Uçak Bileti Rezervasyonu
-
joe_black bunu yazdıDaSpOnGe bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıDaSpOnGe bunu yazdı
hocam bana mail adresini at özelden.
sana kesilmiş biletin word halini atayım sen internetten senin işine gelen uçuşa bakıp uçuşa göre revize et dosyayı PDF yap kullan istersen çıktı al uğraşma böyle şeylerle
konsolosluk PNR dan bakıp siktiretmesin vizemi :(
eskiden aldığım pdf ler var elimde aslında onları da düzenleyebilirim
not olarak kalsın
şirketten elle pdften düzelttiğim bilet ve otel rezervasyonuyla U.K. vize aldık :W
bakıldığını zannetmiyordum buda tescili oldu :W
1- hocam ben de vize için bilet alacağım da red ya da geç cevap sonucunda boşuna para bayılmamak için önce vize randevusu alsam, vizeye giderken de rezerve etsem yeterli olur mu?
2- almanyaya başvuru yapacağım. atıyorum giriş ülkesi bulgaristan geze geze en son almanyaya varcam işte 3 gün kalcam vb gibi bir plan yapmam mı daha sağlıklı yoksa tüm tatil planını almanya içi yapmam mı daha sağlıklı olur vize açısından?
3- bu arada temmuzda gitmeyi düşünüyorum şimdiden başvurmamın avantajı ya da dezavantajı nedir?
Bu noktada vize başvurusunu en geç 1,5 ay öncesine kadar yapmanı tavsiye ederim. Red verilirse evrak tedarik etme noktasında sana zaman olur.
İkinci bir nokta Almanya vize evraklarını fazlaca inceleyen bir yapıda. Genel Schengen uygulamalarında vizeyi daha çok fazla zaman geçireceğin ve ilk giriş yapman gereken ülkeden almanı tavsiye ediyorlar. O yüzden bunu göz önünde bulundurmalısın.
Son olarak vize evraklarını sıraya koyarken dahi listede yer alan sıraya göre düzenlemen ve eksiksiz olması önemli.
-
Sammy bunu yazdı
Hocam bir vize başvuru durumu var ise kesin ödenmiş bilet, otel rezervasyonu, etkinlik var ise bileti vs eklemeyi unutma ciddi anlamda bir vize reddi durumu söz konusu. Tatil planı inandırıcı bulunmadı diye red yiyen arkadaş sayım gittikçe çoğalıyor.
Ödenmiş olmasıyla çok alakası yok.
-
Sammy bunu yazdı
Bu noktada vize başvurusunu en geç 1,5 ay öncesine kadar yapmanı tavsiye ederim. Red verilirse evrak tedarik etme noktasında sana zaman olur.
İkinci bir nokta Almanya vize evraklarını fazlaca inceleyen bir yapıda. Genel Schengen uygulamalarında vizeyi daha çok fazla zaman geçireceğin ve ilk giriş yapman gereken ülkeden almanı tavsiye ediyorlar. O yüzden bunu göz önünde bulundurmalısın.
Son olarak vize evraklarını sıraya koyarken dahi listede yer alan sıraya göre düzenlemen ve eksiksiz olması önemli.
Anladım teşekkürler hocam. direkt almanya girişi derim o zaman kafa karıştırmaya gerek yok. kasımın sonu gibi randevu almayı düşünüyorum şubata kadar gelir heralde :D
Evraktan yana sıkıntı yok hocam. Aylık 20-30k civarı da hesaba para atıp sonra ufak ufak çekiyom kabarık dursun diye belki işe yarar :)
1 hafta tatil yapacz 6 ay stres.
Bilet rezervasyon yapılmasında sorun olur mu hocam acaba? bir de 2 kişi için 40k yeter mi hesapta. 2bin euro ediyo anca gerçi :S
-
joe_black bunu yazdıDaSpOnGe bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıDaSpOnGe bunu yazdı
hocam bana mail adresini at özelden.
sana kesilmiş biletin word halini atayım sen internetten senin işine gelen uçuşa bakıp uçuşa göre revize et dosyayı PDF yap kullan istersen çıktı al uğraşma böyle şeylerle
konsolosluk PNR dan bakıp siktiretmesin vizemi :(
eskiden aldığım pdf ler var elimde aslında onları da düzenleyebilirim
not olarak kalsın
şirketten elle pdften düzelttiğim bilet ve otel rezervasyonuyla U.K. vize aldık :W
bakıldığını zannetmiyordum buda tescili oldu :W
1- hocam ben de vize için bilet alacağım da red ya da geç cevap sonucunda boşuna para bayılmamak için önce vize randevusu alsam, vizeye giderken de rezerve etsem yeterli olur mu?
2- almanyaya başvuru yapacağım. atıyorum giriş ülkesi bulgaristan geze geze en son almanyaya varcam işte 3 gün kalcam vb gibi bir plan yapmam mı daha sağlıklı yoksa tüm tatil planını almanya içi yapmam mı daha sağlıklı olur vize açısından?
3- bu arada temmuzda gitmeyi düşünüyorum şimdiden başvurmamın avantajı ya da dezavantajı nedir?
2- Birden fazla Schengen ulkesine gideceksen soyle yapiyorlar, en cok nerede kalacaksan oradan basvuru yaptiriyorlar.
Bizim biletimiz Istanbul-Viyana ve Munih-Istanbul idi. Avusturya 2 gece, Prag 3 gece, Munih 2 gece planladik. Vizemizi Cekya'dan aldik. Ilk girilen ulkeden degil. Gerekli bilgiyi VFS verir eger randevu bulabilirsen :)
3- Uc ay onceden basvuru yapabiliyorsun sanirim. Sen randevuyu simdiden almaya bak.
break tarafından 10/Kas/22 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
break bunu yazdı
2- Birden fazla Schengen ulkesine gideceksen soyle yapiyorlar, en cok nerede kalacaksan oradan basvuru yaptiriyorlar.
Bizim biletimiz Istanbul-Viyana ve Munih-Istanbul idi. Avusturya 2 gece, Prag 3 gece, Munih 2 gece planladik. Vizemizi Cekya'dan aldik. Ilk girilen ulkeden degil. Gerekli bilgiyi VFS verir eger randevu bulabilirsen :)
3- Uc ay onceden basvuru yapabiliyorsun sanirim. Sen randevuyu simdiden almaya bak.
Hocam ben sadece almanyada kalıcam başka ülkeye geçmem de sırf ucuz bilet için sofya ya da atinadan alabilirdim. pek değişmiyor şimdilik fiyat.
uçuştan 180 gün öncesine alınabiliyormuş en erken. ocak başına hemen alırım randevu.
teşekkür ettim bilgiler için