folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tyler Durden Olmak Ya Da Olmamak

Tyler Durden Olmak Ya Da Olmamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

Alakası bile yok üstadım gerçekler ne biliyormusun,

Bizim neslimiz Büyük Depresyon'u ya da Büyük Savas’i yasamadi. Bizim savasimiz ruhsal bir savas. Bizim depresyonumuz kendi hayatlarimiz...

-----------------------------

Filmin-ktabın ana eleştiri kaynağını ve hedefi bizleriz.Yani filmi izleyip kitabı okuyan çok güzel dövüş sahneleri vardı seviyesinde olan insanlar değil.Sistem bizi esir ediyor,metaların kölesi oluyoruz diyenler yani sen ben onlar...

Film/kitap diyor ki :

Anlatmakta olduğum sistem eleştirisini herkes anlayabilir ve herkes buna hak verebilir.Garson,benzin pompacısı,bob...sıradan insanlar sıradan hayatlar bile bunun idrak eder.Asıl önemli olan soru şu sen kimsin ? İzliyici okuyucu olarak bizler bob'uz ve tylerın peşinden giden ahmak sürüleriyiz.Tyler basit ve net bir çözüm öneriyor.Kargaşa projesi başlı başına ford üretim bandının fason ürünlerini simgeliyor.Fastfood gibi hazır ve basit.Çünkü ana eleştiri,çözümün basit ve kısa vadede gerçekleşmiyceğini kabul edemeyen insanların varıcağı çözümsüzlük.Bu o kadar bariz ve net ki,filmi/kitabı anladığımızı söylerek eleştirdiğimiz sistem için sağda solda yazı yazmak arkadaşlar arasında muhabbet çevirmekten başka bir şey yapamıyoruz.Çünkü bizler kafamızda ki tyler ı yenemiyor,kendimize çözümün basit net olmadığı gerçeğini kabul ettiremiyoruz.Ve bu günlük yaşamda,filmin/kitabın felsefesini kavradığını iddia edip kendisini diğer insanlardan farklı gören insanların var olması ile tezahür ediyor.Oysa ki bob da bizler ile aynı şeyleri söylüyordu.Ve aslında bizi esir eden sistemin farkındayım diyenler bunu söylerken kendi project mayhem'lerini yaratıyorlar.Hazır,basit ve çözümsüz.

Toplam Hit: 5075 Toplam Mesaj: 12