Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Kararlı Sürüm Yayınlandı...
-
yeah gençler, ubuntu 9.04 yayınlanmış bulunmaktadır...
bende birazdan yükselteceğim ama;
Yeni eklenen özellikler;
* Linux Kernel 2.6.28
* 18 Mart 2009′da final sürümü duyurulan Gnome 2.26
* Geliştirilmiş çoklu monitör desteği
* X.Org sunucu 1.6
* Uyarılar ve uyarı özelliklerine eklenmiş yeni stiller. (NotifyOSD)
* Daha hızlı başlama süresi (boot performansı)
* Ext4 dosya sistemi desteği ile başlangıç süresinde iyileştirmeler ve genel olarak dosya sistemi performansı artışı.
* Daha az güç tüketimi, daha uzun süre pil performansı
* OpenOffice.Org'un 3.0 versiyonu
* Yeni giriş sayfası ve temalar
* Evolution e-posta istemcisi artık MAPI destekliyor.8.10 kullananlar update manager ile yükseltme yapabilirler, direk indirmek isteyenler; http://releases.ubuntu.com/9.04/
hayırlı ve uğurlu olsun..
-
ben bunu makineme kurmak isitoyrum ubuntuyu nasıl bulabilirim hangi sürümü var nerden indireyim ali
-
Bence git gide windows a benziyor :)
-
http://releases.ubuntu.com/9.04/
buradan indirip iso şeklinde yazdır sonra live olarak oradan nette takılırken bir yandan da kurulum yaparsın =))
neyse ben yükseltmeye geçtim, uzun süre yokum artık :P =))
-
bu ubuntunun kurma şekli nasıl ben ilk defa denicem bu linuxu nasıl kurcam bilgisayarıma . xp gibi formatlayarak mı kuruluyo. herhangi istediğim bi disk sürücüsüne kurabilirmiyim. sürücülerimde önemli bilgiler var bunları etkiler mi.
Bunların hepsini istiyom =)
-
her hafta yada 15 günde bir işletim sistemi yayınlıyorlar
-
Sonunda Çıktı :| çakıorm hemen xp aLtına :|
-
bende indirdim kurdum eskisi bnm wireless ı tanımıyodu bu tanıdı şimdi yazılımları yüklüyorum hoşuma gitti
ubuntudan selamlar
-
1 ubuntu da sorun yaşamadan oyun oynayabilirmiyim?
2 ubuntuda sorunsuz win deki programlarımı çalıştırabilirmiyim?
hayır ise işe yaramaz
evet ise win i çöpe atam ?
+ amd için 64bit dior biri benim için AMD çift çekireek pc için 32bit versiyonunun download link ini koyarsa iyi olr garip yapmislar
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------bu ubuntunun kurma şekli nasıl ben ilk defa denicem bu linuxu nasıl kurcam bilgisayarıma . xp gibi formatlayarak mı kuruluyo. herhangi istediğim bi disk sürücüsüne kurabilirmiyim. sürücülerimde önemli bilgiler var bunları etkiler mi.
Bunların hepsini istiyom =)
--------------------------Kurmadan önce C de belirli bi alan ayırıp onun içinde kurman gerekli yoksa diğer dosyalarında veri kaybı olablir.kendi forumları war orda geniş bilgi bulablirsin.
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------1 ubuntu da sorun yaşamadan oyun oynayabilirmiyim?
2 ubuntuda sorunsuz win deki programlarımı çalıştırabilirmiyim?
hayır ise işe yaramaz
evet ise win i çöpe atam ?
+ amd için 64bit dior biri benim için AMD çift çekireek pc için 32bit versiyonunun download link ini koyarsa iyi olr garip yapmislar
-----------------------------1 winde ubuntu oyunlarını oynayamazsın
2 winde ubuntu programlarını çalıştıramazsın.
vindozu çöpe at :P
ubuntuda bi program aracılığıyla vindoz programlarını çalıştırabilirsin.