folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ukrayna Hakkında Herşey

Ukrayna Hakkında Herşey

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

birçok ülke türkiye kadar gelişmiş değil.. avrupaya giderseniz görürsünüz ben diim yani..

güzellik rahatlık 4mevsimlik gibi şeyleri falan yazmıyorum.. ama en pis işlerde bize yapılıyor malesef ki :( teror laneti

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

Ben de amerikanyayi mi yazsam

Amerika cok komplex bi yer hacı neresını yazcan :)

He ben de vazgectim iste sonra. 

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

hatunlar uzun boylu demi orada dunyanın en uzun boy ortalamasına sahıp ulke heralde 

Yok Vikingler daha uzun.Kadınlar Türkiyedekilerden daha uzun ama dünyanın en uzunu değiller.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

hacim burada ogretmen maaslari 250$-350$ arasi degisiyor ayrica sinif ogretmenligi yapabilmen icin cok iyi derecede ukraynaca ogrenmen gerekiyor ve ukraynaca bana kalirsa cok igrenc bi dil rusca orta derecenin ustunde biliorum ukraynacada baslangictan biraz ileri ukraynaca zor dildir ve cok fazla degisiklik gosteriyor bolgelere gore bizim turkiye gibi kolay olmaz buraya gelmek ve calismak ama burada tekrardan uni bitirirsen saniyorum bi yelerde calisma imkanin olur.

o ne hacı cep harçlığı gibi :( peki 350 dolar yeter mi 1 ay yiyip içmeye. bi gece karı tutsan 100 150 dolar istemiyo mu :/

eğer o parayla geçiniliyosa geleyim hemen zaten evde oturdupum halde 300 400 dolar harcıyom şu an :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Bi an aklıma şu vidyo geldi....

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/2008/kiev-otobusu

:D :D :D

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    haci telden yaziyorum dusuncelerin henuz cig oldugu icin yanlis bilgi verdigin dogru henuz kievi bile tam anlami ile bilmiyorsun bu sebepten dolayi yanlis bilgi veriyorsun uzun bi yazi yazarim sizin icin ama aksam yazabilirim ancak bu arada yanlislarindan 2 tanesini yazayim bilgin olsun en azindan 1. si ukraynada buyuk alisveris merkezi sayisi benim bildigim kadaribi soyleyeyim daha fazlasida vardi 7 tane senin soledigin ocean plaza daha yeni bitti 1 hafta once acildi. 2. si buranin ekonomisi yatirimlik bir yer degil cok tehlikeli bir ulke kari kiz konusunda ise cenk arkadasin solediklerine katiliorum giyibmeyi bil azin laf yapsin kendi evin olsun 2 tanede kokteyl ismarla cikaramayacagin hatun neredeyse yok benden sana tavsiye bi vodkabara bi bionicaya bi deluxe git bak bakalim yapabiliomusun haci kimseyi kandirmaya gerek yok bunlarin karisi kizi ciddi anlamda rahat onemli olan dogru ata oynamak ayrica haftada 4 kari atabilmek icin ole hayvan gibi para harcamaya gerek yok tek tabanca olucaksin ve giyinmeyi bileceksin kalite oldugunu goster muhabbetinde acsin olay bitmistir restaurant konusunda bildigim turk restauranti sayisi 6 tane gerisini sen hesapla daha cok hatan var dedigim gibi daha cigsin ben okadar gezip gormeme ragmen ben bile eksik bilgi verebilirim o yuzden bukadar atak olma ayrica bilgi sahibi olmadan fikir sahibide olma once ogren sonra konus

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

hacim burada ogretmen maaslari 250$-350$ arasi degisiyor ayrica sinif ogretmenligi yapabilmen icin cok iyi derecede ukraynaca ogrenmen gerekiyor ve ukraynaca bana kalirsa cok igrenc bi dil rusca orta derecenin ustunde biliorum ukraynacada baslangictan biraz ileri ukraynaca zor dildir ve cok fazla degisiklik gosteriyor bolgelere gore bizim turkiye gibi kolay olmaz buraya gelmek ve calismak ama burada tekrardan uni bitirirsen saniyorum bi yelerde calisma imkanin olur.

o ne hacı cep harçlığı gibi :( peki 350 dolar yeter mi 1 ay yiyip içmeye. bi gece karı tutsan 100 150 dolar istemiyo mu :/

eğer o parayla geçiniliyosa geleyim hemen zaten evde oturdupum halde 300 400 dolar harcıyom şu an :)

haci 350 dolar eger sokakta yasamayi goze aliyorsan ve disarda ayagi yanmis enik gibi gezmiyeceksen yeterli olur kari tutsan 1 geceligine karisindan karisina degisiyor gidip clubden alacaksan yari paraya cikarirsin hatta sabaha kadar takilirsan 3/1 fiyatina goturursun :D ayrica burada ole kolay degil haci hayat sartlari herkesin soledigi gbi degil aylik 2 kisi icin minimum 1300 dolar gerekli egerki orta duzey yasamak istiyorsan club gezme tozu isi 2 haftada 1 :D

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    haci telden yaziyorum dusuncelerin henuz cig oldugu icin yanlis bilgi verdigin dogru henuz kievi bile tam anlami ile bilmiyorsun bu sebepten dolayi yanlis bilgi veriyorsun uzun bi yazi yazarim sizin icin ama aksam yazabilirim ancak bu arada yanlislarindan 2 tanesini yazayim bilgin olsun en azindan 1. si ukraynada buyuk alisveris merkezi sayisi benim bildigim kadaribi soyleyeyim daha fazlasida vardi 7 tane senin soledigin ocean plaza daha yeni bitti 1 hafta once acildi. 2. si buranin ekonomisi yatirimlik bir yer degil cok tehlikeli bir ulke kari kiz konusunda ise cenk arkadasin solediklerine katiliorum giyibmeyi bil azin laf yapsin kendi evin olsun 2 tanede kokteyl ismarla cikaramayacagin hatun neredeyse yok benden sana tavsiye bi vodkabara bi bionicaya bi deluxe git bak bakalim yapabiliomusun haci kimseyi kandirmaya gerek yok bunlarin karisi kizi ciddi anlamda rahat onemli olan dogru ata oynamak ayrica haftada 4 kari atabilmek icin ole hayvan gibi para harcamaya gerek yok tek tabanca olucaksin ve giyinmeyi bileceksin kalite oldugunu goster muhabbetinde acsin olay bitmistir restaurant konusunda bildigim turk restauranti sayisi 6 tane gerisini sen hesapla daha cok hatan var dedigim gibi daha cigsin ben okadar gezip gormeme ragmen ben bile eksik bilgi verebilirim o yuzden bukadar atak olma ayrica bilgi sahibi olmadan fikir sahibide olma once ogren sonra konus

Ben kievden bahsettim yazımın zaten genelinde.Ben büyük alışveriş merkezi gidip Odessadakini yada Harkovdakini yazacak değilim.Bilmediğime bilmiyorum yazıyorum çünkü öbür şehirleri gezmedim.

Disko konusu doğru ama Ukraynadaki her kız diskoda mı geziyor? Yani sokakdaki bir hatuna hadi tanışalım diyip akşam yatakda mı bitiriyorsun işi ? Czech street falan mı burası yoksa :D Ben diskolara gitmesemde oralardan çıkmayan bir sürü arkadaşım var herkezin söylediği aynı şeyler.Rahat olmasına rahat hatunlar ben zaten rahat değil demiyorum ama kesinlikle Türkiyede anlatıldığı kadar bir ortam yok.Diskoyu falan geçtim yani istediğin karıyı istediğin yerden alıp götürebileceğin biryer değil ha sen aksini iddaa ediyorsan sen millete yapayanlış bilgi veriyorsun kusura bakma.Rahat olmaya bakarsan zaten bütün avrupadaki hatunlar rahat.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/97190/100-kisiyi-dudaktan-opmek

Bir örnek.

Yatırım konusuna gelince benim gözlemim bu şekildeydi. O konuda senin yazdığın doğru olabilir bilgi sahibi değilim ama fikir yazmışım ( Onuda yazma sebebim burda dışardan gördüğüm kadarı ).

Onun dışında ne yazdıysam aynen katılıyorum hiçbirinde bir yanlış yok.Bir buçuk sene ile 4 sene arasında dağ taş fark yok.Nasıl bir yerde 20 senedir yaşıyan insanla 30 senedir yaşıyan insanın arasında çok fark yoksa öyle.Sonuçda bende buraya 1 aylık turistik tatile gelip bu yazıyı yazmadım hacı : )

Edit:Bu arkadaşı gerçekde de tanıyorum.Ben buraya gelmeden önce beni çok bilgilendirdi sağolsun çok soruma cevap oldu.Kendisinden daha fazla tecrübem yoktur burda.Ben kendi gözlemlediklerimi yazdım ve doğru olduklarını düşünüyorum kendisi çok ısrar ediyorsa bu doğrudur diye bir konuda ben daha fazla üstelemiyorum.

u235 tarafından 15/Ara/12 22:52 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

350 dolara 1 ay olmaz hacı Kenya falan değil burası ya naptın sen :D

2800 grivne ediyor 350 dolar.Ben öğrenci işi 2 bin 250 grivne yiyorum aylık ( alkol,gece hayatı yok,konaklama hariç )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

s.a. tekrardan hacilar oncelikle bu soylediklerim kiev icin gecerli olup bolge bolge farkliliklar gostermektedir.

arakdaslar kiev ole geliyimde is yapayim yasayayim diyebileceginiz pek tekin olan bir memleket degil. niye diye soracaksiniz birden cok sebebi mevcut mesala ekonomi mesela yiyecek problemi mesela giyecek problemi ev en buyugu yasayacak yer problemi. simdi ben size ufak capli bi anlatim yapayim.

kiev dedigimiz yer yani ukraynanin bas kenti(diger sehirleride dilim dondugunce anlatacagim) heryeri okadar guvenli olmayan yer yer problemli hatta bazi bolgelerinde gece disari cikmaya korkacaginiz yerdir. buyuklugu tahminimce istanbul kadar olmasada 3/2 si kadar rahat vardir. alt yapisi cok guzel bir sekilde mimarize edilmis olup metrolarla suslenmistir. cesmelerinden yeri geldiginde su yerine camur akmaktadir ama isin guzel tarafi  ise 7/24 sicak suyunuz akmakatadir. merkezi sistemle isitilir. aylik tek odali bir evin elektrik su ve buradaki adi ile kamunalna (yani mulk vergisi) nin ederi 350-430 grvna arasidir takribi turk lirasi ile 80-110 lira arasidir. egerki bu evde 1 kisi ikamet ediyor gosteriliyorsa. yoksa evlerde su sayaclari takilir 1 ton sicak suyun ederi 13-16 grvn soguk suyun tonu 3-4 grvn arasinda degisir ona gore hesaplanir. onun haricinde ev sahipleri genelde yavsaklardir ev kirasini geciktirirseniz sizi evden atmaktan beter ederler. burada ev tutmanin bedeli 300$+kamunalna dan baslar odeyebileceginiz duzeye kadar artar (dip not 300 dolarlik ev tavuk kumesi buyuklugunde olup tahmini 35m2 evdir.) burada evler turkiyedeki mantiklarla yapilmaz evler tek oda 2 oda 3 oda olarak gecer ve bazi ev sahipleri icin koridorlar oda diyede sayilabilir. eski tip bi ev denk gelirse odadan odaya gecme evlere rastlayabilirsiniz.

gelelim burada yasam sartlarina aylik geliriniz eger evde yasiyorsaniz minimum 800 dolar olmak zorundadir bu sartlarda sigara icebilir haftada 2 kere evde 1 kere cok abartmamak kaydi ile disarida zaman gecirebilirsiniz. ancak derseniz eger ben hergun yemegimi disardan yiyecegim istedigim kariyada atliyacagim bu sartlarda sizin is zor benden tavsiye gelmeyin cunku cok kucuk ihtimal burada rezil olmamaniz. Burada ukraynada en buyuk sikinti yemektir ve daha sonrada giyecek insanlarin cogu turkiyeden gelen mallari giyerler ve pazardan giyinirler bu nufusun 3/2 kismina denk gelir dolaplarini acicak olursaniz 10 kiyafetin sadece 3 tanesi markadir. yemek konusunda ise patlicani kisin tane ile satarlar ve fiyati yaklasik olarak 3 liraya denk gelir. domatesin kilosu kisin sert oldugu surecte yaklasik olarak 7-10 lira arasi degisir. et burada ucuz sanirim turkiyeye gore, kilosu 13-18 lira arasinda degisiyor eger merak ediyorsaniz kievde 2 tane turk kasap mevcuttur. Egerki dogu anadolu taraflarindan gelmeye niyetiniz varsa veya o bolgenin kulturu ile buyuduyseniz burada bulgur bulamama durumunuz var gelirken mumkun mertebe kalacagini sure icin getirin ha burada var bi turk marketi onlarda fiyat biraz enteresan 7 lira civarinda kilosu. sucuk getirin arada bi cani istiyor insanin birde eger rakiyi seviyorsaniz getirin burada bulunmaz hint kumasi neredeyse. Kievde 6 taneye yakin turk restauranti mevcut istanbullular bilirler tike restauranti onun bir subesi kievdedir. Ayrica bu restaurant haricinde 5 tane turk restauranti bilmem kac tanede arap restaurantlari vardir gonlunuzce gidip yiyip icebilirsiniz hicbiri domuz etini mutfaklarina sokmazlar. dersenizki restaurant yeter gidelim bi burgerking yapalim kusura bakmayin nah yaparsiniz. ama mcdonalds ciddi anlamda buyuk bir ag kurmustur bazi bolgelerde neredeyse 2 tane yanyana bile gorebilirsiniz.(aralarindaki mesafe 500mt) onun haricinde tavuk doner ciddi anlamda potansiyel teskil ediyor bilimum her kose basinda yapan vardir. yemek konusunda daha fazla sey anlatilir ama yeterli bukadar.

insanlari hakkinda anlatacak olursak %90 da beyin denilen nesne 2 bacak arasina veya alkole calismaktadir 365 gunde 400 kusur tane bayramlari vardir ve mumkun mertebe yatmayi seven bir millettir. calismayi kesinlikle sevmezler bi okadarda eglence duskunudurler yeni trendleri karoke barlardir. sushi ve o tarz seyleri cok severler sushici cok fazlasi ile bulabilirsiniz. alkol almayi cok seven bir millettir akillari fikirleri votkadir icerler ve azitirlar ama kavga etmekten cok korkarlar tabiki bu soyledigin kievin %60 lik kismi icin gecerli geriye kalanlar ciddi anlamda agrasif yapiya sahiptir ve hatta kavga edeceginizi anladiysaniz oradan topuk olun cunku dayak yediginiz yerde gozunuzu acamayabilirsiniz. eski nesilleri tam bir komunist beyinle yasamaktadir yeni nesil ise tamamen amerikanin on gordugu mantikta koyun surusu seklide yasarlar. Agizlari ciddi anlamda cok bozuktur. Kufur etmeyi cok severler hatta bizden bile bozuktur agizlari ama kufurleri sabittir gelistirmezler kendilerini turkcedeki kufurleri ruscaya cevirip soylediginizde onlar icin cok enteresan gelebilir. Okul okuma konusunda evet %90 ni okumustur ama egitim kalitesi her okulda iyi degildir. kievde universite sayisi 50 ye yakindir. bi ukraynali iseniz eger cok zorlu bi egitim surecinden gecersiniz, yabanci ogrencilere genelde dolar banknotu olarak baktiklari icin pek sikinti olmuyor onlarda. Dil konusnda ise ukraynca rusca karisik bi dil konusulur. genelde yaslilar veya kiev disindan gelenler ukraynaca konusurlar temiz rusca ogrenmek burada disarida neredeyse imkansizdir hatta en yakin arkadasiniz bir guneyli ukraynali ise ondan ogrendiginiz ruscayi bir rus anlamayabilir. tarik arkadasimiz ukraynacanin kibar oldugunu soylemis ama bence rusca ukraynacadan daha kibar bi dildir. egerki bi rusa denk geldiyseniz. ayrica ukraynacaninda birden fazla sivesi mevcuttur hatta temiz ukraynaca dedikleri dili sadece o bolgede yasayanlar veya oradan goc etmisler anlayabilir bu bolge karpati daglarinin oldugu bolgedir. yani bati tarafi genelde o bolgenin insanlari pek sevilmez.

ekonomiye gelecek olursak yukarida da bahsettigim gibi insanlar calismayi sevmediklerinden ekonomisi pek iyi degildir. yonetimdeki insan 2012 kupasindan vurgun yapacagini sanarken basini aldi ama gecen secimlerde tekrar basa getirdiler.saniyorum rusyadan dolayi basa geldi ileri derecede rus sempatizanidir.ukrayna son ceyrekte elindeki dolar rezervlerini eritme durumundadir yani ulkeye dolar girmiyor genelde cikiyordur ekonomiciler anlar nedemek istedigimi. bu sebepten dolayi ekonomik kriz yasanma riski cok yuksektir.onceki kazanclarinin olmadigini soyliyenler var burada 10-15 senedir is yapanlarin soyledikleri bu sekilde. egerki burada yatirim yapmayi dusunuyorsaniz biraz dikkatli olmaniz tavsiye edilir. egerki is yapmayi planliyorsaniz buradaki turk is adamlari derneginin baskanin yazisini bi okumanizi oneririm http://tuid.org.ua/ukraynada-devaluasyon-kapida-mi-ulke-yatirim-acisindan-cazip-mi-burak-pehlivan

teknoloji konusunda ciddi anlamda gelismis bi ulkedir kendi komponentlerini uretmeselerde onlari nasil kullancaklarini cok iyi biliyorlar. internet aglarida o sekilde cok iyi derecedir. 100mbit/s intenetiniz varsa gercekten okadar internetiniz var demektir ukraynada kendi agi icerisinde download hiziniz minimum 2mb tir. ve bu rakam artmaktadir. telefon sistemleri neredeyse bedava denecek durumdadir sadece farkli operatorleri araken ucret odersiniz onun haricinde kendi operatorunuzdeki bi numarayi aramak bedavadir. mesajlasmnin ucreti 10 krs internetin ederi (yeni kampanya life musterileri icin) gunluk 1 kurustan daha ucuzdur. (limit bilimiyorum) . 

ulasim konusuna gelecek olursa burada her arac bir taksidir yolda elinizi kaldirdiginizda herhangi bi araba durur biner ve gideceginiz yere cok uygun fiyatlara gidebilirsiniz trafik yazin bos olur ama kisin olum derecesine gelir o yuzden insanlar hem sicak hem hizli olan metrouyu kullanirlar ve gidecekleri yere daha hizli giderler. metro ve otobus ucretleri turk lirasi ila 50krs-75krs arasinda degisir. 

daha fazla anlatilacak sey var ancak ben yoruldum sorulariniz varsa yazin cevaplayayim.

delimiyim ben?
Toplam Hit: 10244 Toplam Mesaj: 80