folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ulkemizde Ters Giden Şeyi Merak Ettiniz Mi?

Ulkemizde Ters Giden Şeyi Merak Ettiniz Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabagliturk
    karabagliturk's avatar
    Erkek

İyi günler diliyorum ilk konum sizi biraz aydınlatmak istedim.Okuduktan sonra herkez bilgisayardan ışıl ışıl kalkacak:)

Şimdi ilk durumu anlatıyım.Dolmuşa binersiniz 50 kişi cüzdan gider telefon gider yani cepcilik.Taksiye binersiniz bir hız bir agresiflik.Döner yersiniz böcekli.Havuza girersiniz temizlenmiyor.

Peki neden?
    Dolmuşta çalışan günlüğünü çıkartmakiçin para vermesi gerek.Taksici plaka sahibine para vermesi gerek.Dükkan işletenlerin neredeyse hiçbiri kendi dükkanına sahip değil.Döneri böcekli eksik kaçak yapcakki para kazanacak.Eksik nerde biliyormusunuz.İnsan eger plaka sahibi olsada çalışsa dolmuşa o kadar kişi almaz.İnsanın kendi dükkanı olsa Para yetiştirme kaygısı olmaz etini az koymaz böcek ilecı alır.Bütün masrafları karşılarlar.
    Yani insanlar biryerlere para yetiştirmeye çalışıyor.Çok parayla az iş yapma isteği hızlı iş yapma istegi burdan geliyor.

Türk insanının en büyük özelliğidir çabuk havalanır.Görmemiştir.Ben türküm ama böyle.Bizim köyde 70 li yıllarda herkez sefaletten asker polis ögretmen olup kurtulmaya çalışıyordu.Şimdi bazıları köşeyi döndüler(çala çırpa)Bazılarıda harvurup harman savurdular.Bir nesil daha gelcek.İnşallah bu nesil sağlam olur durumu görüp.

Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti Şahsıyım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Bu iletiyi yazabiliyor ve bir başkası bunu okuyabiliyorsa hala kör değiliz demektir =)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek
    çok yerinde bi tesbit az çalışaraktan çok kazanmak bu illetten kurtulmadıkça bizden bi bok olmaz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Ben hemen hemen hergün otobüse minübüse binerim. Vallahi bir kez bile hırsızlık olayına rastlamadım :\
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LordVader
    LordVader's avatar
    Erkek

O degilde yaslari 15-25 arasi degisen tipi tiplerin yolda gecerken sana uyuz uyuz sanki dusmanmissinda oldurcek gibi bakmalari artik moda oldu.

Hepimiz ayni milletteniz ne bu hirs anlamis degilim neyin artisligini yapiyosun kardesim ?

I find your lack of faith disturbing.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    ülkemizde zaten bi tane doğru giden bişey varmı :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
     Bahsettiğin olay kapitalist düzenin bir getirisidir. İnsan bir kere kapitalizm çarkına girdiğinde o çarklarda ezilip gidecek yada başkalarını ezecek. Tıpkı 3 kuruşluk şeye 30 kuruş fiyat çeken şahıslar gibi. Bunlar küçük burjuvazi. Kaymağı ise büyük başlar yiyor.Onların da kim oldukları belli. Bir işçiye 450 tl verip aynı işçi üzerinden net 10 milyar kazanan insanlar. Para kazanmaktan başka düşüncesi olmayan insanlar.. Eğer herkes adil şekilde haklarını alabilse, o çarktan bir kurtulabilse dünya ne kadar bir güzel yer olurdu.. Gün yakındır, o çarklar yıkılacaktır, umut...

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Atam ne demiş,

"Türk milleti çalışkandır"...buna sadık olmak da vatanını sevmek ile orantılı diye düşünüyorum...

Bir de "herkes" kelimesini de doğru kullanalım,benim de böyle ufak tefek hatalarım oluyorsa dile getirin ki Türkçemiz olabildiğince güzel kullanılabilsin ve öyle kalsın =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabagliturk
    karabagliturk's avatar
    Erkek

Bir işçiye 450 tl verip aynı işçi üzerinden net 10 milyar kazanan insanlar  demişsin kardeşim bak sana birşey yazıyım

Bir tandığımın fabrikası vardı 15 kişiye kadar devlete bişey parası vermiyor onu geçince 4-5milyar civarında bi getirisi daha biniyor.onu vermemek için 2 tane 15 kişilik fabrika açtı.1 tane 30 kişilik açmaktansa.....

4-5 apartman aldı.20 sene önce babasıyla kavga edip istanbula kaçmış bir insan.

tekstil fabrikası var ve birşey daha söyleyim onuda ögrendim .Orda işçilere müzik dinletiyorlarmış.Ama farklı müzik yasak aynı kaset sabah 9 da baslıyor aksam 5 e kdar.DAkikası dakikasına aynı nedenide şuymuş.Eger insan müzik dinlemezse ogün aklına takılan bişeyi ülkeyi maaşını düşünebilir işten kaytarabilirmiş.5 gün dinleyen alışıyo ona ve takır takır calısıyor.zaman geçiyor.İşte bir kapitalizm daha...:(

Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti Şahsıyım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bir ülkede herşey vergiye bağlanırsa olacağı zaten budur başka hiç birşey değil.Saçma insanların ülkeyi YÖNETEMDİĞİ bir toplum olup çıkarız.

Cumhuriyet rejiminde her ne kadar kapitalistliğe yer yok, komünist, faşizmle ilgili yok denilsene bana göre yeri geldiğinde bazı şeyler değişebilir.Ne gibi ?

kıbrısta benzin 2 ytl, Türkiyedeki 50 ytllik jb 23, 150 ytl lik chevas 48 ytlye.Clio ülkeye 11.500 ile giriyor, 24.500 e satılıyordu (dayım 3 sene önce alırken fiatı buydu tam olarak vergii yazayım)  8 bin ötv vergisi 11.500 + 8 = 19.500 5 bin de ıtır bıtır vergisi 24.500

alın size çiftçinin, taksicinin, işçinin çöküşünü sağlayan neden.Türkiye nin borç batağına girmesinin nedeni.Bunların yerine Türkiye tarım, sanayi ye yüklencek.Üretim yapacak.Kendi üretecek.Pirinci rusyadan alacağına kendi tarlalarında millete para verip çalıştıracak ve ürün alacak.Çinden mallar alacağına kendisi üretecek.

Böylece kalkınacak.Devrim arabalarına karşı olanlar gibi biz araba yaparsak fındığı nasıl satarız deyip Türkiyenin işini bitiren zihniyet oldukça biz daha çok yerimizde sayarız. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    poison_ivy
    poison_ivy's avatar
    Erkek
    bunları biliyordum zaten :/

GOA/PSYCHEDELİC TRANCE
Toplam Hit: 2290 Toplam Mesaj: 20