Uçaksavar Bataryaları Neye Ateş Eder?
-
Uçaksavar bataryaları talim yaparken neye ateş ediyorlar? nasıl bir hedefe ateş ederler bilgisi olan var mıdır?
@yazım hatalarına dikkat edelim.
-
Bahsettiğin şey KMS mi?
-
Normal bildiğin kara hedeflerine ateş ederler.Çok nadir zaten talim atışı yapılır.Ben askerliğim süresince sadece 1 sefer gördüm.Oda düşün hakkari gibi bir yerde asker olmama rağmen..
-
kms de olur hani birde bir asker geciyor boyle ateri salonlarındaki gibi saydıyorya o alet mesela,
şu makina http://www.resimvadisi.com/data/media/605/www.yeniresim.com_-_Silah_Resimleri_-_Uaksavar.jpg
-
Bahsettiğin o aletlerin tümü Kaideli Montelidir, bu verdiğin hariç.
Özellikle savaş tipi uçak hedefleyenlerde kilitleme sistemi ile oto-follow uygulamaları mevcuttur.
Tüm Ana jet üslerinde Stinger olarak mevcuttur.
Fotoğrafları olacaktı bende bulursam koyarım.
-
Uçaksavar talimlerinde uçağınb arkasına bağlı hedef gezdirilir bazen... Buna ateş edilir (miş)
Ben uçaksavarcımı göndermiştim tatbikata öyle anlattı (browning) söker takardım.. Basit birşeydi
Bir tane daha vardı o çift namlulu idi onu uzman çvş kurcalardı namlusu 2.5 m vardı her halde geçmiş zaman tam hatırlamıyorum..
Radarlı değilse ancak baraj ateşi ile vurursunuz artık uçakları... yani uçağın muhtemel yoluna mermi yağdırarak uçağın mermiye çarpması sağlanır
-
talim yaparken duran hedefler örnk petrol varilleri , uçan hedefler uçağın arkasına bir bez baglanır ve beze ateş açılır yanlıslıkla uçağa hedef alırsan pilot durumu sana bildirir petrol varillerine isabet ettiğinde havaya uçusunu görmek lazım harika oluyor
-
Stinger ile model uçaklara karşı atış yapıldığını gördüm.
-
başlığa cevap verecek olursak : uçağaaa: )
ciddiye alacak olursak : bazen bir serçe bazen bir kumru bazen tenekeden maketlere bazende varil kutu kola bira artık ne bulursa atar...Aslında kuracan ege adalarına şunlardan geleni geçeni indirtecen eğitime yapılan yatırım en iyi yatırımdır sonuçta: )
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
başlığa cevap verecek olursak : uçağaaa: )
ciddiye alacak olursak : bazen bir serçe bazen bir kumru bazen tenekeden maketlere bazende varil kutu kola bira artık ne bulursa atar...Aslında kuracan ege adalarına şunlardan geleni geçeni indirtecen eğitime yapılan yatırım en iyi yatırımdır sonuçta: )
-----------------------------yunan çıkarmasına karşı bunlardan sürüyle var zaten ege'de ama tabi gelene geçene sıkmıyorlar o ayrı
-
Ben askerde 6 ay uçaksavarcıydım.Öyle belli bir hedef yoktu.Zaten bizde hedef koyacak imkanda yoktu.
Komutan: Karşıki dağdaki ağıcı görüyormusun, onun yanındaki kayaya boşalt
Ben: emredersin komutanım..
Böyle bir şey yani.Ayrıca yazın her hafta atış yapıyorduk.Atış yapmak neysede temizlemesi öldürüyordu beni..