Ulkemizde Ters Giden Şeyi Merak Ettiniz Mi?
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------
Atam ne demiş,
"Türk milleti çalışkandır"...buna sadık olmak da vatanını sevmek ile orantılı diye düşünüyorum...
-----------------------------katılıyorum..Ülkemiz insanının en büyük ve kronik sorunu tembellik ama bu da sadece eğitim sistemiyle falan düzelmez bence eğitimin yanında öğretim de lazım
-
parvati bunu yazdı:
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
Atam ne demiş,
"Türk milleti çalışkandır"...buna sadık olmak da vatanını sevmek ile orantılı diye düşünüyorum...
-----------------------------katılıyorum..Ülkemiz insanının en büyük ve kronik sorunu tembellik ama bu da sadece eğitim sistemiyle falan düzelmez bence eğitimin yanında öğretim de lazım
-----------------------------öğretimde lazım ??
Bizim ülkemizde yapılan sırf öğretimdir.Eğitim değil.İnsanlara 2+2 nin 4 olduğu öğretmekle bir ülke daha ileri götürülmez.
Fakat bencil olmamayı, paylaşmayı, ülkeyi sevmeyi vs.. gibi bir çok konuyu okullarda yaşarken öğrenirsek bu eğitim olur.Okulların hiç birinde eğitim yoktur.Bir şımarık veleti sene başından sonuna kadar bak disipline veririm diyeceğine hoca gerçekten verse belki bütün sınıf rahat edecek ve şımarık akıllanacaktır.
Öğretmenlerimiz gerçekten ne kadar yeterli ? Ki şunu düşünün onların eğittiği bir toplum ne kadar ilerler ? Suç öğretmenlerde mi hayır ?
Annelerde babalarda, devlette, yasalarda, yasaları uygulayan insanalrda vs...
Yani bir ülkede parasızlık varsa bencillik our.Bencillik varsa herkez birbirini ezmeye çalışır.Birbirini ezerken yasalar hafifse millet korkmadan birbriini öldürür, suç işler vb. şekilde uzayıp giden saçma bir döngü var.
Askeriyede bir söz var Eskişehir hava kuvvetlerinde
"Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"
Millet görevini iyi yapıyor mu ? Yapmıyor değil mi.
O zaman bizde yapmıyoruz.Eğer milleti bilinçlendiremiyorsak, eğer onlara Atatürk'ü, ülkesini sevdiremiyorsak, empati kurmayı öğretemiyorsak suç birazcıkta bizde.
-
Bu ülkede okullarda eğitim verilmiyor hep öğretim çocukların beyni hep derslerle yoğun olduğu için başka konularda düşünemiyorlar.Atatürkü sadece tarih kitaplarında gördükleri kadarıyla biliyorlar onun düşüncelerini öğrenmiyorlar.Sonra ne oldugu belirsiz cemaatlere gidip beyni yıkanarak Atatürk düşmanı oluyolar.Bu sadece bi örnek bunun gibi gençlerimizi kandırarak ülkelerinden bile soğutuyolar.
-
karabagliturk bunu yazdı:
-----------------------------Dolmuşa binersiniz 50 kişi cüzdan gider telefon gider yani cepcilik.Taksiye binersiniz bir hız bir agresiflik.Döner yersiniz böcekli.Havuza girersiniz temizlenmiyor.
nerde ya$iyorsun hoja sen? -
çalışan ibnede oyuzden. Herşey çalışanda bitiyor adam parasını alıyo aman banane diyo girerse patrona girer yeni iş bulurum nolcak peh diyor okadar. bütün problem bu.
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------O degilde yaslari 15-25 arasi degisen tipi tiplerin yolda gecerken sana uyuz uyuz sanki dusmanmissinda oldurcek gibi bakmalari artik moda oldu.
Hepimiz ayni milletteniz ne bu hirs anlamis degilim neyin artisligini yapiyosun kardesim ?
Bence ana konudan daha önemli bir tespit bu!Dün gece D.bakırda kız arkadaşla rahat konuşayım diye 2 de ana cadde de dolaşıyordum bi aşşağı bi yukarı.İki polis aracı geldi cevirdi beni kimlik sordu.Çevre binalardan şikayet varmış dolaşma.
Yani sokakta yürürken bile her an tanımadıpınız bir insanla kan davalı gibi ağızburun girme potansiyeliniz var.Omuzun çarpar bilmeden herif döner dönmez yavas hayvan der,çüşş öküz der.Pardon,özür dilerim demene bile fırsat vermez.Ama avrupa'da bu böylemi.Durup dururken müebbet yeme ihtimaliniz yüksek anlayacağınız.İstanbul'da da aynı durum.Ama en azından okumus insanların bol olduğu mekanlarda gezerken bunu açıkca farkedersiniz.Çarptığınızda haklı haksız siz de o da pardon deyip geçersiniz.Hem tanımadığın adam sana ne diye şekil yapsın ki der insan.Ama işte bunu bile kafası almayan insan sayımız çok!
-
bi arkadaş yasaların eksikliğinden falan bahsetmişti
hatırlarmısınız nice insanlar af'tan yararlanıp çıkıyordu.
ama çocuğun biri ekmek çaldı diye kaç yıl hapis yemişti... adalet bu işte...
-
Yanlış düşünce.
Türklerdeki lüks merakından oluyor.
Bakıyorsun "sözde gariban" taksiciye, elinde bilmemne marka 1,000 YTL'lik cep telefonu.
Arabasında Borbet jantlar.
Cebinde para yok tabii.
Hayatım boyunca kontor bilmemne derdi çekmedim, ama hep ucuz telefon kullanmışımdır.
Hala da şaşırırım, 1,000+ TL'lik iPhone alıp da, kontörü olmadığı için ödemeli atanlara.
Sanırlarki, karı kız onlara bakacaktır...
Tavır çok yanlıştır...
Mazot parası olmayan bir Audi A4 sürücüsündense,
Cebinde parası olan, telefonunu kullanabilen, gezebilecek kadar mazotu olan bir Ford Fiesta sürücüsü olmayı tercih ederim.
Dolmuşçular da, "orta gariban" bir hayat yaşamayı kabullenseler,
"Aşşağı lüks" bir hayat beklentileri olmasa çok daha rahat ederlerdi.
-
egalix bunu yazdı:
karabagliturk bunu yazdı:
-----------------------------Dolmuşa binersiniz 50 kişi cüzdan gider telefon gider yani cepcilik.Taksiye binersiniz bir hız bir agresiflik.Döner yersiniz böcekli.Havuza girersiniz temizlenmiyor.
nerde ya$iyorsun hoja sen?
-----------------------------normal zamanlarda istanbulda
haftasonları antalyadayım...
memleketim amasya kurban bayramı gbi tatillerdede amasyaya giderim
evim arabam yok.lüks yasamayı seciyorum.mazota benzine her hafta devletin verdigi zamnlardan kacıp.o kullanmadım arbayla haftada 50-60 para kazancım olur.onuda kültürel faliyetlerde degerlendiririm