folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uçaksavar Bataryaları Neye Ateş Eder?

Uçaksavar Bataryaları Neye Ateş Eder?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dretnot
    dretnot's avatar
    Erkek

Arkadaşlar az çok neye nişan alınarak eğitim yapıldığından bahsetmiş elde olanakta ne varsa onunla eğitim yapılıyor bu bazen bir yer deki hedef bazen çekili hedef bazende teknoloji harikası similatörde yapılıyor. Ben madem konu açıldı bahsetmeden edemeyeceğim bir konu var.Uçaksavararın son dönemde yaptığı maddi hasara oranla en büyük  başarısı psikolojik harp başarısı. Bir kısmınızın Irak işgali sırasında Iraklı bir köylü tarafından çakar çakmaz bir tüfekle vurarak kerbelada yere  inmeye zorladığı Apache taaruz heliopteri ni hatılıyordur.

Irak hükümeti o zaman bu olayı iyi kullanmıştı. O apache helikopteri normalde bir tank kulesindeki 12.7 mm uçaksavarla vurulmuştu. Genelde apache taaruz helikopterleri güçlü zırharının da güvencesiyle havada asılı bir durumda  düşük hız veya sabit bir durumda düşman uçaksavarlarının menzili dışından hedeflerine ilk olarak uçaksavarlara olmak üzere sonra tank ve zırhlı araçlara  saldırırlar hava savunma ve sert hedefleri bertaraf ettikten sonra hedeflere yaklaşır ve roket,  30 mm top ateşine tutarlar.

Kerbela görevinde de Bağdat ın güneyinde konuşlanmış olan  Zırhlı medine tugayına karşı da 32 apache den oluşan bir gruba bu tugayı yok etme görevi veriliyor. Görev apache taaruz helikopterleri için normal başlıyor. Uçaksavar menzili dışında bekliyorlar ve saldırıyı başlatıyorlar. Fakat bu sefer bir değişiklik var ıraklılar 91 de ki savaşın tecrübesi ve araziye iyi bir şekilde tankların kamufle edilmesi bir de ıraklı askerlerin sakinliklerini koruyarak apache lerin ilk ateşine rağmen helikopterlerin yaklaşmalarını beklemeleri apacheler için br süpriz doğuruyor. Helikopterler fark etmeden yaklaştıkları tanklardan uçaksavar ateşiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Bir apache acil iniş yapmak zorunda kalıyor ıraklıların eline geçiyor..o ünlü boy boy ıraklı köylü ile fotoğraflarını gördüğümüz apache helikopteri.. Bir diğeri dönüş yolunda kırıma uğruyor. Geriye kalan 30 helikopterden 28 hasar görüyor. Sonuçta helikopterler tugaya fazla bir zarar vermeden dersini almış bir şekilde geriye kalıyor.

Eğer o ıraklıların eline geçen apache helikopterinin kaderini merak ediyorsanız. Benim bildiğim kadarıyla amerikan hava kuvvetleri helikopterin daha fazla ıraklıların elinde maymun edilmesi ve propaganda malzemesi olarak kullanılmaması için bir kaç gün sonra yerde hava saldırısıyla vuruyor.   

Yeryüzünün, hiçbir bölgenin kurallarının geçerli olmadığı, günahın sineye çekildiği, paranın her şeyi ve herkesi satın aldığı bir kente ihtiyacı vardır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek

5 meriden biri izli olur hedefi belirtir ve eğtim atışlarında belli bir kaya veya agac seçilir ve ateşlenir bir 15 mermi ardı sıra ne işe yarar dıyorsan ucak savardan kacacak birsey yoktur deler geçmeş parçalar geçer keşke yakından görsende ne silahmış desen?

Beleş wireless kahramanı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

eğitimlerde uçakların arkasına bağlanan hedeflere atış yapıyorlar

rapier füzeleri de keza aynı şekilde hedeflerle çalışıyorlar bu füzeler radar ile yönlendiriliyor.

diğer stinger falan nasıl işliyor bilmiyorum hiç yakından görmedim :))

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

fazla kaçmış bi mod parmaklasın :)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben askerde 6 ay uçaksavarcıydım.Öyle belli bir hedef yoktu.Zaten bizde hedef koyacak imkanda yoktu.

Komutan: Karşıki dağdaki ağıcı görüyormusun, onun yanındaki kayaya boşalt

Ben: emredersin komutanım..

Böyle bir şey yani.Ayrıca yazın her hafta atış yapıyorduk.Atış yapmak neysede temizlemesi öldürüyordu beni..

askerde en karizma işi yapmışsın hoca. anlatım on numara olmuş ayrıca :)

Romedir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

dretnot bunu yazdı:

...ı psikolojik harp başarısı. Bir kısmınızın Irak işgali sırasında Iraklı bir köylü tarafından çakar çakmaz bir tüfekle vurarak kerbelada yere  inmeye zorladığı Apache taaruz heliopteri ni hatılıyordur.

çakar almaz olacaktı her halde

çakar çakmaz olan tokaidir  :)

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3182 Toplam Mesaj: 17