Ubuntu Kuracağım [YARDIM]
-
Arkadaşlar elinde şuan 4-5 yıllık bir notebook var ve Windows 7 işletim sistemini kullanıyorum.(Elbette biraz kasıyor..)
Ben bilgisayarıma Ubuntu Kurmak istiyorum..Hatta daha önceden de kurmuştum.Fakat ben onu kurunca onda istediklerimi yapmamıştım.Mesela bilgisayar CS yüklücem..Nasıl yüklücem?..Sonra onu netten nasıl oynayacağım..
Sizce ubuntu kurmalımıyım.Nedersiniz bu duruma..
Eğer kurarsam Ubuntuda işime yarayabilecek proframlar nelerdir?
-
hocam ubuntu için wine var. çoğu windows proğramını wine ile açabiliyorsun. oyun hiç denemdim ama büyük ihtimal onu da kurup açabilirsin.
ubuntuyu kurma sebebin nedir?
-
Bilgisayarım ubuntuya neredeyse tam uyumlu ekran kartımın tam uyumlu driver ını Windows için bulamıyorum ama tam uyumlu driver linux için var..=)..
Neden xp kullanmak istemiyorsan dersen XP yiçok kullandım..Cnm sıkıldı artık başka şeyler kullanmak istiyorum..:D
-
http://forum.shiftdelete.net/linux/124989-ubuntu-icin-yararli-bilgiler.html burda ubuntuyla alakalı birkaç bilgi var
-
selam , bende ubuntu kullanıcısıyım tavsiye ederim, wine ile dreamviever fireworks vs. portable çalıştırabiliyorum fakat çok verimsiz ve yavaş oluyor onun yerine 3-4 gb lik bir alana virtualbox ile xp kurdum sanal makina üzerinden çok daha hızlı kullanabiliyorum.
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
selam , bende ubuntu kullanıcısıyım tavsiye ederim, wine ile dreamviever fireworks vs. portable çalıştırabiliyorum fakat çok verimsiz ve yavaş oluyor onun yerine 3-4 gb lik bir alana virtualbox ile xp kurdum sanal makina üzerinden çok daha hızlı kullanabiliyorum.
-----------------------------hocam sistem özelliklerini yazabilir msin bana..
-
bende pardus kurdum internete onunla bağlanıyorum
oyun vs. için ise windowsa geçiyorum çokta güzel oluyo
-
Hocam oyun sevdan varsa bi kere ubuntu kullanamasın, 1-2 oyun'u wine ile çalıştırırsın belki, ama geneli çalışmaz..
Driver olayını fazla kurcalamana gerek yok zaten, kurulumda zaten donanımlar'ın hepsini tanır büyük ihtimal, tanımadığına pek şahit olmadım (:
Bu arada cs wine ile çalışır fakat sxe çalışmıyor, o yüzden netten oynayamazsın haberin olsun :D
-
yascakucuk bunu yazdı:
bende pardus kurdum internete onunla bağlanıyorum
oyun vs. için ise windowsa geçiyorum çokta güzel oluyo
-----------------------------İki tanemi işletim sistemi kullanıyorsun hocam yoksa sennkide virtual box mı?
-
ZoktriP bunu yazdı:
Hocam oyun sevdan varsa bi kere ubuntu kullanamasın, 1-2 oyun'u wine ile çalıştırırsın belki, ama geneli çalışmaz..
Driver olayını fazla kurcalamana gerek yok zaten, kurulumda zaten donanımlar'ın hepsini tanır büyük ihtimal, tanımadığına pek şahit olmadım (:
Bu arada cs wine ile çalışır fakat sxe çalışmıyor, o yüzden netten oynayamazsın haberin olsun :D
-----------------------------hocam oyun sevdam yok bi cs yada metin2 oynarım o kadar..Wine a gelice wine boşverdim virtual box kurabilirim onun yerine daha ii olur.
-
ubuntu kullanışlı bir sistem yalnız tüm driverları varmı ubuntu için ilk başta onu araştır sonra format atsan daha iyi olur.
Madem linux kullanıcısı oluyosun artık wineyi falan salla ubuntuyu keşfet derim :D