Ubuntu 12.04 'Precise Pangolin' Yayımlandı
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------XanTos bunu yazdı:
-----------------------------Güncelliyorum şu an bakalım nasıl olmuş :)
-----------------------------hocam ss' te alalım bide yorum yapsan sistem hakkında tadından yenmez (:
-----------------------------Biter bitmez yazarım buraya :)
-
XanTos bunu yazdı:
-----------------------------Biter bitmez yazarım buraya :)
-----------------------------Çok teşekkür ederim hocam (:
hala mint 10 var..
gerçi w7 kullanıyorum. Sağlam stabil sürümse bu kullanabilirim.
en son ki incelememde bi çok sorunla karşılaştım ( Linux Mint Lisa 12 Kararlı Sürümünü Kullananlar )
umarım burdakiler gibi değildir.
linux iyice dibe vurdu silkelendiklerini umuyorum bu sürümden sonra..
-
İnternetim kopup duruyor ayrıca sürekli elektrik gidip geliyor. Galiba bu gece yapamayacağım güncellememi
-
eskiden olsa uzun ömürlü kullanmayacağımı bilsem de, şöyle bi denerdim.
unity çıktığından beri tiksiniyorum ubuntu'dan
ubuntu'yu sadeliğinden dolayı sevmiştim anasını bellediler.
-
Geçmiş sürümlerine göre çok ufak bir performans artışı var. Görsel olarak renkleri değiştirmişler, sol paneldeki simgeleri biraz küçültmüşler. Bir de eskiden panel otomatik olarak gizleniyordu, şimdi gizlenmiyor. Sol panelden video arama kısmına online özelliğini de eklemişler. Özel olarak merak ettiğiniz bir yer varsa yazın :)
-
bu unity den bi ben hoşlanıyorum herhalde : )
fena olmamış, compiz yenilenmiş, makine serileşmiş, bir çok şeye customize edilmiş misla sağdaki panlein boyutunu vs ayrlıyabilyorsnz,he birde sanki compzin fps si yükselmiş gibi : )
ama güncelleme sonrası makineiy açamadım, recoveryden yeni aticatalyst indirip kurdum, sonra corg.cof dne çözünürlüğü benim monitöre göre ayarladım anca çalıştı. klasik linux ibnelikleri işte, şu sistei birde stabil hale getirebilseler çok güzel olucak, çok sıkıntı çıkarıyor
-
Bu ubuntuya ; gnome-shell'i cakip gececeksin.
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------bu unity den bi ben hoşlanıyorum herhalde : )
fena olmamış, compiz yenilenmiş, makine serileşmiş, bir çok şeye customize edilmiş misla sağdaki panlein boyutunu vs ayrlıyabilyorsnz,he birde sanki compzin fps si yükselmiş gibi : )
ama güncelleme sonrası makineiy açamadım, recoveryden yeni aticatalyst indirip kurdum, sonra corg.cof dne çözünürlüğü benim monitöre göre ayarladım anca çalıştı. klasik linux ibnelikleri işte, şu sistei birde stabil hale getirebilseler çok güzel olucak, çok sıkıntı çıkarıyor
-----------------------------Ben de seviyorum hocam unity :)
-
http://www.tahribat.com/Forum-Nix-Ciler-138734/11/
burada da belirttigim gibi linux dagıtımlarında genel olarak bir performans artısı var.ubuntu unity tasarım olarak basarılı sayılabilecek ama deli gibi kasıntı bir sey.isin en sacma yani bir linux dagitimi olarak gnome-shell ya da gnome 2 goruntulu bir sistem kurmak icin resmi olarak hicbir sey yapmamaları idi.neyse 12.04 ile rahatca ikisini de kurabiliyorsunuz ama.Bir ama var burada cunku kurulan gnome-shell performans olarak yerlerde sürünüyor.Default olarak gnome-shell ile gelen sistemler buna hızda fark atar.Gnome 2 menuleri kurulumu ise hızda cok basarılı olmasına ragmen orjinal gnome 2 degil.sadece shell i kaldırıp panel koymuslar.kullanımı bi acayip olmus.mecburen unity ile devam ediyoruz yine yani.
Genel olarak unity ise agir MacOS cakması.hani oyle boyle degil baya kopyalama.pek anlamayan arkadaslar macos var zannediyor bilgisayarda.Kopya olmasına ragmen kullanımı kolay ve hızlı diyebiliriz.Ozellikle bazı pencere gecislerinde sacmalama huyu vardı beta olduguna verdim sürümün.pek ram ya da islemci dostu diyemem ne bulduysa somuruyor acıkcası.su anda herkes 4 gb ram e sahip oldugu icin sıkıntısı yok ama düsük konfigrasyonlarda iyi sonuclar vermez.
Özet olarak genel amaclar icin kurulabilir ve kullanılabilir bir sistem ama linuxun tum nimetlerinden yararlanmak icin cok uygun degiş.Kullanımı kolaylastırmak icin kullanıcıyı kısmıslar azıcık.fedorada son sürüm istedigim 5-6 masaustu ortamını aynı sistemle iki dk da kurup kullanabiliyorsam bunu ubuntuda da gormek isterim.Maalesef ubuntunun gnome-shell i bile deneyip herhangi bir stabilize calısması yapmamıs olması üzücü.
edit:bir daha soyle bi baktım.mint falan yukledim de silin gitsin ubuntuyu mint 12 kurun.