folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uçaktaki 6 Nükleer Fizikçi Önemli Bir Projede Çalışıyordu, Pilot İse Konusunda Uzmandı



Uçaktaki 6 Nükleer Fizikçi Önemli Bir Projede Çalışıyordu, Pilot İse Konusunda Uzmandı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Kesinlikle şüphe götürmez bir gerçeklik varsa oda bilim adamlarının, Ölüm şeklinin dikkat çekilmeden yapılması açısından bu yolla yapılmış olma olasılığı çok güçlüdür.

    Gel gelelim tavsiyem var ben hayatta içinde Bilim adamları olan Uçakla uçmasam iyi olacak. Ve Bilim adamlarımızın Bindikleri araca gittikleri yerlere çağrıldıkları yerlerdeki duruma vede Binecekleri Uçaklara Dikkat etmesi gerektiğini sanırım dememe gerek yoktur.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    hepimiz bosbeles islerden biraz uzaklasip alanlarimizda uzmanlasmak icin cabalasak,hangi birimizi oldurecekler...

    her cinayet haberinde daha cok bileniyorum.

    bir Turk,ezilmemeli!!!....


    All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

     

    Nükleer Fizikçilerin İşlerine Baktıkça Korkunç Şüphe Büyüyor: UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

    ‘1 Ton Toryum= 1 MİLYON VARİL PETROL’… Bu eşitliğin kazada ölen profesörlerle ilgisi şu: PROF. DR. ARIK, TÜRKİYE’NİN DE TORYUM KULLANMASINI İSTİYORDU. Yani Türkiye’nin sahip olduğu toryumun toplam değeri yaklaşık 70 trilyon 400 milyar dolar. Bu rakam ise Türkiye’nin iç ve dış borçlarının toplamı olan yaklaşık 200 milyar doları 350 kez ödeyebiliyor. 57 kişinin öldüğü kazada hayatını kaybedenler arasında bulunan 6 bilimadamının Türkiye’nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları ortaya çıktı.

    nukleer_fizikciler.jpg

     

    Düşen uçağın yolcuları arasında Isparta’da düzenlenen bilimsel bir toplantıya katılmak için İstanbul’dan gelen Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Engin Arık, Boğaziçi Üniversitesi Araştırma görevlisi Berkol Doğan, Lisansüstü öğrencisi Engin Abat, Doğuş Üniversitesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şenel Boyda, Doç.Dr. İskender Hikmet ve Araştırma görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyordu. Isparta’ya gelen bilim adamlarının, Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilecek ‘Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarının Kurulması’ başlıklı DPT projesinin IV. Çalışma toplantısına katılmak için yola çıktıkları öğrenildi.

    Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin arasında bulunan 6 bilimadamının Türkiye’nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları ortaya çıktı. Kazanın Nükleer enerji konusunun hararetli bir şekilde tartışıldığı ve Türkiye’nin nükleer güç kullanımına ilk adımlarını attığı günlere denk gelmesi soru işaretlerini artırdı. Vefat eden yolcular arasında Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyor.

    Bu sabah Süleyman Demirel Üniversitesinin davetlisi olarak, konferans vermek üzere Isparta’ya giden bilim adamlarının mesai arkadaşlarından gelen açıklamalar da bu şüpheleri doğrular nitelikte. Bakın yakın arkadaşları esrarengiz kazada hayatını kaybeden arkadaşlarını nasıl anlatıyor?

    ENGİN ARIK “CERN” ADLI MERKEZDE YÜRÜTÜLEN “ATLAS DENEYİ”NDE ÇALIŞIYORDU

    Isparta’nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında ölen yolcular arasında bulunan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık’ın, İsviçre’nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu, “European Organization for Nuclear Research (CERN)”deki “Atlas Deneyi”nde çalıştığı öğrenildi.

    Avrupa ülkelerinin ortak girişimleri ile kurulan bir nükleer araştırma merkezi olan CERN’de yürütülen “Atlas” deneyine Ankara ve Boğaziçi üniversiteleri “Gözlemci” statüde katılıyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Grubunun başında ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya katılmak üzere Isparta’ya giderken uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden yolculardan Prof. Dr. Engin Arık bulunuyor. Arık başkanlığındaki grup, aynı zamanda “Karanlık madde” arayan “CAST deneyi”nde de çalışıyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü yetkilileri, “Atlaj Deneyi”nin, yüksek enerji fiziği ile ilgili deneysel bir çalışma olduğunu, “Atlas”ın da bir “detektör” adı olduğunu bildirdi.

    İşte Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık’ın katıldığı konferanslarda Nükleer Enerji Santralleri hakkında aktardığı kritik ve önemli bilgiler.

    TORYUM MADENİ VE GERÇEĞİ

    Nükleer Enerji Santralleri’nde uranyum yerine kullanılabilecek olan toryumun 21. yüzyılın en stratejik maddesi olacağını ve Türkiye’nin dünya toryum rezervlerinde 2. sırada bulunduğunu belirten Prof. Dr. Arık, “Japonya, elinde hiç toryum bulunmamasına rağmen, toryumla çalışacak nükleer enerji santrallerine yönelik çalışma yapan üç ülkeden biri. Türkiye’de ise bu alandaki bilimsel araştırmalar desteklenmiyor.”

    1 TON TORYUM = 1 MİLYON VARİL PETROL

    “Eğer toryum kullanıma sokulabilirse Türkiye elektrik üretmek için petrol ya da doğalgaz satın almak zorunda kalmayacak. Isınma ihtiyacımız için yer altındaki yaklaşık 900 bin tonluk toryum ile ürettiğimiz elektriği kullanabiliriz.”

    “Bugün dünyada savaşlara neden olan petrolün 1 milyon variliyle elde edilebilen enerji, sadece 1 ton toryum kullanılarak üretilebilecek.”

    DÜNYADAKİ TORYUM REZERVLERİ

    ÜLKE ADI - KESİN MİKTAR - TAHMİNİ MİKTAR - TOPLAM (Bin Ton)

    Brezilya - 606 - 700 - 1306

    Türkiye - 380 - 500 - 880

    ABD 137 - 295 - 432

    Hindistan 319 - 319

    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ’NDEN 3 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORLARDI

    Prof. Dr. Şener Fatma Boydağ ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan’ın, Doğuş Üniversitesi’nde görev yaptıkları öğrenildi.

    Prof Dr., Mithat Uysal, “3 öğretim görevlimiz, proje için Isparta’ya gidiyorlardı. Uçağın düştüğünü öğrendik, çok üzüldük. Çok önemli işler yapan önemli bilim adamlarıydı.” diye konuştu.

    Öte yandan, hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi öğretim görevlilerinin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile birlikte teknoloji projesini gerçekleştirmek üzere 10 ayrı üniversiteden öğretim görevlileriyle birlikte Isparta’ya gittikleri öğrenildi. Ayrıca, yine Doğuş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serkan Ali Çetin’in de aynı bineceği, ancak daha sonra vazgeçtiği öğrenildi. Bu arada, üniversitede yas ilan edilerek üniversitenin bayrağı yarıya indirildi.

    Doğuş Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Ceranoğlu, Atlasjet uçağının Isparta’nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversitenin 3 öğretim üyesinin, Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı Projesi’nin önde gelenleri olduğunu bildirdi.

    Üniversitede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Ceranoğlu, Ankara Gölbaşı’nda kurulacak Hızlandırıcı Teknoloji Merkezi için Türkiye’de 10 üniversitede çalışan akademisyenlerce ‘Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı’ projesi çalışması başlatıldığını söyledi.

    Projenin yüksek teknolojiye yön veren bir çalışma olduğunu kaydeden Ceranoğlu, ‘Arkadaşlarımız Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı Projesinin önde gelenleriydi’ dedi.

    Bu sabah başlayacak toplantının 6 ayda bir 10 üniversiteden birinde yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Ceranoğlu, çalışmaların değerlendirilmesiyle ilgili bu toplantının, Süleyman Demirel Üniversitesinin talebiyle Isparta’ya alındığını kaydetti.

    Doç. Dr. Ahmet Ceranoğlu, ‘Kaderin cilvesi. Son 2-3 ay içinde toplantının yapılacağı üniversitenin değişikliği konusunda talep geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi daha istekli ve hazırlıklı gibi görünüyordu. Bu değişiklik yapıldı. Çalışmalar arkadaşlarımızın ölümüyle yavaşlamış veya bitmiş değildir. Bu olay bu çalışmaları hızlandırıcı bir güç olacaktır’ diye konuştu.

    Çeşitli kaynaklardan alınıp derlenmiştir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek
    oktaysecurity bunu yazdı:
    -----------------------------
    nedense türkiyede iyi işler yapanlar devamlı öldürülüyor. Hani şu 3 gencin ardın sıra intihat etmesi su ile çalışan arabanın temelini atan herif gibi... vs.vs.
    -----------------------------
    aselsandaki 3 gence çok üzüldüm.su ile çalışan arabanın temelini atan gencin öldürülmesine sevindiğim kadar.a.q zaten suyumuz yok içmeye bide suyla çalışan arabayla gideceğiz gezmeye.düşünsenize su kıtlığını?

    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 7063 Toplam Mesaj: 25