folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Ücretsiz Olarak GSM Hattını Üstünüze Almak

Ücretsiz Olarak GSM Hattını Üstünüze Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

Demin habertürk de bunla ilgili bi haber gördüm ve çok şaşırdım. 

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/856538-600-bin-abone-hakkini-kullandi

çünkü 3-4 ay önce turkcell online işlemlerle konuştuğuma 32 tl gibi bi ücret istemişlerdi. Ve geçen hafta bi turkcell bayisine gittiğimde iphone

5 için nano sim kart istedim ancak hat benim üstüme olmadığı için olmayacağını söylediler, peki nasıl yapabilirim dediğimde de hattın

sahibinin de gelmesi gerektiğini söylediler. adamlar demiyor ki arkadaş ücretsiz olarak geçebilirsiniz diye. Bu olay 1 ekimden 2012 den

itibaren varmış ama benim yeni haberim oldu. Benim gibi habersiz olan ve hattı başkasının üstünde olan arkadaşlar için iyi bir şey. 1 eylüle

kadar zaman var. Hattı üstünüze almak için, kimliğiniz ve kartınız ile birlikte gitmeniz yeterliymiş, yani hat sahibinin yanınızda bulunması

şart değilmiş

burda da konuşmaların bir kısmı var

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

Kart derken hocam? Hattı alırken hattın Takılı olduğu kredi kartı gibi şey mi? Benim hat da telefoncunun üstüne herhalde, alırken geçirmemiştik üstümüze.

hsyN tarafından 30/Haz/13 17:16 tarihinde düzenlenmiştir

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam hani yeni bir hat alınca birilerinin kimlik bilgileri v.s. isteniyor ya o kişi hat sahibi oluyor. Şuan için benim hattımın sahibi başka bir arkadaş

ama ben kullanıyorum. Bunu ücretsiz olarak değiştiriyorlarmış. Kart olayına gelince, iphone 5 ler normal sim kart ile çalışmıyor, nano simkart ile

çalışıyor. Ben bunu almak istemiştim ama hat benim üstümde olmadığınan vermediler. Keselim falan dediler hattını da, onda da bazı problemler

çıkıyor diye kestirtmedim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şerefsizler ben babamı götürdüm avea numaralı ama vodafone'da olan hattımı kendi üzerime almak istedim vodafone git avea'ya dedi.Avea'ya gittim hattın sahibininde gelmesi lazım dedi.Hattın sahibini getirdim bu seferde hattı avea'ya taşıyıp ondan sonra ücretiyle hattı üzerinize alabilirsin dediler.Orospu çocukları işte.. Şu olay hakkten doğru mu ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Şerefsizler ben babamı götürdüm avea numaralı ama vodafone'da olan hattımı kendi üzerime almak istedim vodafone git avea'ya dedi.Avea'ya gittim hattın sahibininde gelmesi lazım dedi.Hattın sahibini getirdim bu seferde hattı avea'ya taşıyıp ondan sonra ücretiyle hattı üzerinize alabilirsin dediler.Orospu çocukları işte.. Şu olay hakkten doğru mu ? 

hat taşıma farklı olabilir, tam anlamadım nasıl olacak. Ama öncelikle sen hattı kendi üstüne aldırırsın onan sonra taşırsın. Bence önce müşteri hizmetlerini arayıp bu haberdeki şeyi sor bakalım. Sonuçta kanunun sayısı ismi v.s. belli. Onlar kanunlar dışı hareket edemezler. Bayilerin cahilliği olabilir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LJMLJT
    LJMLJT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu olay avea içinde gecerlimi ki baskasının üzerine olan kullanılmayan hatıı üzerimize alabilip tekrar cıkartabilirmiyiz ki? 

Angaralıyız Laa....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End_User
    End_User's avatar
    Erkek

böyle birşey var. Hat sahibinin onayı olmadan kendi üzerinize alabiliyorsunuz ama ekim 2014 e kadar hat sahibinin itiraz hakkı olduğu için numara taşıma yapamıyosunuz. Emin değilim ama büyük ihtimal devir işi ilk operatörde yapılıyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Avea benden 40 lira para istedi taşımak için siz yanlış biliyorsunuz galiba 2-3 kere sordum nerde ücretsiz kardeşim direk bayisine gittim ben

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Erkek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, başkası adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların, bu hatları ücretsiz kendi üzerlerine kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu belirterek, "Uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana 600 binden fazla abone bu haktan yararlandı" dedi. 

Acarer, yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, “Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı düzenlemeyle kendi adlarına abonelik sözleşmesi imzalamadan, başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, kullandıkları hatları üzerlerine almaları için bir kereye mahsus olmak üzere hak tanındığını söyledi.

Ücretsiz kayıt imkanı

Söz konusu uygulama sayesinde başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup, taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı kendi adlarına ücretsiz kaydettirebilme imkanına sahip olacaklarını ifade eden Acarer, bu haktan yararlanan vatandaşların aynı SIM kart ve numarayla telefon hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini bildirdi. 

Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masrafların da GSM işletmecileri tarafından karşılanacağını anlatan Acarer, bu uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana, 600 binden fazla abonenin bu haktan yararlandığını açıkladı. Acarer, “Başkası adına kayıtlı cep telefonu hattını kullananların, bu hatları kendi üzerlerine ücretsiz kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu, vatandaşların mağdur olmamaları için kayıtlarda acele etmelerini, bu tarihi geçirmemelerini istedi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

2010 veya 2011 de de benzer bi kanun vardı bakasının üzerindeki hatları daha doğrusu açık hat kullananlar hatları kendi üzerlerine alsınlar diye çıkarılmıştı. bende yaşım tutmazken aldığım hattı üzerime almıştım.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bu kanunla birlikte ücretsiz olarak  yaptıranların yorumlarını bekliyorum

ben hattı 18 yaşından küçkken annemin üzerine almıştım 10 senedir aynı hattı kullanıyorum benden 40 lira para istedi  40 lira vermek zoruma gidiyor hayır numaramıda değiştirememe senerdir aynı numararyı kullanıyorum 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 3061 Toplam Mesaj: 18