folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Kararlı Sürüm Yayınlandı...

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Kararlı Sürüm Yayınlandı...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

UploaDeR bunu yazdı:

1 ubuntu da sorun yaşamadan oyun oynayabilirmiyim? 

2 ubuntuda sorunsuz win deki programlarımı çalıştırabilirmiyim?

hayır ise işe yaramaz

evet ise win i çöpe atam ? 

+ amd için 64bit dior biri benim için AMD çift çekireek pc için 32bit versiyonunun download link ini koyarsa iyi olr garip yapmislar 

1 winde  ubuntu oyunlarını oynayamazsın

2 winde ubuntu programlarını çalıştıramazsın.

vindozu çöpe at :P

ubuntuda bi program aracılığıyla vindoz programlarını çalıştırabilirsin. 

çalıştırabilmek deil win7 de de xp pro ları çalısıo ama sorunlu oyüzden diyorum win in ztn ubuntu pro larına ihtiyacı yok ama

ubuntu nun win programlarına ihtiyacı war =)    sorunsuz oyun oynayabiliceksem geçiom?  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    mandriva 2008 kullanmıştım zamanında :) Hem ubuntu hem mandriva kullanan varsa hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilir mi acaba? Ubuntuyu şimdi indirmeye başlıyorum merak ettimde ancak bir sorum olacaktı compiz fusion vardı mandrivada aynı şeyler ubuntuda da mevcut mu acaba?

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

uploader geçme, oynayamazsın, sana göre değil linux.

ubuntunun hiçbir şekilde win programlarına ihtiyacı yok.

--------

oo 3.1 koysalarmış daha iyi olcaktı ya. neyse güncelleriz artık.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

uploader geçme, oynayamazsın, sana göre değil linux.

ubuntunun hiçbir şekilde win programlarına ihtiyacı yok.

--------

oo 3.1 koysalarmış daha iyi olcaktı ya. neyse güncelleriz artık.

ihtiyacı yok diyorsun hemde oynayamassın diyorsun?  demekki varmış ihtiyacı.....  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:

ihtiyacı yok diyorsun hemde oynayamassın diyorsun?  demekki varmış ihtiyacı.....  

arkadaşım onun programları oyunları başka ötekinin programları oyunları başka.

ubuntunun ms office ye ihtiyacı yok çünkü openoffice si var. bu kadar basit olay.

hatta vindoz programlarından çok daha kalitteli programları bile var ücretsiz olmasına rağmen. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

UploaDeR bunu yazdı:

arkadaşım onun programları oyunları başka ötekinin programları oyunları başka.

ubuntunun ms office ye ihtiyacı yok çünkü openoffice si var. bu kadar basit olay.

hatta vindoz programlarından çok daha kalitteli programları bile var ücretsiz olmasına rağmen. 

işletim sistemi nedir ?

işletim sistemi sizin sanal olarak iş ofis uygulamaları ve oyun radyo tv izlemenizi oynamanızı sağlayan çok işlevli birşey

şimdi işletim sistemlerinin farkları bir birinden amaçları var ama ben linux sevdim halde kalkıp kuramıyorum çünki programlar linux da çalışmıyor

o programlar dediğim tekel olan windows un programları

ya linux da çalışabilir hale getiriceksin tüm prolar (bu çok zor ) yada sen linux u win gibi herşeyi çalıştırır hale getiricesin

ubuntuya iletmek lazım linux un kullanımını yaygınlaştırmak istiyorsan ilk önce işlevselliğini arttır. sora beleş işte açık kaynaklı diye reklamyap

işime yaramıyorsa sora windows tekel diye üzülmesin kimse ki windows olmasa şuan napardınız acaba?

işletim sistemleri şuanın 10yıl gerisinden bile geri olucaktı 

dipnot: yapılmış en güzel ve işlevsel işletim sistemi win7 ye selamlar =) bir gün herkez win7 li olacak 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    saçmalıyosun hacı, win7yi ben de çok sevdim ama yazdıkların çok alakasız ilgisiz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    her linux konusu gibi buda sıçmış arkadaş windowsu seven onu kullanır linux u seven linux kullanır.. ayrıca 8.10'da web cam ve apache sorunlarım vardı şimdi yeni halletmişken 9.04 dü deneyemem şuan için bi bi sene daha 8.10 kullanmayı düşünüyore..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

feci lan feci =))

biri sormuş mandriva vs ubuntu diye; linux değil mi alayı aynı hoca, birinde olupta diğerinde olmayan şey yok gibi =))

@pro

sende boşver hoca bu tarz tartışmaları =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek

8.10 stabil olarak babalar gibi çalışıyor :D yeni mecarelara yelken açmaya şu süreçte gerek yok. ama ilk formatda 9.04 olur sistem.

//edit:   9.04 kuran müridler bu sürümü nasıl buldular. 8.10 dan bu sürüme geçmeye itecek sebepler nelerdir ? 

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
Toplam Hit: 5007 Toplam Mesaj: 25