Ucuz Araba(Mercedes) Alınırmı?
-
Hocam arabayı almadan önce bi test sürüşüne çık. O esnada esnaflara sor seni bir kaportacıya yönlendirsinler adam bi baksın. sonra bir tamirciye yönlendirsinler o da baksın. alınır mı, alınırsa ne gibi masrafları olur öğren. ondan sonra hesabını kitabını yap. kafana uyarsa al derim. bi de 200k üstü arabalardan mümkünse uzak dur çünkü kuvvetli ihtimal motor bakımı gelmiştir. elini attığında 1000-1500 lira arası masrafın olur. bir de bu mercedes. parçaları şahin vs gibi ucuz da değil. belki biraz daha tuzlu olabilir.
-
Citizen bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdı
öncelikle kesinlikle dizel alıcam, (benzinli arabamı olur amnk ? :P )
parça konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum çünkü mercedes piyasada çok bulunan bir araba, yan sanayisi çıkması vs bi şekilde bulunur diye düşünüyorum
araba konusunda hiç tanıdığım yok , alınca nerelere gösterebilirim ? dikkat etmem gereken nokta varmı ? yada tahribatta arabadan anlayan varsa "bak şu ilandaki araba güzel, gidelim bakalım beraber" derseniz de olur
Yaş kaç bilmiyorum ama gidip beraber gidip bakabiliriz.Tanıdığım usta vs var.Boya vs baktırırız.
23 yaşındayım hocam, istanbuldayım.
hoşuma giden araba çıkınca pm atarım, ilk buluşmada da herkesi evine bırakırım
-
solutionman bunu yazdı
Devlet Bahçeliyi ara sor:D
hipnenin koleksiyonu varmış amk :)))))))
bi karı bulamamış klasik araba koleksiyonu yapmış
bu arada delimisin hoca ya 5000e git şahin fln al bunlar çok yakar zaten tüptede olsa
ha üstüne 2,5-3 bin daha koy git bi saxo vts fln al şeklin olur... -
sigortaları yüksek çıkıyor
-
Bizim arkadaş toplamıştı bitane.
Araçta çok iyi motoru falan. Güzel arabalar.
Ama temizini bulmak lazım.

Branxian tarafından 24/Nis/13 12:56 tarihinde düzenlenmiştir
-
DaveReed bunu yazdısolutionman bunu yazdı
Devlet Bahçeliyi ara sor:D
hipnenin koleksiyonu varmış amk :)))))))
bi karı bulamamış klasik araba koleksiyonu yapmış
bu arada delimisin hoca ya 5000e git şahin fln al bunlar çok yakar zaten tüptede olsa
ha üstüne 2,5-3 bin daha koy git bi saxo vts fln al şeklin olur...mercedes ten başka eski araba almam hacı, otobüs beklerken bile bekleyip mercedes conecto lara biniyorum, magirus vs gelince binmiyorum
tofaşta çok sakat arabanın her tarafından sesler geliyo . bide mercedes klasik durur, adam gibi boyarım koltuk moltuk adam ederim gece ara sokaklarda elimi camdan dışarı atıp açarım müziğimi elimde viskim araba rolantide dolaşırım evin oralarda
@alper eski arabalara kasko yapıyolarmı hacı?
-
bende düşünüyordum böyle bişey ama şu son günlerde 20 yaş üzeri araçlar trafikten kalkacak haberlerine takıldım toplatırlarsa 2-3bin tl den fazla para vermez devlet
-
Ayazz bunu yazdı
Hocam arabayı almadan önce bi test sürüşüne çık. O esnada esnaflara sor seni bir kaportacıya yönlendirsinler adam bi baksın. sonra bir tamirciye yönlendirsinler o da baksın. alınır mı, alınırsa ne gibi masrafları olur öğren. ondan sonra hesabını kitabını yap. kafana uyarsa al derim. bi de 200k üstü arabalardan mümkünse uzak dur çünkü kuvvetli ihtimal motor bakımı gelmiştir. elini attığında 1000-1500 lira arası masrafın olur. bir de bu mercedes. parçaları şahin vs gibi ucuz da değil. belki biraz daha tuzlu olabilir.
bu 200k kuralı mercedeslerde işlemez, onlar piyasa arabaları için. bakımları zamanında yapılmış bi mercedes, kullanıcı saçma sapan bişeyler yapmazsa rahat 500k'i görür. kapak açılmadan 900k yapmış mercedes gördüm.
-
parçasını kolay bulamazsın. vursan çıkma arayacaksın 20 küsür yaşında arabalar. hem zahmetli hem pahalı olur hemde çok yakar bu arabalar.
boyatıcam filan diyorsun, eski mercedes alıp arabaya verdiğin para kadar daha para harcamaktansa 8-10k aralığında reno bak daha iyi.
hem az yakar hem parçası ucuz.
-
Vurursa at çöpe gitsin arabayı uğraştığına değmez.