Ubuntu"Ya İlk Adım
-
Bu arada pardus için not düşeyim. Bakın R.Stallman ne demiş pardus'a:
“I’ve heard it(Pardus) contains and promotes non-free software. That goes against the whole purpose of GNU, which is to give users freedom; it leads users astray.“
Pardus'çular Ubuntu'ya boq atarken iki kere düşünsün.
Ben de bir iki ipucu katayım:
1) Compiz Gelişmiş Ayarları Aktif Etmek:
Ubuntu'da aslında compiz efektleri halihazırda yüklü (8.10) fakat detaylı ayar ekranını yüklemek gerekiyor.
$ sudo apt-get install simple-ccsm
2) Stardict(Babylon)'i Etkin Kullanmak:
Ubuntu'da Babylon'un karşılığı stardicttir. Fakat sözlük sayısı sınırlıdır ve yüklemeler sırasında ufak bir bug ile karşılaşılabiliyor.
$ sudo apt-get install stardict*
Komut ekranına (sonundaki yıldızı da eklemeyi unutmayın) bu komutu verin.Bahsettiğim bug stardict'in bir paketi eksik gelmesinden kaynaklandığı için (hangisi bilmiyorum) en sağlıklısı böyle olacaktır. Daha sonra:
http://reciteword.sourceforge.net/stardict/babylon.php
Adresinden istediğiniz sözlükleri indirin. Tavsiyelerim (EN-TUR, TUR-EN, Oxford Advanced Learners)
Sonra bu tar paketlerini açın. Açılan klasörleri /usr/share/stardict/dic 'e root haklarıyla kopyalayın.
Stardict'i açın ve sözlükleri ayarlardan düzenleyin.
3) Torrentler için Transmission'u silip yerine Deluge Kullanın:
Bence Deluge çok daha etkin bir Torrent clienti. Üstelik arayüzü transmission'dan da daha temiz. Eklentileri de cabası...
# sudo apt-get update -y; sudo apt-get dist-upgrade -y; sudo apt-get remove transmission -y; sudo apt-get install deluge -y
-
break bunu yazdı:
-----------------------------Goruntu bakimindan satafatli diildi!
Laptop , 4 GB Ram , Core2Duo 2.00 Linux kursam nasil olur ?
-----------------------------uuççççarrr :P
geç de oldu ama cevap vereyim, linuxta inan bana windowstan daha kral görsellik var.
durum şu, windowsta themeler var ya linuxta onlar gibi bi sürü ve daha kapsamlı themeler var (benzetme yapıyorum)
windowstaki gibi standart theme yok işte. görsellik için compiz gibi kral bişey icat etmişler onun dışında kabuklardan kde görselliği yüksek, gnome işlevselliği yüksek olanlar. sen işlevsellik gerektiren bi makine görmüşsündür.
-

işte linuxu bu yüzden sewiyorum sempatik ve cesur :D