Ubuntuya Geçeceğim Ama
-
Arkadaşlar ubuntuya geçmeye karar verdim fakat bir sorum olacak sizlere. Microsoftun programlarını ubuntuda çalıştırabilirmiyiz? Örneğin visual studio gibi. Çalıştırmak istediğim programlar Photoshop, pyhton programlama dili, office gerçi ubuntuda openoffice var ama openoffice profesyonelmi bilmiyorum:s. Birde ubuntunun güvenliği iyimi kötümü. Yada kaspersky gibi program çalıştırabilirmiyim? Sorularım bu kadar var ama şimdi aklıma gelmiyor. Şimdiden teşekkürler...
-
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
ubuntu ya geçme başka bir sürüm kullan
bazı uygulamaları wine yada playonlinux ile çalıştırabilirsin
birnevi emulatör kaspersky kullanmana gerek yok çünki ihtiyacın yok

-----------------------------hangi sürümleri öenriyorsun hocam daha yeni kullancağım zorlanmak istemiyorum
-
use linux mint
-
-
Hocam linux mint türkçemi yada türkçe desteği varmı aceb?
-
evet turkce dil destegi var, ve hangisini secersen sec isterse hepsini test'et hepsi birbirinin ayni. ev icin linux gereksiz
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
evet turkce dil destegi var, ve hangisini secersen sec isterse hepsini test'et hepsi birbirinin ayni. ev icin linux gereksiz
-----------------------------hocam sadece merak var şimdi gitcem sanal sistemde yapacağım ölede tdı çıkmıyor keyfini alamıyorum widowstan sıkıldım artık her şey elinin altında windowsta tembelliğe alıştırıyor biraz zorluk görelim diyorum...
-
Birde PanxeR kardeşin dediği playonlinux bu mint te çalışıyormu aceb?
-
evet oda calisir, winehq var oda calisir. playonlinux hakkinda genis bilgim yok ama winehq'la bircok program calistirdim counter oynadim vs.
-
Hocam kurmak için formata gerek yok cd veya iso dosyasına gir orada bir exe dosyası olacak oradan bildiğin exe programlarını bilgisayarına kurar gibi kurabilirsin. Windowsa da hiç bir zarar gelmez açılışta sana sorar windows 7 mi ubuntu mu diye. Dediğin programların hemen hepsinin karşılığı var ubuntuda program yükleme merkezi gibi bir yer var bütün programları gruplandırmışlar. Yanlış hatırlamıyorsam 30 bin küsürdü en son. Oyunları felan çalıştırabilmek için yine yanlış hatırlamıyorsam wine diye bir program var. Bu program sayesinde windowstaki birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilirsin. Tabi birde youtube ye bak derim.