Ücretsiz Olarak GSM Hattını Üstünüze Almak
-
Selam arkadaşlar,
Demin habertürk de bunla ilgili bi haber gördüm ve çok şaşırdım.
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/856538-600-bin-abone-hakkini-kullandi
çünkü 3-4 ay önce turkcell online işlemlerle konuştuğuma 32 tl gibi bi ücret istemişlerdi. Ve geçen hafta bi turkcell bayisine gittiğimde iphone
5 için nano sim kart istedim ancak hat benim üstüme olmadığı için olmayacağını söylediler, peki nasıl yapabilirim dediğimde de hattın
sahibinin de gelmesi gerektiğini söylediler. adamlar demiyor ki arkadaş ücretsiz olarak geçebilirsiniz diye. Bu olay 1 ekimden 2012 den
itibaren varmış ama benim yeni haberim oldu. Benim gibi habersiz olan ve hattı başkasının üstünde olan arkadaşlar için iyi bir şey. 1 eylüle
kadar zaman var. Hattı üstünüze almak için, kimliğiniz ve kartınız ile birlikte gitmeniz yeterliymiş, yani hat sahibinin yanınızda bulunması
şart değilmiş
burda da konuşmaların bir kısmı var

-
Kart derken hocam? Hattı alırken hattın Takılı olduğu kredi kartı gibi şey mi? Benim hat da telefoncunun üstüne herhalde, alırken geçirmemiştik üstümüze.
hsyN tarafından 30/Haz/13 17:16 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam hani yeni bir hat alınca birilerinin kimlik bilgileri v.s. isteniyor ya o kişi hat sahibi oluyor. Şuan için benim hattımın sahibi başka bir arkadaş
ama ben kullanıyorum. Bunu ücretsiz olarak değiştiriyorlarmış. Kart olayına gelince, iphone 5 ler normal sim kart ile çalışmıyor, nano simkart ile
çalışıyor. Ben bunu almak istemiştim ama hat benim üstümde olmadığınan vermediler. Keselim falan dediler hattını da, onda da bazı problemler
çıkıyor diye kestirtmedim
-
Şerefsizler ben babamı götürdüm avea numaralı ama vodafone'da olan hattımı kendi üzerime almak istedim vodafone git avea'ya dedi.Avea'ya gittim hattın sahibininde gelmesi lazım dedi.Hattın sahibini getirdim bu seferde hattı avea'ya taşıyıp ondan sonra ücretiyle hattı üzerinize alabilirsin dediler.Orospu çocukları işte.. Şu olay hakkten doğru mu ?
-
CyberAngel bunu yazdı
Şerefsizler ben babamı götürdüm avea numaralı ama vodafone'da olan hattımı kendi üzerime almak istedim vodafone git avea'ya dedi.Avea'ya gittim hattın sahibininde gelmesi lazım dedi.Hattın sahibini getirdim bu seferde hattı avea'ya taşıyıp ondan sonra ücretiyle hattı üzerinize alabilirsin dediler.Orospu çocukları işte.. Şu olay hakkten doğru mu ?
hat taşıma farklı olabilir, tam anlamadım nasıl olacak. Ama öncelikle sen hattı kendi üstüne aldırırsın onan sonra taşırsın. Bence önce müşteri hizmetlerini arayıp bu haberdeki şeyi sor bakalım. Sonuçta kanunun sayısı ismi v.s. belli. Onlar kanunlar dışı hareket edemezler. Bayilerin cahilliği olabilir
-
Bu olay avea içinde gecerlimi ki baskasının üzerine olan kullanılmayan hatıı üzerimize alabilip tekrar cıkartabilirmiyiz ki?
-
böyle birşey var. Hat sahibinin onayı olmadan kendi üzerinize alabiliyorsunuz ama ekim 2014 e kadar hat sahibinin itiraz hakkı olduğu için numara taşıma yapamıyosunuz. Emin değilim ama büyük ihtimal devir işi ilk operatörde yapılıyor
-
Avea benden 40 lira para istedi taşımak için siz yanlış biliyorsunuz galiba 2-3 kere sordum nerde ücretsiz kardeşim direk bayisine gittim ben
-
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, başkası adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların, bu hatları ücretsiz kendi üzerlerine kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu belirterek, "Uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana 600 binden fazla abone bu haktan yararlandı" dedi.
Acarer, yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, “Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı düzenlemeyle kendi adlarına abonelik sözleşmesi imzalamadan, başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, kullandıkları hatları üzerlerine almaları için bir kereye mahsus olmak üzere hak tanındığını söyledi.Ücretsiz kayıt imkanıSöz konusu uygulama sayesinde başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup, taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı kendi adlarına ücretsiz kaydettirebilme imkanına sahip olacaklarını ifade eden Acarer, bu haktan yararlanan vatandaşların aynı SIM kart ve numarayla telefon hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini bildirdi.Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masrafların da GSM işletmecileri tarafından karşılanacağını anlatan Acarer, bu uygulamanın başladığı 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana, 600 binden fazla abonenin bu haktan yararlandığını açıkladı. Acarer, “Başkası adına kayıtlı cep telefonu hattını kullananların, bu hatları kendi üzerlerine ücretsiz kaydettirmeleri için son tarihin 1 Ekim 2013 olduğunu, vatandaşların mağdur olmamaları için kayıtlarda acele etmelerini, bu tarihi geçirmemelerini istedi. -
2010 veya 2011 de de benzer bi kanun vardı bakasının üzerindeki hatları daha doğrusu açık hat kullananlar hatları kendi üzerlerine alsınlar diye çıkarılmıştı. bende yaşım tutmazken aldığım hattı üzerime almıştım.
-
bu kanunla birlikte ücretsiz olarak yaptıranların yorumlarını bekliyorum
ben hattı 18 yaşından küçkken annemin üzerine almıştım 10 senedir aynı hattı kullanıyorum benden 40 lira para istedi 40 lira vermek zoruma gidiyor hayır numaramıda değiştirememe senerdir aynı numararyı kullanıyorum