Ubuntu"Da 2 Soru
-
Dostlar Ubuntu'yu seviyorum lakin bu Gaim'de dünden itibaren "failde to connect to server" hatası alıyorum,bi türlü bağlanamadım Msn'e..Ne yapabilirim?Windowsa dönmek istemiyorum..
İkinci olarak,Windows yüklü iken,evin aynı yerinden,9 tane kablosuz ağ görebilirken,ubuntu yükledikten sonra,16 tane kablosuz ağ görebilmem,ubuntunun bir güzelliği midir?Sizde de bu olay oldu mu?
-
Mercury Messenger'ı tavsiye ederim. http://mercury.im adresindeki download linkinden ubuntu paketini indirebilirsin.
Çoklu msn, webcam , sınırsız titreşim gonderme .D, seni silenleri gösterme, ve birçok mercury'ye özgü özelliği war.
Kullanabilmen için sisteminde Java kurulu olmalı.
-
janım benim,
gaim bikere çok eskidi, geçen sene kullanıoduk onu amk.
gaim pidgin olarak isim değiştirdi ve o şekilde takılıyo
sendeki ubunutunun sürümü ne? 6.10, 7.04 felan mı?
8.04 çıktı hatta 8.10 çıkacak istersen ubuntu tazele, istersen http://www.pidgin.im den pidgin'in yeni versionu indir kur.
ayrıca wireles olayına gelirsek,wireless kartın linux driver'ı güncelse normal :)
-
kabuCe bunu yazdı:
-----------------------------Mercury Messenger'ı tavsiye ederim. http://mercury.im adresindeki download linkinden ubuntu paketini indirebilirsin.
Çoklu msn, webcam , sınırsız titreşim gonderme .D, seni silenleri gösterme, ve birçok mercury'ye özgü özelliği war.
Kullanabilmen için sisteminde Java kurulu olmalı.
-----------------------------mercury ii deil, deil :)
pidgin olayın amkyuyo
mercury pidgin taklidi
-
Bendede ubuntu yüklü, sanki makinadan daha iyi performans alır gibiyim... Driverları daha güncelmi olsa gerek vistaya oranla ne... Ayrıca benimde bir sorunum var ki oda ses kartı ile alakalı. Birçok şey yapmama ramen bir türlü ses kartından ses almış değilim... Birçok yerede yazdım, güncelleştirmelerini indir indir bir hal oldum lakin hala tık yok...
-
ses kartı modelin ne?
asus laptop mu?
-
olum ona bakarsanız bende ubuntu kullanıyorm halaa http://meebo.com dan bağlanıom kim nerden ne isterse ona bağlanır ne milleetin icq masiqusunu karıştırıyonuz..
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------ses kartı modelin ne?
asus laptop mu?
-----------------------------dell lo beraber aldık ya :|
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------
mercury ii deil, deil :)pidgin olayın amkyuyo
mercury pidgin taklidi
-----------------------------
Pidgin yokken Mercury vardı, çalıntı olamaz.
Zevk meselesi diyecem de pidgin de Kamera destegi,karşıdakinin kamerasını kaydetme, el yazısı, kişi listesinin arkaplanını değiştirebilme,kişi listesinde seni silenleri farklı renklerde gösterebilme, Şifrelenmiş görüşme, ingilizce yazışmalarını almanca ve başka dillere anında çevirebilme, kişi listesinin görünümünü büyük resim küçük resim takma ad ve bircok değişik seçeneklere göre değiştirebilme, dosya transferinde aktarım hızını görebilme, çevirim dışı ileti, karşıdaki cevirimdısı ileti veya dosya gonderirse IP sini görme, yüklü gelen bir çok tema, program açılırken miss gibi bi manken gösterme :),görüntü resmini otomatik olarak slaytşov gibi değiştirebilme, gönderdiğin her mesajın farklı renkte olabilmesi ve aklıma gelmeyen fakat mercuryde olan diğer özellikler varmı????
Mercury'yi sevmeyenler genelde açar, bakar, kurcalamaz ve dolayısıyla begenmez, kapatır. Mercury'den en büyük hazzı kendinize göre özelleştirdikten sonra alırsınız. Tek dezavantajı cok ram yemesi, 512 ve daha fazla raminiz varsa sorun olmaz.
-
dediğin şeylerin ztn pluginler var pidginde, ayrıca pidgin gaimden türeme, gtk ve c ile yazılı, dbus kullanıo sistemi yormuyo,
kamera özelliğini ztn kullanmıom, seni silenleri en dandik msn librarysi bile gösterio, ayrıca pidgindeki destek msn messengerda bile yok amk.
-
------------------------------
kişi listesinde seni silenleri farklı renklerde gösterebilme,
-----------------------------yaw bi ara kimengellemiş diye bi dava vardı milletin msni açıp reklam atıyolardı boşverin yauw kim engellemişse engellesin.. azı bulamayan çoğu hah bulur.. ayrıca burdan seren akıska ablamıza notum olacak "buda sizi korumaz" :|