Ukrayna Hakkında Herşey
-
u235 bunu yazdıitfaiyeci bunu yazdı
25 mbps internet 12 tl beyler ben kullanıyorum suan.O önceden yazdığım fiyat başka bir firmanındı.Kota mota zaten hiçbirinde yok.
Benim postu öldürdünüz :D
u235 hocam bi yukarda sorduklarıma bakıverir misin ^^
-
izzmarit bunu yazdı
Ukrayna hakkında sorularım olacak (:
Ağustosta Kazantip'e gidiyoruz, yedi gün kalacağız. Simferopol'a ineceğiz, ordan Popovka'ya geçip kalacak yer olayını orda çözelim diye düşündük. Büyük oteller şu an için pahalı görünüyor gözümüze, ingilizce aramalarda küçük oteller pansiyon vb bulamadık adamların dilini de anlamıyoruz. Popovka'da konaklama konusunda fikri olan var mı? Şöyle kişi başı 20-25 euroluk bir konaklama yapabilirsek şahane olacak.Bir diğer seçenek Myrnyj'de konaklamak ama Kazantip'e yaklaşık 30 km uzaklığındaymış. Toplu taşıma olayı nasıldır orda konaklarsak istediğimiz saatte gidip gelebilir miyiz? Taksi ücretleri ne durumda? O taraflarda kalabilmek için başka şehir/bölge önerebilir misiniz ya da alternatif sunabilir misiniz? Kamp alanı falan varsa öyle bir şeyler de olabilir her şeye açığız.
Bütçeyi duyduklarımıza göre ucuz ülke diye göründüğü için kişi başı 1500 lira civarında tutmayı düşündük. 400 lira zaten uçak, 1100 liraya 7 gün kalıp yiyip içebilir miyiz orda? Göründüğü kadarıyla bir öğün 2-3 eurodan 9-10 euroya kadar tutabiliyormuş, bir bira 2 euro bir votka 4 euro civarındaymış.. Doğru mudur?
İngilizce anlaşabilir miyiz herkesle? Kazantip'e gidenimiz var mı aramızda?
Başka bilgi/öneri varsa da dinlemeyi çok isterim..
valla o bölgeler bana uzak olduğu için hiç bir bilgim yok.Kievde otobüs ve taksi çok ucuz büyük ihtimal kırımda da öyledir.Yeme içme istanbulla aynı fiyat hatta adam gibi yemek istiyorsanız İstanbuldan daha pahalıdır.Yatış kalkışda çok pahalıdır onuda aklınızda tutun.
1100 lira aşağı yukarı 4500 grivne eder.
Günlük 400 grivneye ucuzundan bir apart bulsanız orda 7x400 eder 2800 grivne.Yeme içme içki ve ulaşım için kalan para 1700 grvn.1700 grvn de sadece yemeğe zor gider orda.Bide siz içki falan içeceksiniz.
Fiyatlı yine az hesapladığım halde bütçeniz pek kurtarır vaziyetde değil.Kaldı ki o organizasyona binlerce kişi gidiyor ordaki fiyatları sen düşün.Ama kiraladığınız yerde mesela evde yemek yapma falan düşünürseniz bide patates,tavuk falan gibi ucuz takılırsanız beraber o zaman yemekden bayağı hesaplı tutabilirsiniz parayı.Çünkü hep dışarda yerseniz para dayanmayabilir.Yine dediğim gibi turistik bir bölge olması orayı dahada pahalı yapıyor.
Bence siz limiti 1500 yapın ortalama derim.
-
izzmarit sen yinede oraya gidenlerle görüş.Ben gitmediğim için fiyat konularında sana tam olarak kesin bu doğrudur diye bişey söyleyemem.Benim gittiğini söyleyen arkadaşım varda ona sormak istemiyorum sallıyor gibime geliyor :D
Çok ucuz falan diyenlere inanma sonuçda gittiğin yer tatil beldesi ve festival.İçki ucuz olsada yeme içme ve kalma pahalıdır unutma.
-
u235 bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Ukrayna hakkında sorularım olacak (:
Ağustosta Kazantip'e gidiyoruz, yedi gün kalacağız. Simferopol'a ineceğiz, ordan Popovka'ya geçip kalacak yer olayını orda çözelim diye düşündük. Büyük oteller şu an için pahalı görünüyor gözümüze, ingilizce aramalarda küçük oteller pansiyon vb bulamadık adamların dilini de anlamıyoruz. Popovka'da konaklama konusunda fikri olan var mı? Şöyle kişi başı 20-25 euroluk bir konaklama yapabilirsek şahane olacak.Bir diğer seçenek Myrnyj'de konaklamak ama Kazantip'e yaklaşık 30 km uzaklığındaymış. Toplu taşıma olayı nasıldır orda konaklarsak istediğimiz saatte gidip gelebilir miyiz? Taksi ücretleri ne durumda? O taraflarda kalabilmek için başka şehir/bölge önerebilir misiniz ya da alternatif sunabilir misiniz? Kamp alanı falan varsa öyle bir şeyler de olabilir her şeye açığız.
Bütçeyi duyduklarımıza göre ucuz ülke diye göründüğü için kişi başı 1500 lira civarında tutmayı düşündük. 400 lira zaten uçak, 1100 liraya 7 gün kalıp yiyip içebilir miyiz orda? Göründüğü kadarıyla bir öğün 2-3 eurodan 9-10 euroya kadar tutabiliyormuş, bir bira 2 euro bir votka 4 euro civarındaymış.. Doğru mudur?
İngilizce anlaşabilir miyiz herkesle? Kazantip'e gidenimiz var mı aramızda?
Başka bilgi/öneri varsa da dinlemeyi çok isterim..
valla o bölgeler bana uzak olduğu için hiç bir bilgim yok.Kievde otobüs ve taksi çok ucuz büyük ihtimal kırımda da öyledir.Yeme içme istanbulla aynı fiyat hatta adam gibi yemek istiyorsanız İstanbuldan daha pahalıdır.Yatış kalkışda çok pahalıdır onuda aklınızda tutun.
1100 lira aşağı yukarı 4500 grivne eder.
Günlük 400 grivneye ucuzundan bir apart bulsanız orda 7x400 eder 2800 grivne.Yeme içme içki ve ulaşım için kalan para 1700 grvn.1700 grvn de sadece yemeğe zor gider orda.Bide siz içki falan içeceksiniz.
Fiyatlı yine az hesapladığım halde bütçeniz pek kurtarır vaziyetde değil.Kaldı ki o organizasyona binlerce kişi gidiyor ordaki fiyatları sen düşün.Ama kiraladığınız yerde mesela evde yemek yapma falan düşünürseniz bide patates,tavuk falan gibi ucuz takılırsanız beraber o zaman yemekden bayağı hesaplı tutabilirsiniz parayı.Çünkü hep dışarda yerseniz para dayanmayabilir.Yine dediğim gibi turistik bir bölge olması orayı dahada pahalı yapıyor.
Bence siz limiti 1500 yapın ortalama derim.
Hmm..
Hocam bizim niyetimiz aşağı yukarı şöyle.. Gelelim 2 gün festival alanında az yiyip çok içelim, 2. günün sabahında kafamızı bir yere sokup biraz uyuyalım, sonra 2 gün daha öyle takılalım şeklinde.. Konaklama tam 7 gün değil de mümkün olursa 3 bilemedin 4 gecelik olsun, orda da yüksek beklentilerimiz yok bir yatak olsun belki iki parça eşyamızı güvenle bırakabilelim yeter. Yemek de hani şöyle sandviç gibi bir şeyler olsun, restoranda güzel yemekte hiç gözümüz yok, ölmeyecek kadar yiyelim o kadar.
Ama önerini mutlaka göz önünde bulundurup bütçeyi uçak hariç 1500e çekmeye çalışacağım.. Artarsa ne güzel ama gidip her şeyimizi tüketip kafamızı duvara vurmayalım 500 lira için.
Taksi ücretleri nasıl hocam? Bir de bilgin var mı festival alanında bir sağlık sorunu olsa biz turistler nasıl tedavi olacağız sistem nasıl işliyor?
-
Ukranya güzel bi yere benziyor Lise diploma puanına göre istedigin bölüme gidebiliyorsun sınava girme derdin yok parayı bastır yazıl güzelmiş.Şimdi ukrnayada okumak ve yaşamak vardı.
-
u235 bunu yazdı
izzmarit sen yinede oraya gidenlerle görüş.Ben gitmediğim için fiyat konularında sana tam olarak kesin bu doğrudur diye bişey söyleyemem.Benim gittiğini söyleyen arkadaşım varda ona sormak istemiyorum sallıyor gibime geliyor :D
Çok ucuz falan diyenlere inanma sonuçda gittiğin yer tatil beldesi ve festival.İçki ucuz olsada yeme içme ve kalma pahalıdır unutma.
Ya giden bulamadım ki. Günlerdir dolaşmadığım forum sözlük kalmadı gittim diyenler heeum hmmpfs bilemiycem diyor, sallamış herhalde adamlar :D
Couchsurfingden yer ayarlamaya çalışıyorum oralarda kimse host açmamış daha. Anlamıyorum ki binlerce yorum yüz binlerce kişinin olduğu video fotoğraflar var ben giden bulamıyorum :D
-
izzmarit bunu yazdıu235 bunu yazdı
Ya giden bulamadım ki. Günlerdir dolaşmadığım forum sözlük kalmadı gittim diyenler heeum hmmpfs bilemiycem diyor, sallamış herhalde adamlar :D
Couchsurfingden yer ayarlamaya çalışıyorum oralarda kimse host açmamış daha. Anlamıyorum ki binlerce yorum yüz binlerce kişinin olduğu video fotoğraflar var ben giden bulamıyorum :D
madem öle ben senin için bi arkadaşa yazayım yine ama uyduracak gibime geliyor :D
Dil konusunda sıkıntı yaşamazsın çalışanlar az çok da olsa İngilizce biliyorlardır.Taksi ücretleri Kievde kadıköyden ümraniyeye kadar 30-40 tl falan tutuyor hatta daha az.Ama taksiyi sokakdan değil telefonla arayarak adrese çağırın o zaman ucuz oluyor.
Yaralanırsanız nerde tedavi edilirsiniz hiç bilmiyorum :D
Sen bide bu konuyu Ayhuna danış derim.
-
u235 bunu yazdıizzmarit bunu yazdıu235 bunu yazdı
madem öle ben senin için bi arkadaşa yazayım yine ama uyduracak gibime geliyor :D
Dil konusunda sıkıntı yaşamazsın çalışanlar az çok da olsa İngilizce biliyorlardır.Taksi ücretleri Kievde kadıköyden ümraniyeye kadar 30-40 tl falan tutuyor hatta daha az.Ama taksiyi sokakdan değil telefonla arayarak adrese çağırın o zaman ucuz oluyor.
Çok teşekkür ederim hocam yardımın için. 7 Ağustosta gidiyoruz, o zamana kadar kulağına bir şey gelir ya da bir önerin olursa hep dinlemek isterim. Ayhun'a da pm atıyorum (:
-
izzmarit bunu yazdıu235 bunu yazdıizzmarit bunu yazdıu235 bunu yazdı
Çok teşekkür ederim hocam yardımın için. 7 Ağustosta gidiyoruz, o zamana kadar kulağına bir şey gelir ya da bir önerin olursa hep dinlemek isterim. Ayhun'a da pm atıyorum (:
bu siteye baktınmı üye olarak giriyorsun.
+7 909 6606030 Irina
+7 926 3802065 Roman
8 1038 093 4632840 Ludmila
info@republicz.com buda accommodation sağlıyormuş..
Aslında forumlarda bir çok kişi var iyi araştırırsan sanırım ulaşırsın istediğin bilgilere. -
janni bunu yazdı
bu siteye baktınmı üye olarak giriyorsun.
+7 909 6606030 Irina
+7 926 3802065 Roman
8 1038 093 4632840 Ludmila
info@republicz.com buda accommodation sağlıyormuş..
Aslında forumlarda bir çok kişi var iyi araştırırsan sanırım ulaşırsın istediğin bilgilere.Baktım baktım hocam ya o siteden bir şey anlamadım ingilizce versiyonunun bile yüzde doksanı rusça.
Yedi sekiz forum üç sözlükte bulabildiğim her gittim diyenle iletişim kurdum ama yanıt verenler pek gitmiş gibi görünmediler gözüme.. Bakalım daha çıkar birileri herhalde ya.
Yabancılar da aynı şekilde, ya adamlar orda hafızayı resetleyip geliyorlar ya da gitmemişler gittik diye dolaşıyorlar..
republicz de soyma derdinde booking.com'dan gecelik 150 liraya denk gelen oteli buyrun özel indirimle 200e kalın diye itelemeye falan çalıştılar (: