Tv Kapalıyken Siyah Görüntü Değiştirebilmek
-
AchtunG bunu yazdı:
-----------------------------Hocam o dedıgın ozellık benım televızyonumda var samsung yapmıs Samsung 55" 3D Full Hd Smart Led tv de gece kapattıgımda tasarruf modu kapalıyken ekranda samsung yazısı cıkıyor acıkcası cokta kapalı denemez bekleme modu desen daha dogru olur tam kapalı modda olmuyor bekleme modu screensaver dıe gecıyor sanırım o ozellık
-----------------------------hoca adam sadece amblem derdinde :D
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------mettoman bunu yazdı:
-----------------------------
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------tv kapandıgında v tv mi yazıcak ?

Evet hacı mantık bu:)
-----------------------------hoca o tv den olmuyor be ya :))
görüntüyü nerde işliceksen ordan kamera bağlantısını kesersin zaten görüntü işleme merkezinde o amblemi oto koydugu için amblem kalır
Tamam onu biliyorumda yayına zarar vermiycek bi tek beni etkiliycek -
yapaman hoca software yazman lazım vestelde yıllarca kalite kontrol sorumluluğunda çalıştım az çok biliyorum
-
AchtunG bunu yazdı:
-----------------------------Hocam o dedıgın ozellık benım televızyonumda var samsung yapmıs Samsung 55" 3D Full Hd Smart Led tv de gece kapattıgımda tasarruf modu kapalıyken ekranda samsung yazısı cıkıyor acıkcası cokta kapalı denemez bekleme modu desen daha dogru olur tam kapalı modda olmuyor bekleme modu screensaver dıe gecıyor sanırım o ozellık
Peki o görüntü değişebiliyor mu -
BeYaZZZ bunu yazdı:
-----------------------------yapaman hoca software yazman lazım vestelde yıllarca kalite kontrol sorumluluğunda çalıştım az çok biliyorum
-----------------------------algoritma
tv av de oldugu zaman logo ekrana gelicek kalıcı olacak bu kadar basit
ama sanırım rom var içinde ve tv lerde olcak iş değil
en güzel yöntemi yine yazılım yazmak onda da receiver içine =)
-
BeYaZZZ bunu yazdı:
-----------------------------yapaman hoca software yazman lazım vestelde yıllarca kalite kontrol sorumluluğunda çalıştım az çok biliyorum
Mümkün yani böyle bişi sadece gerçekliğini merak ettim -
İnce ekranlarda olacağını sanmıyorum ama tüplülerde şöyle bir olay vardı,
ekranda belli bir süre kalan herhangi bir simge/resim/işaret yani her hang bir görüntünün izi tv kapanınca kalabiliyordu.
Misal 1 hafta boyunca her gün 12 saat show tv açık olan bir televizyon kapandığında sağ alt köşede show logosunun silüeti çıkabiliyor(muş)tu :)
Belki de düzenli olarak ( 1 hafta boyunca her gün 12 saat gibi ) değil de aralıksız 30-40 saat kalması daha etkili olabilir..
Neysem, şimdiki tvlerde de hareketli ekran koruyucular olduğuna göre o risk devam ediyor demektir, tatile gderken logoyu açık bırak bi hafta kalsın bakalım olacak mı hocam :D
-
al stickeri yapıştır, gitsin :P
-
ne içtin sen ya ??
-
Bauer bunu yazdı:
-----------------------------al stickeri yapıştır, gitsin :P
evet evet en mantıklısı bu :)