folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uçak Kanatları Hakkında

Uçak Kanatları Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

G yani uçağın kendi ivmesinden doğan kuvvetbir yana kanatların kırılmasını sağlayacak kuvvet AOA sayesinde  daha çabuk ortaya çıkar..

Kanat yapsı bildiüniz gibi ileri doğru giden bir uçağın havayı yarması için şekillendirilmiştir ve bu yöndeki dayanımı yüksektir..

Eğer hava akımı kanadın karşısından değil de alt tarafından gelen bir açıyla gelirse yani AOA ( hücum açısı angle of attack ) çok büyür ve hız da yüksekse  ciddi bir yük bindirir kanda .. 

Şöyle düşünün bir cetveli kalın kenarından mı daha kolay bükeriz yoksa ince kenarından mı.. 

Özellkle iniş sırasında uçak hızını frenlemek için burun yukarı verilir yani hava akımı burun hizasından değil alttaraftan karşılanır ..

Bu kuvvet tabi özellkle askeri (avcı ) uçakalrda ve gösteri uçaklarında çok ortya çıkar bu nedenle kırmlar da olmuştur..

Büyük yolcu uçakları yüksek manevra içinyapımadığından bu tip kazalr da pek olmaz.. ancak belki yükse irtifada çıkan arıza nedenli kazalarda uçak göbeği doğrultusunda düşerse olabilir.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

harbiden fazla bilgi sahibi değilim ama bana göre müthiş bir dizayn gerektiriyor hata payı kaldırmayacak projeler ve saglam malzeme...birde artık güzel ülkemde üretse nekadar mutlu olacağız vallahi

Zikir_Fikir_Şükür
Toplam Hit: 6593 Toplam Mesaj: 23