folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ülkemizde Neden Bu Kadar Fazla Starbucks Var ?

Ülkemizde Neden Bu Kadar Fazla Starbucks Var ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

Sivasda iş yapamayan bir pideci vardı dert yanıyordu bana işler kötü diye olum dedim kafayı kullan 15 temmuz şehitleri pidecisi yap ismi bak gör dedim

http://www.sivaslokantalari.com/firmalar-115-Sivas-Merkez-Pideciler-15-Temmuz-Sehitler-Pide-Firini.html

Yorum Yazan : pidesever
    Tarih : 09.10.2018 12:39:08
    15 Temmuz Şehitler Pide Fırını
    1 kaşarlı 15 temmuz söyledik içine sahte ürün koymuşsunuz

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek

Ülkemizde insanlar kaliteden ziyade şekil yiyecek ve içeçekleri tercih etmesinden kaynaklanıyor. Yani öyle çok matah kahveleri olduğunu düşünmüyorum. Evde dibek, türk, osmanlı ve menengiç kahvelerini devamlı tüketen biri olarak söylüyorum.

www.tithack.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Niye 1000 odalı sarayımız var sorusunun cevabıyla aynı ...

Gösteriş meraklısı zavallı  bir orta doğu toplumuyuz

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bana kalirsa kahveleri sik gibi ama Türkiye şartlarında lan bi oturup iki yudum kahve içeyim diyip rahat oturacağınız tek mekan bunlar. Avrupa'da falan yaygın olmamasının sebebine gelince. Rakkoc aciklamis biraz, adamlarda oturmus bir kultur var zaten. Artı 1 maksimum 2€'ya gayet iyi bir kahveyi herhangi kose basi barında-kafesinde icebiliyorsun. Bence en onemli sebep, adamlarda bizim gibi saatlerce bos bos oturan kitle olmamasi. Millet calisiyor, issiz gucsuz adam sayisi yok. Bizim issiz kitlenin cogu startbucks'a kombine amk. Adamlarda hakli yapacak is guc yok mecburen gidip serin serin oturup zaman olduruyor, arada ciftlesiyor falan. Avrupa'da adam arkadasiyla maksimum 1saat bulusup laklak edip isine gucune koyuluyor. Bizde starfucks'ta bulusup abidik gubidik içecekler soylenip, saatlerce instagram-arada muhabbet modunda vakit geciriliyor.  Ben mesela sadece  uzun cekim dabıl espresso icerim, cok guzel degil ama disarida icebilecegimin en iyisini bunlar yapiyor. Diger vayt caklit moka, misto falan o islerden hic anlamam. Dabil espresso : 7,5 TL

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

lan olum 

kahveye 25 tl ödüyor  30 tl ödüyor  . Türk kahvesi 1 şişe suya 1 tane lokuma 35 tl veriyor

adamlar malmı bu pazarı kaçırsın .

neymiş kahvesiz uyanamıyormuş . o zaman sus ve içmeye devam et .

Daha ucuzunu tedarik edebilcen mi zahmetsiz reis

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=xrxZGMSdUCE 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

ortalama bir cafe ile fiyatları aynı olmakla birlikte kahveleri leziz ve dk başı "çay verim mi abi" diyen garsonları yok. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

diğer ülkelerde neden bu kadar yok sorusuna cevabım; diğer ülkelerde starbucks'ın yerel alternatifleri mevcut. oralarda ihtiyaç yok. bizde alternatif yok.

bakın 3 arkadaşımla birlikte toplam 4 kişi bursa podyumparkta gayet kurumsal gibi duran bir mekan olan emirgan sütişe oturduk. ikişer tur çay içtik. tatlı yedik vs neredeyse 100 liraya yakın bi hesap gelecek. 2 saat kadar oturduk ve biz istemeden garson çay getirdi. yani mekan kalabalık olsa ve biz yer işgal ediyor olsak falan yine bir nebze anlarım ama pek müşteri de yok. emrivaki yaparak bize çay getirdiler, benim sinirlerim tepeme zıpladı açıkçası. starbucks'ta böyle bi olayı asla yaşamazsınız. insanlar starbucks'a gidip karton bardakta kahveye 10-15 lira verirken kahveden ziyade işletme anlayışını satın alıyor.

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu sorunun cevabı şu aslında,

Aylık 2500TL maaşa;

Starbucksta mı çalışırsınız?

yoksa

Aylık 3000TL maaşa;

15TemmuzŞehitlerKafe'de mi çalışırsınız?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ekinalp
    ekinalp's avatar
    Erkek

Olay tamamen marka değeriyle alakalı. Tüm dünyanın kafasında o markaya karşı oluşturulan bir algı var. Apple ürünlerinde de aynı şey geçerli, 2000 TL'ye de işimizi rahatlıkla görebilecek telefon modelleri varken gidip iPhone'a Macbook'lara onbin TL'ler veriyoruz. Ülke olarak maalesef bu çapta dünyaca bilinen bir marka oluşturamadık.

Toplam Hit: 6274 Toplam Mesaj: 51
starbucks