folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Eğitimi Orta Sınıfın Düştüğü Bir Tuzak Mıydı?



Üniversite Eğitimi Orta Sınıfın Düştüğü Bir Tuzak Mıydı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2009
    Erkek

    Bence doğru bölüm tercihi ile bir tuzak değil, yani benim için bir tuzak değildi. Rizede üniversite okurken tunceliden bir çocuk vardı eleman çay eksperliği okuyordu. Doğru bölüm tercihi yapamamaya güzel bir örnekti.


    Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2003
    Erkek

    bizim ülkede üniversite=meslek diye görüldüğü için çoğu insan tuzağa düştüğünü sanıyor. o nedenle mutsuzluk en üst seviyede.

    bu paralelde yine üniversite eğitimi geleceğe yatırım gibi görülüyor. lisede bir hocam oğlunu boğaziçinde okuturken "benim mercedes'im istanbul'da" diyordu. 

    çoğu mercedes ise gidecek yol bulamıyor, yine mutsuz.

     

    ytü sbui'de bir hocamız burası meslek öğretme yeri değil, meslek isteyen myo okumalıydı derdi. adam felsefik olarak haklı ama beklentilerden farklı..

     

    kendi adıma konuşursam keşke su tesisatçısı olsaydım. mesleğin modası geçmez hiçbir zaman gibime geliyor.

    kendime çalışırım ve dünyanın her yerinde geçerli.

     

    10 yıllık beyaz yakalıyım, 10 yılda iyi bir usta da olurdum heralde.


    De genio e de louco, todos temos um pouco!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    olm çocuklarını üniye gönderen insanlara bakıyorum hayatları bitiyor. deli paralar ödüyorlar .

    o paralarla çocuğunun yetenekli olduğu iş kursalar çocuğun hayatı kurtulur.

    bizim apartmandaki insanların yarısı öğretmen yarısıda benim gibi amele.

    üni okumayan herkes eğitimcilerden çok kazanıyor sadsdasdasf

    sadece 1 aile atanmışlar iyi kazanıyorlar. 

    sanayici abinin 2 arabası var. piyasada yardırıp bilgisayar işi yapan komşumun 2 arabası var.

    üni okumuşların hepsi per perişan


    fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    insanlar düşünmeyi sevmiyor. bir şeylerin üstüne kafa yormayı sevmiyor. ve bu çok doğal bir şey. beynimiz 97% otopilotta çalışıyor. aktif düşünme için harcadığımız zamanımız max 3% falan (beyinle ilgili çalışan nöroloji ile ilgilenen bilim insanları söylüyor bunu.)

    türkiyede insanlar normalde de az düşünmeyi seviyor. bu yüzden eğer biraz aşağıya yakın bir aileyse "okusun memur olsun" biraz daha eğitimli bir aileyse "kariyer yapsın" dışında bir şey düşünmek istemiyor. çünkü bunu oturup düşünmek te bir yük.

    aileler çocukları için yapabilecekleri en doğru şeyi herkesin yaptığı şey olarak düşünüyor. herkes üniversiteye yolluyor onlar da yolluyor. bu da gayet doğal bir şey.  (450 bin yıl öncesini düşünün. avcı-toplayıcı falan takılıyoruz. tam ceylanlara saplıcaz karşıdan aslan geliyo. herkes kaçıyo. herkese uymayıp "bi dk lan ne kaçıyoz amına koyim" diyenleri hep aslanlar yedi ve soyları tükendi)

    bir de türkiyede süper bir lüksümüz var : devlet 

    her şeyin suçlusu yapabiliyoruz devleti.

    sik gibi çocuk mu yetiştirdin? devlet suçlu

    lisede sikimsonik şeyler yaptın ve üniversite trenini kaçırdın, mucizevi bişey olmazsa asgari ücretle mi yaşayacaksın? tabiki sistem suçlu

    gidip "lan bu bölüm ne iş yapar" diye bakmadın, açıp bi "ben bu bölümü memur olmak için okuyorum ama devlet kaç kişi almış bu bölümden" diye bakmadın kim suçlu? tabiki devlettt !

    hal böyle olunca insanlar ne  düşünce şekillerini ne yaptıklarını değiştirme ihtiyacı hissetmiyor. 

    üniversiteler gereksiz falan değildir. benim evde pense var gereksiz mi? tabiki değil . pense gibi bi alet nası gereksiz olabilir. ama alıp penseyi mutfaktaki kaşıklığa koyup sofrada kullanmaya kalkarsan tabiki gereksiz olur.

    üniversite bi araç, onla ne yapacağınız size kalmış. "ben mezun olayım sihirli bi şekilde iş bulayım ehehhe" diye bi dünya yok. olmaması lazım zaten. 

    her şey bi ticaret, sen bişeyler öğreneceksin, yaptığın işle katmadeğer üreteceksin. işverenler diyecek ki "muratın yaptığı işi ben 30 a satarım murata da 15 veririm.", sonra öbürü diyecek ben murata 16 veririm gel murat buraya. vs vs 

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    askmilitani
    askmilitani's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    Üniversiteler sadece bulunduğu bölgeyi kakindirmak veya ekonomik canlılık vermek. Sallasan mühendise çarpacak. Üniversite benim açımdan vakit kaybı.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2005
    Erkek

    gafani kullanirsan okulu kullanip ziplayabiliyosun bir yerlere.
    okul gerekli degil fakat opsiyonlar yaratiyor onlari nasil degerlendirdiginde sana kalmis.

    kimisi hatun dusuruyor,kimisi egleniyor,kimisi yurt disi kasiyor,kimisi inekleyip bi sikim olamiyor,kimisi inekleyip bi sikim olup saga sola ego kasiyor milletide kasiyor falan.


    ''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    sadece bi işe gireyim diye okunan üniversiteler boş.

    kendini gerçekten geliştirerek okuyanlar ise şu an nerelerde az çok biliyosunuz.


    goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Üniversite meslek edindirme kursu değildir. Ancak bizim ülkede popülist bir yaklaşımla bol keseden üniversite açıldı ve mevcut kontenjanlar gereksiz arttırıldı. Üniversite sınavına öğrenci hazırlıyorum ama üniversiteye giriş kolaylaşsın diye bolca kontenjan verilmesinden bu kadar üniversite açılmasından rahatsızım. Üniversitenin bir kıymeti olmalıydı. Kaliteli nitelikli eğitime ağırlık verilmeliydi. Sayı seviciliği ve istatistik sevdikleri için nitelik gün geçtikçe düşüyor. kimsenin tercih etmediği boş bölümler çıkmaya başladı. Öyle bölümler var ki 1 tane öğrenci var diye 10 tane öğretim görevlisi çalıştırılıyor. Saçma sapan bir düzen oldu. Üniversite eğitimi tuzak değil de üniversite politikası yanlış olduğu için buralara geldik. Evet orta sınıf yani asgari ücretin 2-3 katı geliri olan ama hakettiği yaşamı yaşayamayan ülkenin eğitimli kesiminin amına koydular.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

    Üniversite meslek edindirme kursu değildir. Ancak bizim ülkede popülist bir yaklaşımla bol keseden üniversite açıldı ve mevcut kontenjanlar gereksiz arttırıldı. Üniversite sınavına öğrenci hazırlıyorum ama üniversiteye giriş kolaylaşsın diye bolca kontenjan verilmesinden bu kadar üniversite açılmasından rahatsızım. Üniversitenin bir kıymeti olmalıydı. Kaliteli nitelikli eğitime ağırlık verilmeliydi. Sayı seviciliği ve istatistik sevdikleri için nitelik gün geçtikçe düşüyor. kimsenin tercih etmediği boş bölümler çıkmaya başladı. Öyle bölümler var ki 1 tane öğrenci var diye 10 tane öğretim görevlisi çalıştırılıyor. Saçma sapan bir düzen oldu. Üniversite eğitimi tuzak değil de üniversite politikası yanlış olduğu için buralara geldik. Evet orta sınıf yani asgari ücretin 2-3 katı geliri olan ama hakettiği yaşamı yaşayamayan ülkenin eğitimli kesiminin amına koydular.

    Güzel..

    Şu sayı seviciliği o kadar özetliyor ki kamu kurumlarının girdiği bataklığı.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2015
    Erkek
    affetmez bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı
    affetmez bunu yazdı

    Günümüzde üniversite mezunu olmanın eskisi gibi bir anlamı kalmadı. Özellikle orta sınıf üniversite eğitimiyle bir şeyler yapabileceğini sanıyordu. Alt sınıf hiç okumadan meslek öğrendi, zengin zaten zengindi.

    Bu durumda üniversite eğitiminin orta sınıfın düştüğü bir tuzak olduğu söylenebilir mi? Ne düşünüyorsunuz?

    Üniversite eğitim için bence çok iyi bir yer değil ama herkesin gitmesi gereken bir yer. Çünkü sen orada eğitimi değil mentaliteyi alıyorsun, fikirlerini geliştiriyorsun, bir çok kültürle/insanla/fikirle tanışıyorsun. Bakış açın her şeyin değişiyor. 

    Bu mentaliteyi her yerde almak mümkün değil. Yozgat'ta ne gibi mentalite alacaksın?

    yozgat gene iyi bu ülkenin burdur'unda bilecik'inde osmaniye'sinde heleki adıyaman'ında üniversite var.. mentaliteyi gec bileciğin nufusu ne? adıyaman'da sakallı üniversitesi olmus resmen vizyon yok. osmaniye'de üniversite yapmayı bırak kim il yaptı orasını? bu bölgelere giden öğrenciler nasıl bir yenilikci vizyon öğrenicek ki? ne katacak bu ülkeye diplomalı işsizlik dısında.. kızmayın kırılmayın ben işveren olsam buralardan cıkan mühendis adayını mı işe alırdım yoksa istanbul'daki apartmandan bozma üniversiteden mühendis cıkanı mı? linc edilmemek için cevap veremiyorum.. 


    Evrim içi mürit..laugh is live..
Toplam Hit: 3641 Toplam Mesaj: 26
eğitim