folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ülkeden Kaçtım Hala TC Firmaları Soymaya Devam Ediyor

Ülkeden Kaçtım Hala TC Firmaları Soymaya Devam Ediyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Bu tamamen senin hatan. Yurtdışına çıkacak birinin ilk planlaması gereken şeylerden biridir pasaport vize gibi kullandığı operatörün gideceği ülkedeki tarifesini inceleyip ona göre işlem yapmalısın.

Nasıl ki yabancı turistler eğer Türkiye de 1-2 günden fazla kalacaksa gidip kontorlü hat alıyor sende öyle yapmalıydın yada TR hattını yurtdışında kalacağın süre güne ve ihtiyacın olan zamana göre paketini tanımlatmalıydın.

Bu arada kıbrıs diyen olmuş arkadaşlar Kıbrıs ın dünyanın diğer ülkelerinden hiç bir farkı yok orası da yurtdışı geçiyor.

Özet olarak sen kaşınmışın.

Burada Bodrum da sınıra çok yakın olduğumuzda bile dönem dönem yurtdışındaymış gibi bazistasyonu sinyal alabildği için çoğu kişi yurtdışını arama ve kullanımı kapattırıyor lte den gte girmesin diye

Hani bi laf vardı saçma cezalara maruz kalıp bedelini ödeyenler o saçmalıkları en çok savunanlar olur gibi biseydi o hesap olmuş seninki de adam kimseyi aramayacagi için tarife değişmemiş zaten ee beni ararlar da bana girerse diye dusunmemesi mi hata? 

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    PanxeR bunu yazdı

Bu tamamen senin hatan. Yurtdışına çıkacak birinin ilk planlaması gereken şeylerden biridir pasaport vize gibi kullandığı operatörün gideceği ülkedeki tarifesini inceleyip ona göre işlem yapmalısın.

Nasıl ki yabancı turistler eğer Türkiye de 1-2 günden fazla kalacaksa gidip kontorlü hat alıyor sende öyle yapmalıydın yada TR hattını yurtdışında kalacağın süre güne ve ihtiyacın olan zamana göre paketini tanımlatmalıydın.

Bu arada kıbrıs diyen olmuş arkadaşlar Kıbrıs ın dünyanın diğer ülkelerinden hiç bir farkı yok orası da yurtdışı geçiyor.

Özet olarak sen kaşınmışın.

Burada Bodrum da sınıra çok yakın olduğumuzda bile dönem dönem yurtdışındaymış gibi bazistasyonu sinyal alabildği için çoğu kişi yurtdışını arama ve kullanımı kapattırıyor lte den gte girmesin diye

hacı engelli kadrosundan mı girdin foruma ?

adam diyo ki, ben paket falan istemiyorum, parası neyse vericem açtım 30 sn altı konuştum. operator benim haberim olmadan bana konuştuğumdan çok daha pahalı paket yapmış. burda adamı nası haksız çıkarabiliyosun amına koyim

@holyone hacı abi verimor dan falan bi tane voip alıp telefona kurup turkiye aramalarını onun üstünden yapabilirsin ihtiyacın olunca.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    cybermole bunu yazdı

kıbrısa gittiğimde banada gecirdiler sanki yabancı memlekete gittim ..

evet yabancı memlekete gittin. burasi başka bir ülke. Burada hala telsim vardi. vodafone geleli 1 yil olmadi. 

@HolyOne bir şikayette bulun. Eğer siklemezlerse hakem heyeti vs işlemlerinde benim kardes yardimci olur. Kendisi avukattır seni o kadar uzak mesefaden yormayalim.

Birde taktik vereyim. Ben türkcell kullanıyorum turkiyede. Türkiye hattıma upcall uygulamasini tanimladim. Rahatsiz etme moduna aldim. Birisi benim turkcell numaramı aradiğinda ekranda upcall'dan bildirim düşüyor. XXXX numarali sahis sizi ariyor. Rahatsiz etme modunda oldugu için meşkull caldirdik. Tamam diyorum Bip ile VOIP üzerinden ara. Hoop adama ben dönüyorum. Voip den konustugumdan kktc de ki internet paketimden gidiyor. 

rakkoc tarafından 23/Eyl/21 08:47 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

nikoten ve yolbulucu

malesef eksikliğiniz operatör tarifelerini seçerken onlara bağlı diğer koşullarında bulunduğunu unutmak.

holy belki itiraz edip parasını iade alabilir fakat ister vodafone olsun ister telekom ister turkcell tüm paketlerde yurtdışı tarifeleri var

ve bas bas bağırıyorlar günlük kullanım şu kadar diye , kimse kusura bakmasın yurtdışına giderken bavula don koymayı unutmuyorsanız tarifenizide ayarlamayı unutmayacaksınız yada en azından bir telefon açıp öğreneceksiniz.

yurtdışında bir türk hattı kullanıyorsanız eğer

sadece arama değil aranma da ücrete tabidir ve tarife varsa tarifedeki dakikalardan tarife yoksa saniye başına ücretlendirilir.

peki bunu neden öğrenmek yerine

ya ben yurtdışına gittim

ordada kullanım yaptım 

fatura geldi

diyorsunuz ve vu anormal birşey gibi davranıyorsunuz.

Tecrübe önemli artık bunları okuyan herkes biraz daha dikkatli olur.

not: operatör paketlerini ben belirlemiyorum fiyatları ben koymuyorum evet pahalı ama sıkıntı o değil buradaki problem bilgi eksikliği.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    PanxeR bunu yazdı

nikoten ve yolbulucu

malesef eksikliğiniz operatör tarifelerini seçerken onlara bağlı diğer koşullarında bulunduğunu unutmak.

holy belki itiraz edip parasını iade alabilir fakat ister vodafone olsun ister telekom ister turkcell tüm paketlerde yurtdışı tarifeleri var

ve bas bas bağırıyorlar günlük kullanım şu kadar diye , kimse kusura bakmasın yurtdışına giderken bavula don koymayı unutmuyorsanız tarifenizide ayarlamayı unutmayacaksınız yada en azından bir telefon açıp öğreneceksiniz.

yurtdışında bir türk hattı kullanıyorsanız eğer

sadece arama değil aranma da ücrete tabidir ve tarife varsa tarifedeki dakikalardan tarife yoksa saniye başına ücretlendirilir.

peki bunu neden öğrenmek yerine

ya ben yurtdışına gittim

ordada kullanım yaptım 

fatura geldi

diyorsunuz ve vu anormal birşey gibi davranıyorsunuz.

Tecrübe önemli artık bunları okuyan herkes biraz daha dikkatli olur.

not: operatör paketlerini ben belirlemiyorum fiyatları ben koymuyorum evet pahalı ama sıkıntı o değil buradaki problem bilgi eksikliği.

hacı, dakika ücreti belli yurt dışında. sms ücreti belli her bok belli. ben gitmişim diyelim "dakikası 10 lira, e iyi ben 3 dakika konuşucam 30 lira güzel fiyat" dedim 3 dk konuştum ama operatör beni haberim iznim bilgim olmadan pakete sokup 500 lira fatura kitlemiş ben haksız mı oluyorum amına koyim ? 

adam 7 tane 30 saniyelik konuşma yaptım diyo. dakikası 71 tl lik bir paket mi var ? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Şeyhim girelim sunucuya indirelim aşağı. 

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

hacı, dakika ücreti belli yurt dışında. sms ücreti belli her bok belli. ben gitmişim diyelim "dakikası 10 lira, e iyi ben 3 dakika konuşucam 30 lira güzel fiyat" dedim 3 dk konuştum ama operatör beni haberim iznim bilgim olmadan pakete sokup 500 lira fatura kitlemiş ben haksız mı oluyorum amına koyim ? 

adam 7 tane 30 saniyelik konuşma yaptım diyo. dakikası 71 tl lik bir paket mi var ? 

yurtdışı paketleri genelde günlük tariflerdir.

örnek veriyorum günlük 10 tl ye türkiye'deki tüm paketin geçerli günlük fiyat 50 tl diyelim.

10 gün boyunca her gün 30 saniye konuşursan  10x50 = 500 TL fatura gelir.

matematik ile iligi mi sıkıntı var ne ile ilgili var anlamadım.

https://www.vodafone.com.tr/VodafoneRoaming/red-tarifeleri-icin-her-sey-dahil-pasaport.php

Her Şey Dahil Pasaport Her Şey Dahil Pasaport ile günde sadece 49,90 TL'ye Türkiye'deki tarifenizi yurt dışında kullanmaya devam edebilirsiniz.

Geçerli Ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Danimarka, Estonya, İzlanda, Japonya, Karadağ, Lüksemburg, Moldova, Suudi Arabistan, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, KKTC, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Malta, Monako, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan.

https://www.turkcell.com.tr/yurt-disi/yurt-disinda-kullanim/yurt-ici-tarifeniz-otomatik-olarak-yurt-disinda-da-gecerli

Tarifen Yurt Dışında Geçerli  49,90 TL / GÜN

Hata nerede bilemedim. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

altı üstü 42 sterlin, sana koymaz şeyhim.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek

Ben yurtdışına çıkarken araştırıp paket aldığım halde beni yine öptüler. Benim aramalarım harici beni arayanlarla yaptığım konuşmaları da sanki ben aramışım gibi bana kitlemiş ipneler. Müşteri hizmetleri paketi alırken hiçbir şekilde bu konuda bilgilendirme yapmıyor.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

Operler arama aranma her turlu.. faturayi iptal et abi 2-3 ayda bir tl yuklersin hat kapanmaz tr ye gittiginde kullanirsin ben oyle yapiyorum

override tarafından 23/Eyl/21 23:42 tarihinde düzenlenmiştir

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
Toplam Hit: 5147 Toplam Mesaj: 37
turkcell yurtdışı paketi