Üçkağıtçılık Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Elektriği düşünüp sonuca varamıyorsan barajdaki su olarak düşün

barajdaki suyun aşağı akmasıyla öyle bir enerji elde etmelisin ki o su aşağı dökülerek enerji ürettiğinde dönüp yine barajın tepesine çıkmalı... bunu yapamazsın.

hiçbir dinamo yoktur ki enerjinin %100 ünü depolasın sürekli gelen enerjiyi ısı olarak kaybedersin sonundada sistemin durur. hatta dinamosuz daha az sürtünme olacaktır daha uzun çalıştırırsın:)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    devirdayım gibi bisi herhaldi

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

Birileri gaza mı getirdi abi nedir :D bunları okuduktan sonra hevesinin kırılacağını düşünmüştüm ama 2.sayfaya geçince yine mesaj atmışsın bedava enerjiyi bir kere unut :) en basitinden dc motora bir tetikleme vereceksin onun ucuna bağlı dinamoyu döndürecek hem motoru besleyecek hemde ampul yakacak ??? kablonun direnci var mesafe var sürtünme var ısı var o var bu var şu var yani ne oluyor enerji başka bir enerjiye dönüşüyor :D senin projenin küçük bir modeli ve görüyorsunki olmuyor

not deney okula başlamadan 1-2 ay önce denemiştim ama sonuç hüsranla bitmişti :D şimdi elektronik okuyorum yine aynı konu sınıfta okulda bi tartışma konusu oluyor :D:D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ben oynamıyom

All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahraman
    Kahraman's avatar
    Erkek
    sen yenisin galiba :)

Bir tek gece vardır insanın hayatında. Ömür boyu sürer nöbeti... Bu da öyleydi. İyi ol... Sağ ol.. Uzak ol... Ama bir daha görme beni!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Kural bir, V=ı*r İSE r=V/ı dır.. yani voltaj arttıkca akım azalır...

Bundan dolayı 12 yi 220ye arttırdığında akımın düşecektir.. ondan dolyayı o 220 yi elde ettiğinde akımın düşecek...

2- Sen gene devriadim makinesi yapmak istion :) fiziğin 1 numaralı kuralı, var olan enerji yok olmaz, yoktan enerji var olmaz.

yani yel devirmeninn rüzgara sürtünmesi, motorun elektrik üretirken cıkardığı ısı enerjisi, sonra havanın sürtünme katsayısı, lehimlerin ve kabloların iç direnci, bu projeyi kardan cok zarar cevirir..

yoksa emin ol einstein yıllar önce yapmıştı bunu..

-----------------------------

Birde termodinamiğin 2. yasası var tabii o da hiçbir zaman yüzde yüz verimli bir makina olamaz der.. Erke, erke dediler bekledik ama yalan oldu. Bilim ilerledikçe bu yasa yıkılacak diyenler var ama hacı. Sen bi makina yapıyorsan ısınıyo işte, enerji kayboluyor. Kaybolmayan sakız istiyoruz :S.

Dünya gözümde kerbeladır.
Toplam Hit: 2360 Toplam Mesaj: 17