Ülke Seçim Kararınız.
-
Merhabalar.
Bir Önceki Konumda Bilenler Bilir Yada Bilmeyenler İçin Link;
http://tahribat.com/Forum-Siz-Olsaydiniz-Neyi-Napardiniz-163257/Vel Hasıl;
Kararımı Verip Gitmeye Karar Verdimç. Ama Şimdi Önümde Yine İki Seçenek Var.
1-) Ukrayna--Kiev
2-)Avusturya- Viyana
Kiev'in İnşaat Müh. Üni yıllık harcı Viyana göre daha pahalı. Ama Hayat ise Viyana Kieve Göre Daha Pahalı. Ve Avusturya Avrupa Birliği Üyesi. Fakat Irkçılık Biraz Fazla Diyorlar.
Gelelim Sadete,Siz Olsaydınız Hangi Ülkeyi Seçerdiniz Neden.
-
Viyana.. Avrupadasınız en azından.. Eğitimi Almanca sanırım ama..
-
Ukrayna'yı seçerdim. İngilizce'nin yanına Rusça öğrenebilme ihtimali var...
-
kiev e gitmedim ama hocam gitmişti. hiç memnun değildi. saçlarımız siyah diye çok kötü bakıyorlardı tramvayda falan demişti. dövecekler diye korkmuşlar. baya bi yaygın dedi. oraya gitmeni tavsiye etmem demişti (gezi için)
viyana ya gittim çok kez. pek sevmedim.. aşırı pahalı, övünüldüğü kadar da güzel bir yer değil bana göre. ırkçılık olayını bilmem ama varsa da haklılar. çekirge sürüsü gibi türk ve müslümanlarla dolu her yer. özellikle viyana havaalanında taksi-otobüslere adam çağıranlar hep türkler :) elini salla türke çarpar o derece..
bu ikisinin arasından tercih yap dersen viyana derdim. schengen üyesidir avusturya. izdediğin gibi çık dolaş schengen area da. ukrayna schengen e dahil değil. ama viyanada nasıl geçinirsin bilmem. :) suya 5 euro verdiğimi biliyorum
-
maddi durumda sıkıntı yoksa viyana. ırkçılık heryerde var.
-
http://www.leidenranking.com/ranking.aspx bu linkte dünyanın 500 üniversitesini sıralamışlar.avusturya dan 5 üniversite var.
-
Ailevi maddi yönden biraz sıkıntılar var. Lakin Çokda Sıkıntı Olucağını Zannetmiyorum. Ama Viyanada Gerçekten Çok Irkçılık Varmış :/ Onu Düşünüyorum.
-
dobroskilerin yanına git dayı full pupsi :)
-
iskoçya
-
bence;
-> inşaat mühendisliği okuyacağını ve rusça öğrenceğini
-> rusyada iş yapan bir çok büyük türk inşaat fiması olduğunu
-> ve yine avusturyanın aksine hayatın daha ucuz
-> uçak biletinin daha ucuz
-> ayrıca vize işlemlerinin daha kolay olduğunu
-> ve bunun gibi bir sürü şey vs... vs... düşünürsek
ben Ukrayna diyorum : )
-