Ülkemizde Neden Bu Kadar Fazla Starbucks Var ?
-
Sivasda iş yapamayan bir pideci vardı dert yanıyordu bana işler kötü diye olum dedim kafayı kullan 15 temmuz şehitleri pidecisi yap ismi bak gör dedim
Yorum Yazan : pidesever Tarih : 09.10.2018 12:39:0815 Temmuz Şehitler Pide Fırını
1 kaşarlı 15 temmuz söyledik içine sahte ürün koymuşsunuz -
Ülkemizde insanlar kaliteden ziyade şekil yiyecek ve içeçekleri tercih etmesinden kaynaklanıyor. Yani öyle çok matah kahveleri olduğunu düşünmüyorum. Evde dibek, türk, osmanlı ve menengiç kahvelerini devamlı tüketen biri olarak söylüyorum.
-
Niye 1000 odalı sarayımız var sorusunun cevabıyla aynı ...
Gösteriş meraklısı zavallı bir orta doğu toplumuyuz
-
Bana kalirsa kahveleri sik gibi ama Türkiye şartlarında lan bi oturup iki yudum kahve içeyim diyip rahat oturacağınız tek mekan bunlar. Avrupa'da falan yaygın olmamasının sebebine gelince. Rakkoc aciklamis biraz, adamlarda oturmus bir kultur var zaten. Artı 1 maksimum 2€'ya gayet iyi bir kahveyi herhangi kose basi barında-kafesinde icebiliyorsun. Bence en onemli sebep, adamlarda bizim gibi saatlerce bos bos oturan kitle olmamasi. Millet calisiyor, issiz gucsuz adam sayisi yok. Bizim issiz kitlenin cogu startbucks'a kombine amk. Adamlarda hakli yapacak is guc yok mecburen gidip serin serin oturup zaman olduruyor, arada ciftlesiyor falan. Avrupa'da adam arkadasiyla maksimum 1saat bulusup laklak edip isine gucune koyuluyor. Bizde starfucks'ta bulusup abidik gubidik içecekler soylenip, saatlerce instagram-arada muhabbet modunda vakit geciriliyor. Ben mesela sadece uzun cekim dabıl espresso icerim, cok guzel degil ama disarida icebilecegimin en iyisini bunlar yapiyor. Diger vayt caklit moka, misto falan o islerden hic anlamam. Dabil espresso : 7,5 TL
-
samaccc bunu yazdı
lan olum
kahveye 25 tl ödüyor 30 tl ödüyor . Türk kahvesi 1 şişe suya 1 tane lokuma 35 tl veriyor
adamlar malmı bu pazarı kaçırsın .
neymiş kahvesiz uyanamıyormuş . o zaman sus ve içmeye devam et .
Daha ucuzunu tedarik edebilcen mi zahmetsiz reis
-
-
ortalama bir cafe ile fiyatları aynı olmakla birlikte kahveleri leziz ve dk başı "çay verim mi abi" diyen garsonları yok.
-
diğer ülkelerde neden bu kadar yok sorusuna cevabım; diğer ülkelerde starbucks'ın yerel alternatifleri mevcut. oralarda ihtiyaç yok. bizde alternatif yok.
bakın 3 arkadaşımla birlikte toplam 4 kişi bursa podyumparkta gayet kurumsal gibi duran bir mekan olan emirgan sütişe oturduk. ikişer tur çay içtik. tatlı yedik vs neredeyse 100 liraya yakın bi hesap gelecek. 2 saat kadar oturduk ve biz istemeden garson çay getirdi. yani mekan kalabalık olsa ve biz yer işgal ediyor olsak falan yine bir nebze anlarım ama pek müşteri de yok. emrivaki yaparak bize çay getirdiler, benim sinirlerim tepeme zıpladı açıkçası. starbucks'ta böyle bi olayı asla yaşamazsınız. insanlar starbucks'a gidip karton bardakta kahveye 10-15 lira verirken kahveden ziyade işletme anlayışını satın alıyor.
-
Bu sorunun cevabı şu aslında,
Aylık 2500TL maaşa;
Starbucksta mı çalışırsınız?
yoksa
Aylık 3000TL maaşa;
15TemmuzŞehitlerKafe'de mi çalışırsınız?
-
Olay tamamen marka değeriyle alakalı. Tüm dünyanın kafasında o markaya karşı oluşturulan bir algı var. Apple ürünlerinde de aynı şey geçerli, 2000 TL'ye de işimizi rahatlıkla görebilecek telefon modelleri varken gidip iPhone'a Macbook'lara onbin TL'ler veriyoruz. Ülke olarak maalesef bu çapta dünyaca bilinen bir marka oluşturamadık.