Ubuntu Kuracağım [YARDIM]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:
    -----------------------------

yascakucuk bunu yazdı:

bende pardus kurdum internete onunla bağlanıyorum

oyun vs. için ise windowsa geçiyorum çokta güzel oluyo

İki tanemi işletim sistemi kullanıyorsun hocam yoksa sennkide virtual box mı?

iki tane hocam

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

K4R4B4S4N bunu yazdı:

selam , bende ubuntu kullanıcısıyım tavsiye ederim, wine ile dreamviever fireworks vs. portable çalıştırabiliyorum fakat çok verimsiz ve yavaş oluyor onun yerine 3-4 gb lik bir alana virtualbox ile xp kurdum sanal makina üzerinden çok daha hızlı kullanabiliyorum.

hocam sistem özelliklerini yazabilir msin bana..

doğrusunu söylemek gerekirse sistem özelliklerine bakmadım bile :) fakat 1 gb ram var ve iyi bir bilgisayar değil gelişmiş oyunları çalıştıramıyorum vs pes 2010.

Fakat ubuntu ile performans iki katına çıktı, xp kullanırken alışık olduğum programlardan vazgeçemedim dreamviever gibi, bunları da virtualbox ile xp kurup halllettim xp de sadece bu amaçlı programlar var o yüzden sıkıntı olmuyor.Eğer bilgisayarın iyi bir donanıma sahipse masaüstünü görselleştirebilirsin

http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=ubuntu+3d+desktop&meta=&aq=&oq=ubuntu+3d+desktop&fp=865b7e92caebadfb

İstersen dual boot yapabilirsin

http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=dualbot+ubuntu+and+xp&meta=&aq=f&oq=dualbot+ubuntu+and+xp&fp=865b7e92caebadfb

bu arada en son sana tavsiyem  stmpathic paket yöneticisini mümkün olduğu kadar az kullan :) sadece sana gerekli paketleri indir ve kur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hocam bide ben bi ara linux kurmuştum bi program yüklemeyi denedim ama olmadı nasıl yülücez programları..?

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam bakın şimdi ben Ubuntu CD sini (Ubuntu 9.10 ) Windows açıkken pc me taktım..Sonra açılan Pencerede Install Inside Windows Butonuna bastım ve gerekli ayarları yapıpileri dedim.Sonra cd den dosyalar kopyalandı falan..Sonra Yüklemenin Tamamlanması için Bilgisayarınızı Yeniden Başlatmalısınız gibi bir pencere geldi ben de yeniden başlattım ve başlangıçta Ubuntuyu seçtim..Sonra bir yazı çıktı Yükleme Tamamlanıyor.(İngilizce) diye..Sonra Ubuntunun simgenin olduğu bir ekran geldi ve Caps Lock tuşunun ışığı yanıp sönmeye başladı.Ben bi 20 dk falan bekledim ama bi türlü geçmedi o ekranı..hep caps lock tuşunun ışığı yanıp sönüyor başka birşey yapmıyor.Ubuntu Kullanıcıları nasıl yüklerim ben bu Ubuntuyu Yardım eder misiniz.?

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

Hocam bakın şimdi ben Ubuntu CD sini (Ubuntu 9.10 ) Windows açıkken pc me taktım..Sonra açılan Pencerede Install Inside Windows Butonuna bastım ve gerekli ayarları yapıpileri dedim.Sonra cd den dosyalar kopyalandı falan..Sonra Yüklemenin Tamamlanması için Bilgisayarınızı Yeniden Başlatmalısınız gibi bir pencere geldi ben de yeniden başlattım ve başlangıçta Ubuntuyu seçtim..Sonra bir yazı çıktı Yükleme Tamamlanıyor.(İngilizce) diye..Sonra Ubuntunun simgenin olduğu bir ekran geldi ve Caps Lock tuşunun ışığı yanıp sönmeye başladı.Ben bi 20 dk falan bekledim ama bi türlü geçmedi o ekranı..hep caps lock tuşunun ışığı yanıp sönüyor başka birşey yapmıyor.Ubuntu Kullanıcıları nasıl yüklerim ben bu Ubuntuyu Yardım eder misiniz.?

Hocam niye normal kurulum yapmadın ki :S

Windows içinden kaldır ubuntuyu  bide boottan kurmayı dene..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

ndmylmz bunu yazdı:

Hocam niye normal kurulum yapmadın ki :S

Windows içinden kaldır ubuntuyu  bide boottan kurmayı dene..

hocam boot tan kurarsamda yine Windows bu meletle birlikte çalışabilcek mi..Bildiğim kadarıyla Ubuntuyu boot tan kurarken disk seçmiyoruz...=(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    conanait
    conanait's avatar
    Erkek

öncellikle harddiskini bölümlere ayırman gerekiyor. yani c (burada windows kalacak), d (farklı bir harfte olabilir) boş olacak buraya ubuntu kuracaksın. bu şekildeki HD'de ubnutu rahatlıkla kurulur. cd boot edildiğinde kurulum aşamasında boş olan en büyük alana kuru seç, sorunsuzca kurulur. açılışta grub ekrarnı gelir oradan hangi işletim sistemini istiyorsan seçer kullanırsın.

Toplam Hit: 2362 Toplam Mesaj: 18