Tuzruhu Bombası
-
alüminyumdan değil alüminyum klorür den bahsediyoruz. alüminyumun erime sıcaklığıyla ne alaka
-
abi dünden beri düşünüyom kuru buz-karbon karı herneyse
şimdi basınç grekiyomuş bide soğuk.
şöyle
1 nefes al
2 nefesini bi şırıngayla çek şırınga nefesinl dolsun
3 şırınganın ağzını bişekilde tıka
4 şırıngayı bas içindeki hava sıkışsın
5 sonra bantla mantla bağla şırıngayı öyle kalsın at buzluğa
yapçam ama şırınga yok şuan.şırınga olmasada basınç oluştıracak başka ne var aklıma glmedi.zaten olurmu olmazmı bilmiyom.
-
öyle yapacağına bi şişenin içine sirke doldurup içine karbonat ekle. sonra çıkan gazı balona hapsedip buzluğa at
-
strike bunu yazdı:
-----------------------------
öyle yapacağına bi şişenin içine sirke doldurup içine karbonat ekle. sonra çıkan gazı balona hapsedip buzluğa at
-----------------------------tamda bunu dicektim, çünkü nefes de sadece CO2 yok, suda var, aromalar da var vs.. Sirke+karbonat ekleyip saf CO2 yi bi tüpe sıkıştırman daha mantıklı
sirkeyi bir şişeye doldur (basınç dayanımlı pet şişeye örn: kola şişesi), üstüne boşalt karbonatı sonra hemen kapağını kapat, kapaktan başka bi kapağa da bi hortum çekilmiş olsun aynı şekil o kapağı da boş bi basınç dayanımlı şişeye tak. bu düzeneği kur at buzluğa.
kaç kBar basınçta nekadar soğutman gerektiğini de hesaplarız ama okadar profesyonel bi çalışmaya gerek yok, sonuç da basınç filan ölçmüceksin. şimdilik at buzluğa, olursa olur
-
strike bunu yazdı:
-----------------------------15 dakika önce şişenin içine tuzruhu+alüminyum folyo koydum ve biraz işedim karşı bahçeye attım şişe genleşmeye başladı. Önceki yaptığım tuzruhu bombalarının içine işemiodum ve şişede en ufak hareket olmuyordu. Sidikte amonyak olduğu için mi tuzruhunun reaksiyonunu hızlandırıyor, yoksa sıcak olduğu için mi?
1 dk gülüyorum ::D:D: amonyak tandır?????????? -
ben bunu içine işemeden yapıom yinede patlıo hocam :|
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------abi dünden beri düşünüyom kuru buz-karbon karı herneyse
şimdi basınç grekiyomuş bide soğuk.
şöyle
1 nefes al
2 nefesini bi şırıngayla çek şırınga nefesinl dolsun
3 şırınganın ağzını bişekilde tıka
4 şırıngayı bas içindeki hava sıkışsın
5 sonra bantla mantla bağla şırıngayı öyle kalsın at buzluğa
yapçam ama şırınga yok şuan.şırınga olmasada basınç oluştıracak başka ne var aklıma glmedi.zaten olurmu olmazmı bilmiyom.
Zuhaha. :D Ev yapımı kuru buz.. Bunu denemedin dimi, yani sadece teorik. Çünkü imkanı yok bunun.
1-Verdiğin nefesin tamamı CO2 değildir. İçinde su buharı, azot ve oksijende bulunur.
2-Gazı elle sıkıştırmak zordur. Sıkıştırsan bile bant tutmaz onu öyle.
3- -70C dereceye kadar indirmez onu kolay kolay bizim dolaplar.
-
HiGHVoLTaGe bunu yazdı:
Bi ara gene bu bomba mevzuları artmıştı bir müridimiz burası bomba uzmanlarının bulunduğu bir site deil naptınız fln demişti iş gene ona döncek galiba :D:D Bırak hocam boş ver uğraşma ...
KarDeş Biz Burda Tri Nitro Toluen yada NitroGliserin Faln paylaşmıyoruz küçük Bomba Bunlar... -
TrKomando89 bunu yazdı:
-----------------------------strike bunu yazdı:
-----------------------------tamda bunu dicektim, çünkü nefes de sadece CO2 yok, suda var, aromalar da var vs.. Sirke+karbonat ekleyip saf CO2 yi bi tüpe sıkıştırman daha mantıklı
sirkeyi bir şişeye doldur (basınç dayanımlı pet şişeye örn: kola şişesi), üstüne boşalt karbonatı sonra hemen kapağını kapat, kapaktan başka bi kapağa da bi hortum çekilmiş olsun aynı şekil o kapağı da boş bi basınç dayanımlı şişeye tak. bu düzeneği kur at buzluğa.
kaç kBar basınçta nekadar soğutman gerektiğini de hesaplarız ama okadar profesyonel bi çalışmaya gerek yok, sonuç da basınç filan ölçmüceksin. şimdilik at buzluğa, olursa olur
-----------------------------sirke+karbonat(Soda) hakLı
-
sidikte tam anlamıyla asit yok asitin seyreltilmişi war. demek ki az daha buharlaşma falan olsa gümmmm!!!...