folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite İle İlgili Soru, Tecrübeli Arkadaşlar,..

Üniversite İle İlgili Soru, Tecrübeli Arkadaşlar,..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    nerden başlasam bilmiyorum ama arkadaşlar şöyle bir durumum var, yabancı dil ağırlıklı lise mezunuyum (halk arasında süper lise) sayısalcıyım. geçen sene öss den say1 300 say2 273 puan aldım, bilgisayar üzerine bir eğitim almak istiyorum, hayallerimde bilgisayar mühendisliği yatıyordu fakat biraz gerçekçi olmak gerekirse bu puanlarla bi cacık çıkmaz. bu sene dersaneye gidiyorum ve tekrar hazırlanıyorum sınava, bu sene alabileceğim puanlar max 30 puan artmış olur diye düşünüyorum yani say1 den 330 say2 den 300 puan alabilirim sanırım. hayatımı bilgisayar programcılığı yaparak kazanmak istiyorum, eğitimimi de bu yönde belirlemem lazım, bilg. mühendisliği gelmiyor belki ama bilg. mühendisliğinin dışındada pek çok bilgisayarla ilgili bölümler var, mesela rene hocamın profilinde şöyle bişi görmüştüm sanırım, 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmış heralde, benim durumumdaki biri için bu mümkünmü? yabancı dil ağırlıklı lise mezunuyum. yada alternatif ne gibi bölümler var bu konuda? şu sıralar bir çıkmaza girdim sanki, hangi bölümü istiyorsun diye sorduklarında söylecek birşeyim yok, boşu boşuna çalışıyormuşum gibi geliyor sanki, bir hedef belirleyip onun üzerine yoğunlaşmak tek ihtiyacım, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, tüm alternatifleri değerlendirelim,...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirel2
    demirel2's avatar
    Erkek
    abi senin karar belli bilgisayar mühendisliği haa yetmez oda gerçek onun için de senin yapman gereken bilgisayar programcılığı meslek yüksek okulu olarak yani.... ama tercih formunda görüpte  ÇUKUROVA sakın deyim yazma sıçtığımın hocaları sanki mühendis yetiştiriyor gibi muamele yapıyorlar hem sistem hem öğretim görevlileri
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

demirel2 bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi senin karar belli bilgisayar mühendisliği haa yetmez oda gerçek onun için de senin yapman gereken bilgisayar programcılığı meslek yüksek okulu olarak yani.... ama tercih formunda görüpte  ÇUKUROVA sakın deyim yazma sıçtığımın hocaları sanki mühendis yetiştiriyor gibi muamele yapıyorlar hem sistem hem öğretim görevlileri
    -----------------------------

tablo 3a da değilmi bu ? (http://2008osyspuanlari.osym.gov.tr/tablo3A.aspx). Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama diye geçiyor onu diyorsun sanırım. fakat tabloda puan yazmıyor, Genel kontenjan en düşük puan diyor, ama altındakiler 99,366 gibi. puan türü say1 diyo, kaç puan yapmam gerek say 1 den? sen bu bölümü okuyorsun sanırım? kaç puanla girdin? bide hangi tür lise çıkışlısın? meslek, yda, anadolu falan fark varmı bu bölümler için?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

ilk olarak şöyle başlıyım.. ben teknik lise bilgisayar mezunuyum.. banane bundan diyebilirsin. şöyle açıklayım. 2 yıllık bilgisayar programcılığının çoğu bu teknik liselerden direk geçiş yapan öğrenciler yani nerdeyse kontenjanın hepsini tamamen dolduruyorlar.. geçen sene bi arkadaşım girememişti bizim liseden mezun olmasına rağmen çünkü ilk olarak alınıan öğrenciler mezuniyet yılı en yakın olanlar ayşı en küçük olanlar falan yani.. ama şansını bi dene derim tabi programcılık istersen ben şu anda BÖTE okuyorum.. girmek için biras uğraştım teknik lise olduğumdan dolayı ama sonuçta oldu.. bence sende böyle yapabilrisin umudunu kaybetme bence dene yani ne  kaybedersin ki :) hadi kendine güven biraz.. iyi akşamlar 

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Senn öncelikle karar vermen Say1 mi Say2 tercihimi yapacaksın..1 için kontenjan çok az ve ek puanlılar dolduruyor ama iyi yaparsan onların önğne geçersin çünkü iyi(öss ye dönük) eğitim almadıklarından bir çoğu dökülüyor öss de..Onların önüne geçmeyi düşünebilir kendine uygun bir meslek bulabilirsin ki avantajın ise say2.konularına çalışmamak olur..Ağırlığı 1 e verirsin.

Say2 için se rekabetin çok fazla bi kötü bir puan yapmışsın.30 puan artar mı diosun.Eğer çalışırsan ki önünde uzun bir süre var.30 değil 50 -60 bile artar bu sana bağlı önceki sene hiç birşeyin kıstası değil..Yapacağın şey belli,sistem belli,oyun belli ise oyunu kuralına göre oynayacaksın ve ders çalışıp yüksek puan yaparak istediğin bölüme gideceksin.Bence alternatif meslek aramaktansa deli gibi ders çalış hatta burda takılma :D Tercih sırasında alternatifleri uzun uzun düşünürsün..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Hayalin ne ise o'nu gerçekleştirmek adına mücadeleni sürdür. Hedefine ulaşamadığında, diğer ayrıntıları düşünürsün... Bilgisayar mühendisliğini uzak bir hedef olarak görme.

Yabancı dil ağırlıklı lise mezunusun fakat bilgisayar programcısı olmak istiyorsun, sadece lise 1'de ingilizce görmeme rağmen okuduğum bölüm ingilizce, sen de ingilizce gördüğün halde neden bilgisayar mühendisliği okumayasın ki?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek
    hoca eğer istersen elbette hedefine ulaşabilirsin .eğer mühendisliği kazanamayıp zaman kaybetmeden BTP (Bilg.Tekn.ve Prog) 2 yıllık okuyup 2 artı 2 ile geçiş yapabilirsin.Aslında zor ama yapılmayacak iş değil.Örnk bunu rene başarmış.Bende şuan öle okuyorum.Bide Yabancı dil ağırlıklı lise okumuşun bence bu senin için çok iyi bir avantaj.

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

bknz: renegadealien

sanırım oda geçiş yapmıştı..

ama geçişler zor oluyo diye biliyorum.. bizim dandik bölüme bile arkadaşlar zorlanıyo geçmek için.. gene bence düşün ben genel lise(fen bilimleri) mezunuyum puan tuttumu giriyosun fen edeb. ookuyacağıma teknik okul okurum dedim  iyi halt ettim :D bknz: okul uzuyo :D

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Aslında hoca 2 yıllık okumakda kolay geçişte kolay eğer istekliysen .. sayısalcıyım diyosun madem dgs mat keko gelir sana biraz türkçe kasacaksın tamamdır ki o kadar büyük kasmayada gerek yok ama neticede risk var ya olmazsa !

Bende Rene nin okuduğu myo da okudum 2 yıl boyunca alan derslerini bile doğru düzgün çalışmadım eşek gibi boş işlerle uğraştım ama okulu çok rahat bitirdim

Dgs ile çanakkale ,izmir ve başka yerlere giden arkadaşlarımda az değil.. 

Ama kararlıysan yaparım diyosan emin ol yaparsın.. Şu anda bile neyi yapman gerektiğini planlamışsın gitmişsin bizdede şu mantık vardı okl bitsin bakarız , hele bi gidek bakarız , üniv bitsin bakarız şimdide bakıyoruz .. Kolay gelsin hoca

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    @Swool

hocam sorun ingilizce değil, yoksa ingilizceme çok güveniyorum, dediğim gibi tek sorun puan.

biraz daha baktımda ikinci öğretim olarak 316 ya kadar düşmüş, biraz kasılsa alınmayacak puan değil aslında ama ikinci öğretimde okuyabilirmiyim bilmiyorum, bu teknik liselerin ek puan olayı nedir acaba? yani girebilmem için kaç puan yapmam gerekir tahmini? ek puansız

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

haco sakın 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım diye düşünme okula girince yalan oluyor o

bende ilk yıl kasıp yatay geçiş yaparım hacettepeye giderim diyordum şimdi bırak kalmayı şu anki okulu bitiremiyorum

ha sen 2 yıllık MEZUN OLCAM diye gir mühendisliğe geçiş yaparsan ne ala (mesela ege de 1-2 dokuz eylül de 1-2 kontenjan açık oluyor ilk bilmemkaça girmen lazım :)

====>
Toplam Hit: 2677 Toplam Mesaj: 19