Üçkağıtçılık Üzerine
-
Sözüm elektrikçilere...
Düşünelim ki elimizde bir dinamo,bir akü,invertör var.Dinamoyu herhangi bir teker ya da küçük bir yel değirmeni ile çevirip ona bağlı aküyü şarz ederek,aküden 12v çıkartıyoruz.o voltajı da yükseltmek için invertör kulllanıyoruz.invertörden çıkan 220yi istediğimiz gibi kullanabilir miyiz.
hadi bakalım elektrikçiler.Acaba barajların pabucunu dama mı atacağız.milyon dolarlık bir servete mi açıldık acaba.gelin tartışalım...
-
pek üçkağıtçılık değil bu biliniyor zaten
pervane lerle zaten yapılıyor bizim hocada patenti kocaeli üniv in tepesine baktınmı görürsün böyle dönen pervaneler var
-
Kural bir, V=ı*r İSE r=V/ı dır.. yani voltaj arttıkca akım azalır...
Bundan dolayı 12 yi 220ye arttırdığında akımın düşecektir.. ondan dolyayı o 220 yi elde ettiğinde akımın düşecek...
2- Sen gene devriadim makinesi yapmak istion :) fiziğin 1 numaralı kuralı, var olan enerji yok olmaz, yoktan enerji var olmaz.
yani yel devirmeninn rüzgara sürtünmesi, motorun elektrik üretirken cıkardığı ısı enerjisi, sonra havanın sürtünme katsayısı, lehimlerin ve kabloların iç direnci, bu projeyi kardan cok zarar cevirir..
yoksa emin ol einstein yıllar önce yapmıştı bunu..
-
bende inanki bazen uykum olmasa bile yatarım ve böle şeyler düşünürüm :D
aklıma gelmişti bu ama dedmki bitek benimmi aklı mwar bunun da bbi kötülüğü wrdır dedim >:D
-
hoca yok yok olmaz fazla kasma kendi ni olmuyor rene abim demişse bunları sen unut:d:d:d
-
valla usta emin ol bunu daha önce düşündüm ama önemli olan AKIM :) bunu unutmamak lazım
-
kardeşim fazla yasamaz al koy meselesi yani:D kolay gelsin kanki
-
projenin sadece yarısını sundum beyler ;)... rene harikasın.az daha gayret edersen sonuca varacaksın.peki ya ben devreyi tamamlayacak bi proje daha eklersem.örneğin invertörden çıkan 220lik ac akımın ucuna az akımla çalışan ve işimi çok kolaylaştıracak bir alet koyarsam.
Ayrıca reneciğim.zaten enerjiyi yoktan varetmiyorum.kinetiği elektriğe çaviriyorum.ama bu ilk etaptaki... ikinci kısımda ise kimyasal enerji kullanacağım. çalıştırın kafaları gençler hadi bakalım.bedava elektriğe az kaldı :D:D:D
-
e iyide neresi bedava
senin yapacağın masraf belki 1 senelik elektrik masrafın olcak :?( uzun vadeydi kıldı tüydü deme)
ayrıca rene şu aşamada haklı. bi ampul yakarsın belki anca?
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------projenin sadece yarısını sundum beyler ;)... rene harikasın.az daha gayret edersen sonuca varacaksın.peki ya ben devreyi tamamlayacak bi proje daha eklersem.örneğin invertörden çıkan 220lik ac akımın ucuna az akımla çalışan ve işimi çok kolaylaştıracak bir alet koyarsam.
-----------------------------
Hocam, geçenlerde vardı bi yazı bor elementi kullanılarak özel bir işlem ile sürtünme 0 a indirildi...
bordan özel bi kimyasal işlemle 0 sürtünme ile bi motor elde edersen, ettiğin motoruda uzayda 0 hava direnci ile yerçekimsiz ortamda çalışıtrırsan belki bişiler yaparsın :)
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca reneciğim.zaten enerjiyi yoktan varetmiyorum.kinetiği elektriğe çaviriyorum.ama bu ilk etaptaki... ikinci kısımda ise kimyasal enerji kullanacağım. çalıştırın kafaları gençler hadi bakalım.bedava elektriğe az kaldı :D:D:D
-----------------------------
Şimdi olayın mantığı şuradadır hoca...
Enerjiyi yoktan var etmiyorsun ama unttuğun birşey var, o üretiğin enerji, ısı, sürtünme, hareket, ivmesiz maddenin ivmelenmesi vb sebeplerden dolayı cok büyük miktarda enerji kaybetmektedir.. yokdan var etmeden kastım budur..
-
Bunu ben 9 yaşımda düşünmüştüm :D öyle bişey olsaydı kimse eve elektrik bağşatmazdı,çevire çevire idare ettirirlerdi =)