreltik hidroklorik asittir. Aluminyumla cok hizli reaksiyona girer. Hidrojen gazi aciga cikar. o basinc altinda elbette patlar.
Hcl + Al = Alcl + H2
yani
2hcl + 2 Al = 2Alcl + H2
-----------------------------yanlış,
6HCl + 2Al --> 2AlCl3 + 3H2
AlCl diye de bi kimyasal yoktur (bknz değerlik elektron sayıları), AlCl3 de bi katıdır, ta 175 C de buhar hale geçer
-
TrKomando89 bunu yazdı:
naki bunu yazdı:
-----------------------------batucynic bunu yazdı:
Hcl + Al = Alcl + H2
yani
2hcl + 2 Al = 2Alcl + H2
-----------------------------yanlış,
6HCl + 2Al --> 2AlCl3 + 3H2
AlCl diye de bi kimyasal yoktur (bknz değerlik elektron sayıları), AlCl3 de bi katıdır, ta 175 C de buhar hale geçer
-----------------------------Haklisin AlCl3 olmasi gerekir Aluminyum klorurun. ve yine haklisin katidir. ve hatalisin Aluminyumun erime sicakligi 660 C dir. kaynama sicakligi 2300 C dir.