Üniversite Hocasını Şikayet Etmek
-
ömer ismet uzunyol meslek yüksek okulu hocam
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler şuan için notların açıklanmasını bekliyoruz
-
balık_ nickli mürid geldi la aklıma. ayrıca hocam bırakmayın peşini, eşşoğlu eşşeklerin başı boş değil. En basitinden dekanlığa bile şikayet etseniz götünden kan alırlar adamın.
-
KaRaKuLe bunu yazdı
*Hiç bir öğrenciyi ne dersten ne sınavdan çıkaramazsın çıkarırsan suç sayılır bir öğrenci kopya bile çekse yakaladığında tutanak tutturup sınavına devam ettirmek zorundasın.
*Kağıttan puan kırmak diye bir şey yok yeni çıkan kanuna göre eğer haksız yere puan kırılırsa anında uyarı alıyorlar
*Hiç bir öğrenciyi rencide edecek şekilde davranamazsın. Bu da uyarı almaya neden olur.
Şimdi size sormak istediğim şey şu sizce nasıl bir yol izlemeliyiz. Benim aklımda olan şey şu;
*Düşük veya yüksek notlar açıklandığı an kağıdına dava açtırıp inceleme komisyonuna gönderilmesini isteyecez.
*Daha sonra sınıf içinde imzalı dilekçeler toplanıp hoca hakkında soruşturulma açılacak.
*Ondan sonra avukat olan kuzenimle direk adliye gidilip hoca hakkında hakaret davası açılıp kişilik haklarınına zarar verdiğinden ve insan gururunu rencide ettiğinden dolayı maddi ve manevi tazminat davası açılacak.
Biz de akademisyeniz ama bu kadar piçlik yapılmaz bir değil iki değil lisansı bitirip hiç bir akademik başarısı olmayan insanlar sırf egolarını tatmin edecek diye o kadar öğrenci zor durumda kalamaz bu işi aldığı "Öğretim görevlisi" ünvanini bıraktırana kadar bırakmıycam.
Sayın mürid kardeşim. Öncelikle derdini anlıyorum ve hak veriyorum; ancak birkaç noktada emin olmak adına önce sorularım sonra da kendi okulumdan aldığım izlenimi sana sunmak istiyorum izninle.
Öncelikle şu yukarıda yazdığın ilk 3 maddeye katılmıyorum. Nedenleri aşağıda ve de hocanın böyle yapmasına engel olan yasanın ya da kuralların yazılı olduğu imzalı bir metini karşıma koyabilir misin? Eğer koyamıyorsun şunları söylemeliyim sana :
1. Hoca sınava aldığı kişiyi kopya çektiği gerekçesiyle, suçluluğunu kanıtlayabildiği SÜRE ZARFINDA (ki genelde 2 kişi sınavlara girer, teyit amaçlı işte burada devreye giriyor) seni her türlü bu sınavdan mahrum bırakabilir. Ayrıca üniversitede okuyorsun diye derslere çat kapı girip çıkarım gibi mantık ne yazık ki Türkiye için geçerliliği olmayan bir şehir efsanesidir. Böyle şeyler Amerika vb yerlerde geçerlilik sürmektedir. Yani tamamen hocnanın insiyatifine kalmıştır. Hoca kapıyı kapatır, isterse kilitler. Sende paşa paşa ara vermesini ya da dersi bitirmesini beklemek zorundasındır.
2. Tam emin olmamakla birlikte, hoca senin suçlu olduğunu kanıtlayabiliyorsa, 100 lük kağıdına 0 verme yetkisine sahiptir. Onuda geçtim, hocalar belli bir not ortalaması yakalamak adına (genelde çan eğrisi yapacaksa), belli bir notun üstündeki öğrencileri tamamen MUAF BIRAKMA HAKKINA SAHİPTİR! Bizzat Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları tarafından geçerliliği onaylanmış bir uygulamadır bu. Ve de muaf olma olayıda tamamen buna dayanmaktadır. bildiğin gibi 85 al, sınavdan muaf ol mantığı, asil hocanın belirlediği giriş ile tamamlanır.
3. Öğrenciyi rencide etme konusunda tamamen haklısın. Hiç kimse, bir başkasını rencide etme hakkına sahip değildir. Lakin ilk yanlış hamle karşıdaki kişiden geldiyse, öğrenciden, hoca da bunu yanıtlamak için ters cevap vererek onu utandırıyor ise buna rencide etmek denilemez. (Baştan savma bir ödev teslim ettim, hocalarda bana önüne geleni saydırdı. Bende haklısınız özür dilerim dedim ve bitti. Sözlüme 65 geçti./ Tamamen öğrencide biten bir durum. :))
Bunlar benim sana söyleyeceklerim. Öncelikle kız arkadaşının neler yaptığını tam olarrak bilmek lazım. Şimdi bir anda hocayı suçlamak ya da öğrenciyi savunmak ne kadar doğru. Ancak kasıtlı bir şey olduğunu başkaları ile kanıtlayabiliyorsanız yapmanız gerekenler geç olmadan şunu yapmaktır.
1. Önce olayı açıklayan kısa bir metin yazılır. Altına olayı yaşayan kız arkadaşın imzasını atar aşağıya. Daha sonra sınıfta bu duruma şahit olmuş kişilerin imzalarınıda attırmak bunun için (en az 3) yeterli bir tutanak görevi görecektir.
2. Olayı önce dekanlığa taşıyabilirsiniz. Hocalarınızla; dekan, kız arkadaş ve hoca, oturur ve kibarca bir yol aramaya çalışır. Gerekli çözüm sağlanacaktır; ancak olmuyorsa, üst merciye gidebilirsiniz.
3. Tarafınıza bu olaylardan sonra hala devam eden bir sıkıntı varsa avukatlık işler devreye sokulmalı. Hakkınızı aradınız ancak üst mercilerdende olumlu sonuç alamıyorsanuz bunu bir davaya kadar taşıyabilirsiniz. Ya da olumlu sonuç aldığınız halde, yinede ona ders olsun diyecekseniz işin b*kunu çıkartarak suç duyurusunda bulunmakta yeterince makul. Ama adam olmadığına inanıyorsanız etmekte fayda var. Kimseyide ekmeğinden etmek hoş olmaz. Bugün ona yarın sana mantığı. ;)
Umarım biraz yardımı dokunur. İlk yazdığım 3 şeyden dolayı eksiklerim, yanlışlarım ya da paslanmış bilgilerim yer alıyor olabilir. Sürçü lisan ettiysek af ola dostlar. :) Bizleride uyarırsanız bu konuda sevinirim. Benim düşüncelerm ve bildiğimi sandıklarım tamamen böyledir. Tekrardan geçmiş olsun. Umarım hak ettiğinizi en kısa sürede alırsınız.
-
üniversite hayatının bana öğrettiği eğer hoca yar doç ise ne bileyim doç felan ya da asistan. kısacası prof olmayan herhangi bir hoca adına en ufak bir şeyden şikayet gitmesini istemiyor malum ucunda profluk davası var.
ha direk git şikayet et demiyorum arası iyi olan öğrenciyi bulun nabzını yoklayın hocanın belki aklında bile değildir. :) -
Hacı bide it itin kuyruğuna basmaz diye birşey var(hocalar için konuşuyorum). Aralarında kişisel bir çatışması yoksa, gelişmeler tamamen öğrenci aleyhine işler. Yapacağın şikayette direk dava kısmına odaklan. Ama önce gerekli prosedürü uygulamak zorundasın. Yani üst birimlere-bölüm başkanı, Myo müdürü, dekanlık- şikayetini yap. Ama buralardan sana bi sonuç çıkmayacaktır.
Mahkeme kısmına gelirsek;
Mahkemenin kendi keşif heyetleri olur. Bu keşif heyetlerinde bazen üniversiteden hocalar çağrılır. bunlar senelik belirlenir. Hakim seni dinlediği gibi alttan alttan onlara da şikayet edilen hocayı sorar. Öyle mahkemeye çağırıp da sormaz. kişisel muhabbette aralarında konuşurlar. Burada da öteki öğrenci arkadaşlar devreye girmesi gerekir. Tedbirli olun, öğrenci arkaaşları kızı satışa getirmesin. Yani anlatmaya çalıştığım ne kadar çok şahit dinletirsen hakimin vermesi gerektiği kararı vermesini sağlayabilirsin.
trooper tarafından 15/Nis/13 20:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Ver savcılığa gitsin, davaya bakacak avukatta varmış, uğraşsın dursun vermez isen ayıp edersin, artist çok üni hocalarında,
-
dersten geçme ihtimali varsa hiç uğraşma hacım.
benim de başıma buna benzer bişey geldi. 25 soruluk TEST sınavında 26 aldım :D adama gidip bu ne dedim nasıl 26 alıyorum kanaat de kullandım dedi amk :) akıl sır ermiyo. yazdıkların anca kanunda tüzükde vde var. uygulamada adam istediği notu verir bi skim de yapılmaz. boşuna uğraştırma. geçiyosa zaten hiç elleme geçemeiyosa da seneye artık :|
-
her yere şikayet et bir bişi olmaz iki bişi olmaz ama üniversite de adını kötületmez prof değil ki kadrosu olsun
-
sercan hocam
öncelikle bazı yerleri yanlış anladın mesela ben derslere girip çıkıyorum ama hoca olarak giriyorum yani o anlamda demek istemiştim.
O söylediğim maddeler doğru hocam özellikle şu başörtüsü zımbırtısından sonra iyice benimsendi bu kural tamam derse geç girmek konusunda birşey demiyorum fakat derste olan bir öğrenciyi öğrenci dersi sabote etmediği sürece çıkartamazsın. (İnsanın eğitim öğretim hakkından mahrum etmeme yasası) hatta bazı piç hocalar bu yasadan dolayı sınıfa girerdi ve derdiki "Ben x isimli arkadaş eğer bu derse girecekse girmiyorum dersi işlenmiş sayarım" derdi ve o x isimli arkadaş kendiliğinden dersten çıkmak zorunda kalırdır. ikinci dediğin kanunda geçen sene çıkmış kanuna göre sınav kağıdına itirafz ettiğinde önce mali değerlendirme daha sonra da eğer tatmin olmuyorsan üst kuruldan türkiyenin başka üniversitelerinden hocalar kurul kurup o şekilde kağıdını inceliyorlar ve yeniden notlandırılma yapılıyor. Ücüncü maddede haklısın tabiki öyle bişey olmaz.
Cevabın için sağol hocam üstte de dediğim gibi şuan notların açıklanmasını bekliyoruz açıklandıktan sonra gerekli işlemlere başlayacağız.
Arkadaşlar olay dersi geçme olayı değil olay böyle piç hocaların artık borularının ötmediğini onlara göstermek.
-
bu meslek yüksek okulların ne kadar saçma bişey